تناسب اندام و تغذیه

رابطه محقق شده گینر و کبد چرب چیست؟

مکمل‌های افزایش‌دهنده وزن یا گینر، حاوی مقادیر مختلف کربوهیدرات، پروتئین و چربی، ویتامین‌ها، مواد معدنی، آمینواسیدها و مکمل‌های غذایی دیگر مانند کراتین هستند. کراتین ممکن است منجر به آسیب به کلیه‌ها شود. در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی رابطه گینر و کبد چرب خواهیم پرداخت.

گینر و کبد چرب چه رابطه ای دارند؟

هنگامی‌که برای ساخت ماهیچه‌های خود به‌سختی تلاش می‌کنید، ممکن است جذب مکمل‌های غذایی که برای کسب این هدف به شما کمک می‌کنند، شوید. اگرچه هیچ مشکلی در مکمل‌های غذایی افزایش وزن یا گینر وجود ندارد، اما آنها ممکن است برای هر شخصی مؤثر نباشند و دارای عوارض جانبی بالقوه مانند افزایش چربی، واکنش‌های آلرژی‌زا و تداخل با داروهای دیگر باشند. قبل از اضافه کردن گینر به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت نمایید.

گینر یا افزایش‌دهنده وزن چیست؟

افزایش‌دهنده‌های وزن یا گینر، شامل مکمل‌های غذایی با کالری بالا برای کمک به تقویت عضلات است. آنها حاوی مقادیر مختلف کربوهیدرات‌ها، پروتئین و چربی، ویتامین‌ها، مواد معدنی، آمینواسیدها و مکمل‌های غذایی دیگر مانند کراتین هستند. یک وعده از یک مکمل افزایش‌دهنده وزن می‌تواند از 320 تا بیش از 1000 کالری و از 16 گرم تا بیش از 60 گرم پروتئین داشته باشد. به‌طورمعمول آنها با آب یا شیر مخلوط می‌شوند و قبل یا بعد از ورزش مصرف می‌شوند.

 
گینر

انواع گینر را از داروخانه آنلاین مثبت سبز می‌توانید تهیه کنید.

عوارض مکمل افزایش وزن یا گینر چیست؟

علاوه بر رابطه گینر و کبد چرب در این بخش ببه بررسی دیگر آسیب‌های این مکمل نیز خواهیم پرداخت.

افزایش وزن ناسالم با گینر

هنگامی‌که در حال تلاش برای ساخت عضله هستید، نیاز به کالری بیشتر در رژیم غذایی خوددارید. برای افزایش وزن، به یک رژیم غذایی با کالری بالا در حدود 2300 تا 3200 کالری بسته به سن و جنسیت نیاز است. اگر برای دریافت این میزان کالری با مشکل مواجه هستید، یک مکمل غذایی گینر یا افزایش‌دهنده وزن می‌تواند به شما کمک کند. بااین‌حال، اگر به آن اندازه که تصور می‌کنید به کالری نیاز ندارید و شروع به مصرف مکمل‌های غذایی با کالری بالا می‌کنید، ممکن است به‌جای ماهیچه، چربی اضافه نمایید.

 دریافت پیش از حد کالری از هر منبع- حتی اگر به‌عنوان سازنده عضلانی در بازار عرضه می‌شود- ممکن است باعث افزایش چربی شود.

واکنش آلرژیک

طبق نظر موسسه آلرژی غذایی، تحقیق و آموزش، بجز گینر و کبد چرب اگرچه واکنش آلرژیک کم است، اما این احتمال وجود دارد که شما به یک غذا واکنش آلرژی‌زا داشته باشید. افزایش‌دهنده‌های وزن یک منبع بالقوه از سویا و شیر هستند که دو مورد از شایع‌ترین غذاهای آلرژی‌زا محسوب می‌شوند. به‌علاوه، گینر ها حاوی انواع مختلف مواد مغذی و گیاهی هستند که ممکن است به‌طور بالقوه باعث واکنش آلرژی‌زا شوند. اگر دچار زخم، خارش یا ناراحتی معده شده‌اید، از مصرف افزایش‌دهنده‌های وزن خودداری کرده و با پزشک خود ملاقات کنید.

اثرات منفی کراتین در افزایش‌دهنده های وزن

کراتین یکی از مکمل‌هایی است که توسط ورزشکاران مصرف می‌شود تا به بهبود عملکرد و ساخت ماهیچه‌ها کمک کند. اگرچه این مکمل بی‌خطر است، برخی از نگرانی‌های بالقوه سلامتی در مورد این مکمل وجود دارد. خدمات اطلاعاتی آنلاین MedlinePlus، گزارش می‌دهد که کراتین ممکن است منجر به آسیب به کلیه‌ها شود و اگر شما داروهایی را که ممکن است به کلیه آسیب برساند مانند سیکلوسپورین، ایبوپروفن، ناپروکسن، توبرامایسین مصرف کنید، ممکن است اثرات آن را تشدید کند. همچنین درصورتی‌که در روزهای گرم سال آب کافی مصرف نکنید، کراتین می‌تواند باعث کم‌آبی بدن شود.

رابطه محقق شده گینر و کبد چرب چیست؟

عوارض مکمل گینر

مکمل‌های مجاز که مورد تائید وزارت بهداشت باشند و در داروخانه‌ها و مراکز معتبر فروخته می‌شوند با رعایت نکات، نحوه مصرف عوارضی ندارند ولی عوارض مکمل گینر که خارج این سیستم تولید و عرضه شود جبران‌ناپذیر است. عوارضی همچون مشکلات کبد، کلید و دستگاه گوارش بخشی از عوارض مکمل گینر غیرمجاز است.

از ورزشکاران عزیز می‌خواهیم که همواره هوشیار باشند و گول تبلیغات، قیمت‌های پایین و یا سوءاستفاده‌هایی همچون مکمل طبیعی و گیاهی را نخورند. در سالیان گذشته مواردی زیادی بوده است که با عنوان مکمل گیاهی و طبیعی وارد مغازه‌های مکمل فروشی و عطاری‌ها شدند و تنها باعث آسیب‌های جبران‌ناپذیر در کلیه، کبد ورزشکاران شده‌اند.

مواد تشکیل دهنده مکمل گینر

قبل از شروع دانستن پیرامون گینر و کبد چرب شما می‌بایست با پزشک خود مشورت‌های لازم را داشته باشید تا درگیر مشکلاتی مانند گینر و کبد چرب نشوید. گینر انواع مختلفی دارد. اما پروتئین و کربوهیدرات به نسبت‌های متفاوت معمولا جزء ثابت مکمل گینر به شمار می‌آید. همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی هم ممکن است به گینر افزوده شوند.

در این قسمت شما را با محبوب‌ترین مکمل‌های ورزشی که ممکن است بعضی از آنها در گینر هم وجود داشته باشند، آشنا می‌کنیم:

پروتئین وی

پروتئین وی همیشه جز ثابت برنامه تغذیه‌ای بدن‌سازان بوده است. این پروتئین زودهضم، قابل حمل‌ونقل و کارآمد است. وی پروتئینی مناسب برای افرادی است که خواهان به دست آوردن حجم عضلانی خالص هستند.

پودر‌های پروتئینی در کل برای زمانی‌ که شما وقت تصحیح یک وعده غذایی یا زمان درست کردن یک استیک یا سینه مرغ دیگر را ندارید بسیار مفید هستند. استفاده از پروتئین وی یک‌راه مناسب و راحت برای تغذیه کافی‌ عضلات و رشد عضلانی است.

کراتین

یکی‌ دیگر از مکمل‌های شناخته‌شده و تأثیرگذار کراتین است. وقتی‌که کراتین در ماهیچه‌ها به کراتین فسفات تبدیل می‌شود انرژی لازم جهت انقباض ماهیچه‌ها را در طول تمرین فراهم می‌کند. استفاده از کراتین سبب می‌شود میزان آن‌ در بدن به بالاترین حد برسد. به‌علاوه کراتین با افزایش جریان آب به درون سلول‌های ماهیچه‌ای باعث تشکیل یک محیط آنابولیک برای سنتز پروتئین می‌شود.

پروتئین کازئین

کازئین نیز یکی‌ دیگر از منابع مناسب پروتئین است. کازئین پروتئینی دیرهضم است. به همین دلیل هضم و آزادسازی آن‌ در رگ‌های خونی در یک مقیاس ثابت در مدت‌زمانی‌ طولانی‌تر صورت می‌گیرد. درحالی‌که از پروتئین وی برای جذب سریع آن‌ استفاده می‌شود.

گلوتامین

اگرچه تأثیرگذاری این مکمل به‌اندازه کراتین نیست ولی‌ بازهم مزایای قابل‌توجهی‌ دارد. گلوتامین به‌عنوان یکی‌ از امینو اسید‌های فراوان درون بدن باعث کمک در ریکاوری عضلات از طریق رساندن گلیکوژن به سلول‌های ماهیچه‌ای بعد از تمرین، تقویت سطح هورمون رشد درون بدن و حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن برای حفظ سلامتی‌ می‌شود. گلوتامین همچنین باعث تأخیر در خستگی‌ شده که به واسطه‌ این امر شما می‌توانید تمرین خود را با شدت بیشتر و در زمان طولانی‌تری انجام دهید. دستگاه گوارش انسان برای عملکرد مناسب خود نیازمند گلوتامین به مقدار زیادی است که این مقدار را از بافت‌های ماهیچه‌ای به دست میاورد.پس مصرف گلوتامین می‌تواند مفید باشد.

آرژنین

آرژنین با افزایش جریان خون به‌واسطه‌ گشاد کردن رگ‌ها باعث انتقال مواد مغذی نظیر آمینواسید و گلوکز به‌علاوه هورمون‌ها نظیر هورمون رشد،تستوسترون و (IGF-1) می‌شود.

همچنین با جریان میزان بیشتر آب به درون سلول‌های ماهیچه‌ای‌‌ باعث افزایش میزان سنتز پروتئین می‌شوند که خود باعث رشد عضلات می‌شود.

رابطه گینر و کبد چرب چیست؟

گینر و کبد چرب از شایع‌ترین مشکلات کبدی است که معمولاً در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود. به‌طورکلی اگر بدن بیش‌ازحد چربی تولید کند یا اگر چربی به‌درستی متابولیزه نشود، می‌تواند موجب کبد چرب شود. تجمع بیش‌ازحد چربی در کبد علت بیماری کبد چرب است، بیماری کبد چرب اغلب با چاقی، دیابت و بیماری مزمن کلیه همراه است. کبد چرب در بعضی موارد ممکن است درنهایت منجر به نارسایی کبد شود. میزان آستانه‌ی چربی در کبد هنگامی است که بیش از 5 تا 10 درصد وزن کبد را چربی تشکیل داده است.

اگر کبد بیش از این میزان چرب شود، فرد دچار کبد چرب خفیف می‌شود. این وضعیت سلامت ایده آل نیست، اما لزوماً مشکلی را در شخص به وجود نمی‌آورد و معمولاً فرد هیچ علائمی را متوجه نمی‌شود. اکثر افراد مبتلا به کبد چرب خفیف نمی‌دانند که به این بیماری مبتلا هستند. آنها معمولاً تصادفی به دلیل برخی مشکلات دیگر متوجه بیماری کبد چرب می‌شوند. حدود 30 تا 40 درصد بزرگ‌سالان در ایالات‌ متحده دارای کبد چرب هستند. بیماری کبد چرب معمولاً در اکثر افراد فراتر از این مرحله پیشرفت نمی‌کند. از هر 4 نفر 1 نفر کبد چرب دارد یعنی حتی از بیماری دیابت نیز شایع‌تر است.

رابطه محقق شده گینر و کبد چرب چیست؟

انواع کبد چرب

انواع گینر و کبد چرب را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

  •  بیماری کبد چرب الکلی (ALD)
  • هپاتیت C، وجود آهن زیاد در بدن
  •  بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD)
  •  چاقی، دیابت، چربی خون بالا، فشارخون بالا، هپاتیت C یا سایر عفونت‌های کبدی و همچنین افرادی که داروهای خاصی مانند استروئیدها یا داروهای سرطان یا بیماری‌های قلبی مصرف می‌کنند.

کبد چرب حاد بارداری

کبد چرب در بارداری نادر است، اما چربی در دوران بارداری نیز می‌تواند در کبد ذخیره شود. این چربی کبد برای شما و نوزادتان خطرناک است. عوارض کبد چرب را می‌توان ازکارافتادگی کبد و کلیه‌ها در مادر و فرزند و همچنین عفونت جدی یا خون‌ریزی دانست.

علائم کبد چرب

برخی از مبتلایان به بیماری کبد چرب عوارضی ازجمله زخم کبد ایجاد می‌کنند. جای زخم کبد به‌عنوان فیبروز کبد شناخته‌شده است. اگر به فیبروز شدید کبدی مبتلا باشید، به آن سیروز معروف است.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه ۵ گینر خانگی با کمترین هزینه

علائم سیروز کبدی

از دست دادن اشتها، وزن از دست دادن، ضعف، خستگی، خون‌دماغ، پوست خارش‌دار، پوست زرد و زرد شدن چشم، خوشه‌های شبیه به وب رگ‌های خونی زیرپوست شما، درد شکم، تورم شکم، تورم پاها، بزرگ شدن پستان در مردان، گیجی

کبد چرب به ۴ گرید ازنظر میزان پیشرفت دسته بندی می شود:

  • گرید ۱: کبد چرب ساده‌ترین نوع آن است که دلیل آن خوردن مواد غذایی ناسالم است. البته اینگرید با افزایش فعالیت‌های روزانه و تغذیه سالم کاملاً برطرف می‌شود.
  • گرید ۲: کبد چرب در این حالت وضعیت بیمار کمی سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌شود این حالت از کبد چرب، رژیم غذایی خاص خود را نیز دارد.
  •  گرید ۳: کبد چرب تنها با بهبود سبک زندگی قابل‌درمان خواهد بود ورزش، تغذیه مناسب (کاهش مصرف انواع گوشت، فست فودها، چربی‌ها و غذاهای چرب و…) کاهش استرس و دیگر موارد. البته این هشداری است برای افراد دارای کبد چرب گرید ۲ و 1 هستند که در درمان بیماری خود سهل‌انگاری می‌کنند.
  • گرید ۴: کبد چرب که به سیروز کبدی معروف است، در صورت اقدام نکردن برای بهبود بیماری پیوند کبد برای فرد احتیاج می‌شود.

کلام پایانی

گینر و کبد چرب می‌توانند به یکدیگر مرتبط باشند. اما اگر شما از گینر در مقادیر مطلوب استفاده کنید و طبق دستور پیش بروید، معمولا هیچ عارضه‌ای برای شما ایجاد نخواهد شد و درگیر کبد چرب نخواهید شد. عارضه کبد چرب بر اثر مصرف گینر زمانی پیش می‌آید که شما از گینر بیش از اندازه استفاده کرده و ضمنا مستعد ابتلا به اختلالات کبدی هم باشید. توصیه ما به شما این است که اگر مشکل کبدی دارید، پیش از شروع به مصرف گینر حتما با مربی و پزشک خود مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا