چهره ها

دلیل مرگ خالق شخصیت‌های کارتونی چه بود؟!

  

خالق شخصیت‌های کارتونی را نیز سیگار کُشت

یکی از معدود انسان‌هایی که از میان میلیون‌ها انگیزه و تخیل مشترک بین انسان‌ها، یکی‌شان را به واقعیت تبدیل کرد، والت دیسنی بود. والت‌دیسنی خواب‌ها و رویاهای کودکی و اسطوره‌های بسیاری را جان بخشید و با این کار هزاران هزار انسان به وی‍‍ژه کودکان را خوشحال کرد. حتی امروز بعد از گذشت سال‌ها، میلیون‌ها کودک در تمام نقاط دنیا، از دورافتاده‌ترین روستاها تا بزرگ‌ترین شهرها با دیدن آثار او به وجد می‌آیند.

فیلم‌های انیمیشن و شخصیت‌های کارتونی دیسنی از سال 1928 که اولین فیلم کارتونی‌اش به نام میکی‌موس را ارایه داد تا به امروز از خاطره‌انگیزترین و به یادماندنی‌ترین ساخته‌های بشر به حساب می‌آیند. والت دیسنی نابغه‌ای بود که با سلسله فیلم‌های میکی‌موس، تقریبا هر ماه یک فیلم، کارش را آغاز و مراتب ترقی را به سرعت طی کرد. او بعد از ارایه چند شخصیت جدید، با هزینه‌ای معادل یک و نیم میلیون دلار کارتون سفید برفی و هفت کوتوله را ارایه کرد. این فیلم همگان را میخکوب کرد و به فروش حیرت‌انگیزی دست یافت. بالاتر از این، هشت جایزه اسکار را نیز از آن خود کرد! (یک مجسمه اسکار بزرگ و هفت مجسمه کوچک‌تر به یاد هفت کوتوله) البته بعد از این مرحله رکودی در کار دیسنی به وجود آمد ولی او هیچ‌گاه نایستاد و همچنان ادامه داد. والت دیسنی که در تاریخ 5 دسامبر 1901 در خانواده‌ای متوسط در شیکاگو به دنیا آمده بود، در سنین نوجوانی نیز علاقه وافرش را به نقاشی شناخته و آن را نیز هرگز رها نکرده بود. راز موفقیت‌اش نیز همین بود: استعداد، اظهار و ابراز عقیده و مهم‌تر از همه پشتکار! والت در سن 14 سالگی به‌طور دست و پا شکسته آموزش‌های هنری کلاسیک دید. او در همین سنین برای روزنامه مدرسه‌اش نقاشی می‌کشید. در جنگ جهانی اول با وجود اینکه بیشتر از 16 سال نداشت در ارتش ثبت‌نام کرد و به عنوان راننده آمبولانس به اروپا فرستاده شد. پیش از بازگشت به آمریکا به‌طور غیررسمی به کشیدن مدال‌های تلقی روی ژاکت‌های چرمی و کلاه‌های اسرای آلمانی پرداخت و چند فرانک اضافه حقوق گرفت. دیزنی بعد از جنگ به همراه روی دیزنی، برادرش و همچنین به یاری همسرش، ماجرای اسوالد، خرگوش خوش شانس را ساخت. خرگوشی که بدون آرامش و سکون مدام در تکاپو بود و البته صدا هم نداشت چرا که هنوز دوران سینمای صامت بود. با این حال اسوالد، والت را صاحب ثروت زیادی کرد.

والت دیسنی: اقدام به انجام غیرممکن تفریح است

بعد از اسوالد نوبت دوران ناطق و میکی‌موس می‌رسد. شهرت و محبوبیت میکی‌موس بین‌المللی می‌شود و بعد از موفقیت‌اش شخصیت‌های کارتونی دیگر مانند دانلد داک و گوفی از راه می‌رسند. دیزنی با ارایه شاهکارهایی مانند پینوکیو و فانتازیا، ‌دامبو، بامبی و سیندرلا، باز هم سیر محبوبیت و شهرت و جلب رضایت و تحسین منتقدان و مخاطبان‌اش را فراهم کرد و بعد از ساختن چند فیلم انیمیشن بلند و فیلم‌هایی درباره طبیعت و فیلم‌های ماجراجویانه به رویای دیگری جامه عمل پوشاند. ساخت پارک تفریحی دیزنی‌لند. دیزنی‌لند در جنوب لس‌آنجلس در سال 1955 گشایش یافت. در مراسم افتتاحیه، 30 هزار میهمان در این پارک گردش می‌کردند. میلیون‌ها نفر نیز در منازل‌شان از طریق تلویزیون مراسم را دنبال می‌کردند اما تفاوت دیزنی لند با دیگر شهر بازی‌ها در این بود که دیزنی‌لند شبیه صحنه استودیوهای فیلمبرداری بود (خروشچف، رییس‌جمهور روسیه در سال 1959 به آمریکا سفر کرد. وی تقاضای دیدار از یک مکان را داشت و این مکان همان دیزنی‌لند بود) البته والت دیسنی طراحی کرده بود پارک که البته این دومی 5 سال بعد از مرگش به نام دنیای والت دیسنی به دست برادرش افتتاح شد. شرکت والت دیسنی تا به امروز 4 پارک از این نوع را در خارج از آمریکا ساخته است. طرح ساخت پارک تفریحی والت دیسنی در شانگهای چین که هزینه‌ای بالغ بر 3 میلیارد و 600 میلیون دلار و مساحتی بیشتر از 10 کیلومتر مربع را به خود اختصاص می‌دهد آخرین‌شان بوده است. چهار سال قبل نیز شرکت والت دیسنی در هنگ‌کنگ، یک پارک تفریحی افتتاح کرده دو پارک تفریحی دیگر نیز در پاریس و توکیو بوده‌اند. اما کتاب جنگل، آخرین انیمیشن بلند والت دیسنی بود که تحت نظارت خودش ساخته شد چون سیگار پایان کار را رقم زد. دیسنی که یک سیگاری قهار بود در سال 1966 متوجه شد که گرفتار سرطان پیشرفته ریه است. یکی از ریه‌هایش برداشته شد اما شش هفته بعد از تشخیص درگذشت. دیسنی در زمان مرگ 65 ساله بود.

 

گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ

www.seemorgh.com/culture

منبع: salamatiran.com

 

مطالب پیشنهادی:

راز مرگ موتزارت!!

بازیگران و هنرمندانی که پارکینسون داشتند!

افراد مشهور دو قطبی: آیا این بیماری آنها را خلاق کرده؟!

 داستان‌نویسان جوانمرگ شده!!

به شهرت رسیدن بعد از بیماری!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا