چهره ها

معرفی کوتاه ستاره‌های سفیر ایران و هالیوود!

آنها دیده می‌شوند؛ بیشتر از خیلی‌ها. لباس پوشیدن‌شان، رفتارشان و حرف زدن‌شان توی چشم است. آنها ستاره اند و اخبارشان زود از این دهان به آن دهان می‌چرخد و امروز آنها بیشتر به این اصل واقف‌اند و شاید به همین دلیل است که چند سالی است نام آنها را با پسوند سفیر صلح، سفیر مبارزه با بیماری‌های مختلف؛ سفیر دوستی و… می‌شنویم. به همین بهانه مروری داشته‌ایم بر گوشه‌ای از چهره‌های معروف ایران و جهان که امروز غیر از هنرمندی و ستاره بودن می‌خواهند یک پیام انسانی را با خود حمل کنند و دردی را از دل کسی بردارند…

 

مهتاب کرامتی، بازیگر سینما از سوی دفتر یونیسف در تهران، به عنوان سفیر حسن نیت انتخاب شد و از آن زمان تقریبا دو سال می‌گذرد. یونیسف سفرای حسن نیت معروف دیگری نیز در سراسر جهان دارد، از جمله دیوید بکهام، سررام مور،جکی چان، رابین ویلیامز و آمیتا باچان. علت انتخاب مهتاب کرامتی هم سوابق او در فعالیت‌های بشر دوستانه و پیگیری‌های جدی وی در زمینه آموزش درباره بیماری ایدز و آموزش کودکان بوده است. کرامتی می‌گوید: «کودکان تنها بازمانده روزگار فراموش شده‌ای هستند که انسان‌ها تنها با عاطفه‌شان زندگی می‌کردند. در دورانی که جنگ‌ها و سلاح‌ها آخرین بقایای عطوفت را هدف می‌گیرند، این کودکان هستند که با معصومیت‌شان یادآوری می‌کنند که عطوفت و مهربانی تنها حافظ سعادت و خوشبختی است.»

حمید فرخ‌نژاد هم از جمله هنرمندانی است که دست در کارهای بشر دوستانه دارد. او با برنامه جهانی غذای سازمان ملل همکاری می‌کند و سال گذشته در همین رابطه هم برنامه‌ای را با حضور بسیاری از هنرمندان برگزار و اهالی خانه سینما را با این برنامه همراه کرد. برنامه جهانی غذا بزرگ‌ترین برنامه سازمان ملل در زمینه فراهم کردن غذای کافی و دارای کیفیت مطلوب برای افراد نیازمند است که در حال حاضر اجرا می‌شود.
یکی از برنامه‌های این سازمان «بازی امداد غذایی» است که توسط سازمان ملل طراحی و منتشر شده و که تاکنون در 15 کشور دنیا از جمله ایران این بازی ترجمه و عرضه شده است.


آنجلینا جولی
یکی از بازیگرانی است که تاکنون جوایز اسکار بسیاری را به خود اختصاص داده و یکی از فعال‌ترین سفیران کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) است. وی در چهارگوشه جهان با پناهندگان و آوارگان ملاقات و از آنان حمایت می‌کند. وی در سال 2001 در فیلم‌برداری صحنه‌ای از فیلم Tomb Raider در بیرمانی از سرنوشت پناهندگان آگاه شد و پس از بازگشت به آمریکا با سازمان نامبرده تماس گرفت و خواهان همکاری در امور انسان دوستانه شد. طی پنج سال وی به 20 کشور سفر کرد و اقدامات خود را وسعت بخشید.

 

اسفند ماه سال هشتاد و شش بود که فاطمه معتمد آریا برای اولین بار به عنوان سفیر موسسه مهر آفرین ایران انتخاب شد. مؤسسه نیکوکاری که سال 1384 به شکل رسمی فعالیت‌هایش را با محوریت حمایت از زنان بی‌سرپرست و سرپرست خانوار و کودکان آغاز کرد و در سال 1386 با انتخاب فاطمه معتمدآریا به عنوان به عنوان سفیر نیکوکاری مهرآفرین دامنه فعالیت‌هایش را وسعت بیشتری بخشید. معتمد آریا در اولین روز انتخابش با بیان اینکه من در فیلم‌هایم تجلی افکار کارگردان هستم، گفت: «اما امروز در این جایگاه تجلی مهرآفرینی ملت ایران هستم و نمی‌دانم چه طور می‌شود این بار سنگین را حمل کرد.» او امروز نزدیک به دو سال است که این بار را بر شانه‌هایش برده است، در حالی که فعالیت‌های انسان دوستانه او با سمت سفیر مهر آغاز نمی‌شود. معتمد آریا سال‌ها فعالیت پنهان در عرصه نیکوکاری و عشق به کودکان ایران و نیازمندان داشته است. از جمله همکاری و عضویت در موسسه محک از بدو تاسیس، خیریه کودکان ایران زمین (پایگاه خارج از کشور)، خیریه کودکان سرزمین آریا، خیریه بچه‌های آسمان و شیرخوارگاه آمنه.

 

از سال 2000 تاکنون زین‌الدین زیدان به عضویت انجمن اروپایی مقابله با بیماری لوکو دیستروفی درآمده است. این بیماری به دستگاه عصبی آسیب رسانده و سبب بروز اختلال در تمامی اعمال حیاتی می‌شود. این قهرمان سابق فوتبال به طور مرتب در تجمعات و برنامه‌های تلویزیونی شرکت می‌کند تا بتواند به تعداد هواداران این انجمن بیفزاید. وی از سال 2005 تاکنون همچنین عضو انجمن ELA شده است و به همراه دیگر بازیکن رئال مادرید یعنی Raul شعبه‌ای از این انجمن را در اسپانیا تاسیس کرده است. زیدان همچنین از سال 2001 تاکنون سفیر برنامه‌های تحول سازمان ملل متحد است. در سال 2006 سفری به بنگلادش داشت و بانک گرامین را افتتاح کرد. موسس این بانک محمد یونس، برنده نوبل صلح در سال 2001 است.

 بونو خواننده و رهبر گروع u2 و دریافت‌کننده جایزه نوبل صلح در سال‌های 2003، 2005 و 2006 بوده است. در سال 1999 وی تصمیم گرفت برای کمک به مردم آفریقا به همراه گروه‌اش بسیج شود تا آنکه در سال 2004 موسسه one را برای مبارزه با فقر و ایدز در آفریقا تاسیس کرد. او همچنین به همراه خواننده دیگری به نام باب گلدولف یک‌سری کنسرت در ژوئیه 2005 برگزار کرد که هدف آن تحت فشار قرار دادن دولت‌های ثروتمند برای کمک به کشورهای فقیر و افزایش کمک‌های اقتصادی و بشردوستانه بود.
از سال 2005 تاکنون جرج کلونی بدون هیچ وقفه‌ای تلاش کرده توجه جوامع بین‌المللی را به وضعیت بحرانی دارفور جلب کند. وی در سال 2006 به همراه پدرش و یک فیلم‌بردار به دارفور سفر کرد و مستندی در رابطه با شرایط سخت زندگی پناهندگان در این نقطه در جنوب سودان ساخت. وی در سال 2006 در مقابل شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار رسیدگی فوری به وضعیت زندگی در این ناحیه شد.

پرنس هری، فرزند پرنس دایانا پس از آنکه در سال 2004 فارغ‌التحصیل شد، تحقیقاتی را در رابطه با کودکان یتیم شهر لسوتو در آفریقا آغاز کرد و در سال 2005 سفری به این کشور که 31 درصد جمعیت آن مبتلا به ایدز هستند، انجام داد. وی «Sentebale NGO »به معنی مرا فراموش نکن» را تاسیس کرد و در آن از کودکان یتیم مبتلا به ایدز حمایت به عمل آورد.

 

گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ

www.seemorgh.com/culture

منبع: salamat.ir

 

مطالب پیشنهادی:

افراد مشهور دو قطبی: آیا این بیماری آنها را خلاق کرده؟!

ستاره‌های زن هالیوود که از بیماری دیابت رنج می‌برند! (+عکس)

 بازیگران و هنرمندانی که پارکینسون داشتند!

به شهرت رسیدن بعد از بیماری!

خطرناک‌ترین فیلمهای دنیا!! +تصویر

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا