تناسب اندام و تغذیه

بدنسازی رزمی چیست و چه اصولی دارد؟

ورزش بدنسازی نه‌تنها به عنوان ورزشی محبوب در میان افراد جامعه به شمار می‌رود، بلکه ورزشی پایه برای بسیاری از رشته‌های ورزشی دیگر نیز محسوب می‌شود. جالب است بدانید که تمرینات بدنسازی در رشته‌های رزمی از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع به دلیل است که انجام تمرینات بدنسازی، باعث افزایش استقامت بدن و کاهش احتمال آسیب‌دیدگی یک رزمی‌کار می‌شوند. در بحث حرفه‌ای بدنسازی رزمی شاید به‌درستی انجام شود اما بیشتر رزمی‌کاران به دلایل مختلف این تمرینات را نادیده می‌گیرند و یا اینکه اطلاعات صحیحی در مورد تمرینات بدنسازی رزمی ندارند. اگر می‌خواهید بدانید که بدنسازی رزمی چیست ما در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به این موضوع پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

بدنسازی رزمی چیست ؟

پیش از پرداختن به اینکه بدنسازی رزمی چیست باید بگوییم، تصور عموم بر این است که تمرینات بدنسازی یک غالب مشخص و از قبل معین‌شده دارد و هر فرد با هر هدفی که دارد همان تمرینات مشابه دیگری را انجام می‌دهد.

اما بهتر است بدانید که تمرینات بدنسازی با اهداف مختلف باهم تفاوت‌های بسیار زیادی دارند. بدنسازی رزمی نیز یکی از این تمرینات متفاوت محسوب می‌شود. به‌طورکلی تمرینات بدنسازی از ملزومات رشته رزمی است اما بیشتر فردی که قصد شرکت در مسابقات را دارد به این تمرینات روی می‌آورد.

 انجام تمرینات خاص با وزنه در رزمی‌کاران حرفه‌ای که قصد شرکت در مسابقات حرفه‌ای رادارند، باعث افزایش قدرت و استقامت بدنشان می‌شود. نکته مهم دیگر در بدنسازی رزمی این است که باید برای آغاز تمرینات بدنسازی هدف خاصی را با توجه به رشته رزمی خود دنبال کنید و به‌طور تخصصی برای افزایش قدرت، سرعت، استقامت و کشش یک اندام خاص تمرینات خود را انجام دهید.

بدنسازی رزمی چیست و چه اصولی دارد؟

فواید بدنسازی رزمی چیست ؟

در دنیای ورزش‌های رزمی، نظرات مختلفی در مورداستفاده از وزنه‌ها وجود دارد تا به بهبود عملکرد رزمی‌کاران کمک کند. برخی از هنرمندان رزمی در کنار انجام تمرینات رزمی خود، تمرینات خاص بدنسازی را نیز انجام می‌دهند. درحالی‌که برخی دیگر تنها روی تمرینات رزمی تمرکز می‌کنند. این تفاوت در مسابقات ورزشی به‌وضوح خود را نشان می‌دهد.

امروزه داده‌های علمی و شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد رزمی‌کارانی که تمرینات بدنسازی با وزنه را انجام می دهند از انعطاف، استقامت و قدرت بیشتری نسبت به بقیه برخوردارند.

در حقیقت بیشتر متخصصان هنرهای رزمی نیز تمرینات وزنه‌برداری دارند. در مورد اینکه فواید بدنسازی رزمی چیست باید بگوییم، بسیاری از افرادی که تکواندوکار هستند و سایر رشته‌های رزمی مسابقه‌ای را دنبال می‌کنند، مزایای جسمی و روانی زیادی را با تمرینات بدنسازی رزمی تجربه می‌کنند.

فواید جسمی بدنسازی رزمی شامل موارد زیر است: از بین رفتن چربی بدن، افزایش انعطاف بدن، افزایش توانایی قلب، افزایش قدرت عضلانی و کاهش آسیب‌دیدگی‌های ورزشی. بدنسازی رزمی همچنین به شما در انجام بهتر تکنیک‌ها کمک می‌کند زیرا می‌توانید عضلات مورداستفاده خود را برای انجام این حرکات توسعه دهید.

نکات مهم در بدنسازی رزمی

در پاسخ به این سؤال که نکات مهم در بدنسازی رزمی چیست باید اشاره‌کنیم، با توجه به اینکه یک رزمی‌کار هم‌زمان با تمرینات رزمی خود باید به تمرینات بدنسازی بپردازد، پس لازم است نکات خاصی را حتما رعایت کند. ما در اینجا چند نکته مهم در مورد انجام بدنسازی رزمی را آورده‌ایم.

قبل تمرین خوب گرم کنید

گرم کردن یک جلسه بدنسازی به همان اندازه گرم شدن برای یک کلاس ورزش‌های رزمی مهم است. 10-15 دقیقه روی دوچرخه ثابت یا تردمیل راهی مناسب برای گرم شدن است. سعی کنید در این کار زیاده‌روی نکنید تا قبل از شروع تمرین عضلاتتان را خسته نکنید.

عضله موردنظر خود را هدف قرار دهید. همان‌طور که قبلاً بیان کردیم هرکدام از ورزش‌های رزمی نیاز به تمرینات بدنسازی خاص خود دارد. پس بهتر است از وقت خود در سالن بدنسازی بهینه استفاده کنید و با توجه به رشته رزمی خود عضله موردنظر را تقویت کنید.

با وزنه‌ها بیشتر کارکنید

وزنه‌ها بیشتر از استفاده از دستگاه‌ها به شما کمک می‌کنند.

آب زیادی بنوشید

حتما حین و بعد از تمرین خود را به‌خوبی به بدنتان رطوبت دهید، به‌خصوص اگر تصمیم دارید از کراتین به عنوان مکمل استفاده کنید.

استراحت

یکی دیگر از نکاتی که در پاسخ به سؤال نکات بدنسازی رزمی چیست بیان می‌شود، استراحت کافی است. چون هم‌زمان در کلاس‌های رزمی خود شرکت می‌کنید، با انجام تمرینات بدنسازی حتما فشار زیادی را متحمل می‌شوید. استراحت در طی روز از اهمیت بالایی برخوردار است.

تغذیه مناسب داشته باشید

یکی تغذیه یک رزمی‌کار که در حال انجام تمرینات بدنسازی خود است، باید سرشار از مواد مغذی باشد. با توجه به هدف خود باید از یک رژیم غذایی درست پیروی کنید تا به نتیجه دلخواه خود برسید. در این راه زیر نظر مربی خود می‌توانید از برخی مکمل‌ها هم بهره ببرید.

خرید انواع مکمل ورزشی

تمرینات تخصصی در بدنسازی رزمی چیست ؟

برای به دست آوردن بیشترین نتیجه از تمرینات بدنسازی، مهم است که عضلات مورداستفاده را هنگام انجام تکنیک‌ها به سبک هنری رزمی موردنظر خود هدف‌گذاری کنید. به‌طورکلی، اگر می‌خواهید قوی‌تر شوید، به دنبال وزنه‌های سنگین‌تر و تکرارهای پایین بروید. برای استقامت، با استفاده از وزنه‌های سبک‌تر تکرارهای بیشتری انجام دهید. اما در اینجا هفت تمرین اساسی وجود دارد که هر یک از هنرپیشه‌های رزمی باید از همین حالا شروع به انجام کار کند تا مهارت‌های خود را به سطح بالاتر برساند.

بدنسازی رزمی چیست و چه اصولی دارد؟

تمرینات تخصصی بدنسازی رزمی

در ادامه نیز ما پاسخ این سؤال را که تمرینات تخصصی بدنسازی رزمی چیست به‌نحوی‌که در ادامه می‌آید بیان کرده‌ایم.

بارفیکس

این حرکت با ایجاد عضلات در قسمت فوقانی کمر به ایجاد قدرت بالای بدن کمک می‌کند که در هنگام کنترل حریف در مسابقات بسیار کارآمد است.

تمرینات شنا

حرکتی مانند شنا سوئدی، ازجمله حرکات ضروری در بدنسازی رزمی به شمار می‌رود. زیرا حرکات فشاری به ایجاد استحکام عضلات کمک می‌کنند و البته به شما مشت‌های قوی‌تری هدیه می دهند.

حرکت تراستر

این حرکت ترکیبی از اسکوات از جلو و پرس سرشانه است که ترکیب این دو حرکت با هم تراستر را می‌سازد. تراستر یکی از مفیدترین حرکات ترکیبی است چراکه تمامی عضلات و اعضای بدن را در یک حرکت درگیر می‌کند.

پرس های سرشانه

جایی که شما کتل بل یا دمبل را از روی شانه‌های خود بر روی سر خود بلند می‌کنید درواقع درحال تقویت دلوئیدها هستید. با هدف انجام حدود 8 تا 12 تکرار وزنه‌ها باید به‌اندازه کافی سنگین باشد به‌طوری‌که سه تکرار آخر برای به پایان رساندن چالش، برایتان برانگیز است.

دد لیفت

این حرکت باعث تقویت همسترینگ، عضلات کمر و مرکزی بدن شما می‌شود. برای انجام آن، تمرکز همیشه باید روی فرم خوب باشد، بنابراین هنگام شروع کار خیلی با وزنه‌های سنگین آغاز نکنید.

تمرین برپی

حرکت دیگر در مورد اینکه بدنسازی رزمی چیست بدون شک حرکت برپی (Burpee) است که یکی از بهترین حرکات ورزشی برای چربی سوزی و قدرتمند کردن عضلات محسوب می‌شود. حرکت برپی از دسته حرکات ترکیبی و پلیومتریک بوده که به‌صورت هم‌زمان موجب درگیری عضلات سه سر بازویی، سینه، سرشانه، چهار سر ران، عضلات شکم، عضلات نشیمنگاه و عضلات ساق پا می‌شود.

سخن پایانی

انجام هر ورزشی قوانین خاص خود را دارد. با دانستن قوانین و رعایت کردن آن‌ها حتما به بهترین هدف خود در آن ورزش خواهید رسید. بدنسازی رزمی نیز یکی از تمرینات بسیار مهم برای رزمی‌کاران محسوب می‌شود که ما در این مقاله به اینکه بدنسازی رزمی چیست و چه فوایدی دارد و چه نکاتی باید در آن رعایت شود، اشاره کردیم.

نکته‌ای که در آن وجود دارد این است که هر ورزشکار رزمی باید با توجه به رشته رزمی خود و هدفی که دنبال می‌کند تمرینات بدنسازی خود را آغاز کند تا به بهترین نتیجه دست یابد. بدنسازی رزمی یکی از بهترین روش‌ها برای بالا بردن سطح قدرت و استقامت رزمی‌کاران محسوب می‌شود. دقت کنید که به دلیل انجام تمرینات رزمی و بدنسازی در کنار هم ممکن است فشار زیادی را تحمل‌کنید و نیاز به استراحت و تغذیه مناسب نیز خواهید داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا