تناسب اندام و تغذیه

درباره خواص شلغم چه می‌دانید؟

جدول ارزش غذایی شلغم

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در مورد خواص شلغم بدانید، این است که شلغم سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید است که در ادامه تمام آن‌ها را در یک نگاه با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

به ازای هر فنجان شلغم خام
کالری 36.4
کربوهیدرات 8.36 گرم
پروتئین 1.17 گرم
چربی 0.13 گرم
فیبر 2.34 گرم
کلسیم 39 میلی گرم
آهن 0.39 میلی گرم
منیزیم 14.3 میلی گرم
فسفر 35.1 میلی گرم
سدیم 87.1 میلی گرم
ویتامین K 0.13 میکرو گرم
زینک 0.351 میلی گرم
فولات 19.5 میکرو گرم
ویتامین C 27.3 میلی گرم

خواص شلغم برای سرماخوردگی

گفته می‌شود ویتامین C یکی از موثرترین ویتامین‌ها در تقویت سیستم ایمنی است و به تبع، مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین در هنگام درگیری با بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی، می‌تواند در روند بهبود فرد بسیار کمک کننده باشد. به همین علت است که در زمان مواجهه با بیماری‌های این چنینی، معمولا توصیه می‌شود که بیشتر از شلغم استفاده شود.

فواید شلغم برای روده

یکی از اقداماتی که در زمان التهاب کولون می‌تواند بسیار اثر گذار و کمک کننده باشد، مصرف فیبر است؛ به این ترتیب که فیبر می‌تواند احساس فشار در کولون‌ها را کاهش داده و موجب تسریع بهبودی شود. به طور کلی رژیم‌های غذایی با فیبر بالا، احتمال ابتلا به بیماری‌های گوارشی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند؛ چرا که فیبر هم می‌تواند به تسهیل حرکات روده کمک کند و هم موجب جذب آب در روده بزرگ شود.

خاصیت شلغم برای کاهش فشار خون

بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2013 انجام شد، مواد غذایی حاوی نیترات‌های رژیمی (مانند شلغم)، تاثیر بسزایی در کاهش فشار خون دارند و می‌توانند سلامت قلب و سیستم گردش خون را بهبود دهند. افزون بر این، شلغم حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم است که پس از مصرف، موجب تحریک ترشح سدیم شده و به گشاد شدن رگ‌ها و کاهش فشار خون کمک شایانی می‌کند.


خواص شلغم

خواص شلغم برای سرطان

مصرف بالای سبزیجات چلیپایی مانند شلغم، ارتباط مستقیمی با کاهش ریسک ابتلا به سرطان دارد؛ اما چگونه؟ توضیح خواهیم داد.

طی مطالعات و تحقیقات گوناگون صورت گرفته، مشخص شده است که سبزیجاتی که حاوی ترکیبی به نام سولفورافان هستند، تاثیر بسیار مهمی در پیشگیری و بهبود سرطان دارند. از آنجایی که سبزیجات چلیپایی اعم از شلغم، منابع غنی از این ترکیب هستند، می‌توانند نقش موثری در این زمینه و مبارزه با سرطان داشته باشند. در حقیقت ساز و کار آن به این شکل است که سولفورافان موجود در این مواد، با عملکرد آنزیم‌های پیش برنده سرطان مقابله کرده و مانع پیشرفت آن خواهد شد.

خواص شلغم برای صورت

شلغم یک منبع فوق العاده از ویتامین C و آنتی اکسیدان‌ها است. این ترکیبات در افزایش کیفت و قوام پوست، نقش کلیدی دارند و می‌توانند از آثار مخرب رادیکال‌های آزاد بر روی پوست جلوگیری کرده و مانع پیری پوست شوند. بنابراین، این نکته را همواره به خاطر داشته باشید که هر چه بیشتر شلغم بخورید، سر و کله چین و چروک‌ها دیرتر پیدا می‌شود.

خواص شلغم خام برای لاغری

چند دلیل عمده وجود دارد که از اثرات مثبتی که شلغم بر لاغری می‌گذارد، پشتیبانی می‌کنند:

  • این ماده حاوی مقادیر فراوانی فیبر است که می‌تواند احساس سیری را برای طولانی مدت حفظ کند.
  • شلغم کالری بسیار پایینی دارد و خوردن مقادیر فراوانی از آن، تهدید چندان بزرگی برای اهداف لاغری محسوب نخواهد شد.
  • یکی از فواید شلغم، این است که می‌تواند قند خون را در مدت زمان نسبتا طولانی، ثابت نگه دارد؛ به همین دلیل ممکن است دیرتر احساس ضعف به سراغ شما بیاید.

خواص شلغم پخته برای معده

همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، شلغم سرشار از فیبر است و فواید بی نظیری برای سیستم گوارش فرد و لاغری به همراه دارد و هر دو این‌ها مستقیما با معده مرتبط هستند. افزون بر این‌ها، شلغم به هضم بهتر غذا کمک بسیار زیادی می‌کند و موجب تسهیل این فرایند خواهد شد.

جمع بندی

در این مطلب از داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی خواص شلغم پرداختیم و مهم‌ترین آن‌ها را به شما معرفی کردیم. همه ما تا کنون تنها در مواقع سرماخوردگی از این ماده استفاده می‌کردیم؛ اما همانطور که در مطلب نیز به آن اشاره شد، خواص شلغم تنها به این یک مورد محدود نمی‌شود و می‌تواند فواید متفاوت دیگری در زمینه‌های مختلف داشته باشد. شما چقدر از این ماده غذایی ارزشمند در رژیم غذایی روزانه خود استفاده می‌کنید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا