آرایشی و زیبایی

همه چیز درباره لیزر موهای زائد و درمان پرمویی

ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – در این مطلب همه چیز درباره لیزر موهای زائد و درمان پرمویی را بخوانید.

 

لیزر موهای زائد

لیزرموهای زائد یکی از رایج ترین جراحی‌های زیبایی است که در ایالت متحده آمریکا انجام می‌شود و دومین جراحی بعد از جراحی جوان سازی و رفع چین وچروک پوست و سیاهی زیر بغل ناشی از مو می‌باشد.

 

اشعه لیزر چیست؟

لیزر نوری تک رنگ و تک طول موج است. در لیزر موهای زائد عمدتا نور لیزر در رنگدانه ملانینی که در موها به وفور یافت می شود، جذب شده و سبب تخریب سلولهای سازنده مو می‌شود و به همین دلیل است که هرقدر مو ضخیمتر و مشکی‌تر باشد، ملانین بیشتری دارد که نور لیزر را بهتر جذب کرده و راحت‌تر از بین می‌رود.

در عین حال چون ملانین در خود پوست هم وجود دارد هرچه مقدار آن کمتر باشد، یعنی بیمار سفیدتر باشد، انرژی کمتری در پوست جذب شده و احتمال سوختگی ناشی از لیزر مو کمتر می‌شود.

 

لیزر موهای زائد - درمان موهای زائد - رفع موهای زائد - برطرف کردن موهای زائد - درمان لیزر موهای زائد - الکترولیز موهای زائد

 

اشعه لیزر با قدرت بالا به پیاز مو آن‌ها را از بین می‌برد. پیگمنت‌های موجود در مو اشعه لیزر را جذب می‌کنند و بدین ترتیب موها درون پیاز مو از بین می‌روند. تنوع لیزرها و منابع نوری آن‌ها می‌تواند برای از بین بردن موهای زائد مورد استفاده قرار گیرد.

درمان لیزر موهای زائد یک روش غیر تهاجمی است که باعث کاهش موهای زائد می‌شود ولی هرگز باعث از بین رفتن موهای زائد به طور دائمی نمی‌شود.

 

لیزر موهای زائد با توجه به مسائل هرمونی

در حال حاضر چیزی به نام حذف دائمی موهای زائد پایه علمی ندارد و در تمام روش‌ها از جمله لیزر کاهش طولانی مدت موهای زائد هدف می باشد.

در بسیاری از بیمارانی که در نواحی وابسته به هورمون موهای زائد دارند (در خانم‌ها صورت، گردن، دور نوک سینه، بین دو سینه و اطراف و پائین ناف) زمینه بیماری‌های هورمونی ( اختلالات تخمک گذاری chronic anovulation و تخمدان پر کیست P.C.O.D ) وجود دارد به طور معمول در صورتی که بیمار قاعدگی منظمی داشته، سابقه کیست تخمدان نداشته باشد، برای مدت طولانی تعداد موها ثابت باشد و در خانواده هم سابقه پرمویی وجود داشته باشد و سایر علائم اختلالات هورمونی مثل ریزش مو، جوش زدن صورت، چرب و پرتقالی شدن پوست، نازایی وجود نداشته باشد و تست هورمونی بیمار هم نرمال باشد بدون دستور دارویی خاص لیزر شروع می‌شود اما اگر هر یک از علائم فوق الذکر وجود داشته باشد یا ضمن انجام لیزر موهای زائد به نظر برسد که جواب بیمار کندتر از حد معمول است باید به فکر انواع خفیف اختلالات هورمونی بود که ممکن است در سونوگرافی و آزمایشات هم نکته غیر طبیعی وجود نداشته باشد. در این حال توصیه به تست درمانی می‌شود. بنابراین تحت نظر پزشک، دارو درمانی که طولانی مدت هم هست شروع خواهد شد .

 

لیزر موهای زائد - درمان موهای زائد - رفع موهای زائد - برطرف کردن موهای زائد - درمان لیزر موهای زائد - الکترولیز موهای زائد

 

جلسات لیزر موهای زائد به چه صورت است و تعداد جلسات چقدر است؟

باید توجه داشت که متوسط جلسات لیزر موهای زائد در صورتی که در بیمارانی که زمینه هورمونی ندارند ۷ – ۵ جلسه و در بیماران دارای مسائل هورمونی ۲ برابر این مقدار است که البته چنانچه در بالا ذکر شد این یک عدد متوسط است و بسیاری از بیماران زودتر یا دیرتر از این به نتیجه می‌رسند.

لیزر موهای زائد عمدتا روی موهای موجود در حال رشد موثر و تاثیری روی درآمدن موهای جدید در آینده ندارد و لذا درمان اختلالات هورمونی برای جلوگیری از پیدا شدن موهای جدید در بیمارانی که زمینه دارند الزامی است. عکس این مطلب هم صادق است؛ یعنی در بیمارانی که پرمویی با علل هورمونی دارند درمان مسائل هورمونی در ظرف ۶ ماه کمتر از ۲۰% روی موهای موجودشان تاثیر دارد و باید برای درمان موهای موجود از لیزر استفاده کرد.

بنابراین لیزر موهای زائد و درمان هورمونی مکمل یکدیگرند. باید توجه داشت که باید به محض مشاهده افزایش مو به فکر وجود زمینه هورمونی پرمویی و درمان آن ضمن لیزر بود. در خانم‌هایی که نزدیک دوران یائسگی هستند افزایش هورمون مردانه علت اصلی پرمویی ایجاد شده است، که تحت نظر پزشک و با انجام لیزر موهای زائد قابل بهبود است .

 

مواردی که باعث ممنوعیت در انجام لیزر موهای زائد می‌شود

حاملگی، برنزه بودن و مصرف بعضی داروها باعث ممنوعیت در انجام لیزر موهای زائد می‌شو .

 

عوارض لیزر موهای زائد

باید توجه داشت که در لیزر موهای زائد، نور تک طول موج است؛ بنابراین عوارض لیزر موهای زائد همان عوارض نور است اما این عوارض شایع نیست و شامل سوختگی و لک و ایجاد اسکار می‌باشد .

 

لیزر موهای زائد - درمان لیزر موهای زائد - لیزر موهای زائد زیر بغل - لیزر - موهای زائد - الکترولیز

 

نکات مهم در درمان لیزر موهای زائد

  • در صورتی که دچار تبخال مکرر می‌باشید به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا باید برای چند روز قبل و بعد از لیزر از داروهای ضد تبخال استفاده کنید .
  • باید توجه داشت که هر چقدر مو مشکی تر و ضخیم تر و پوست سفیدتر باشد نتیجه بهتر است. لذا در مورد موهای کرکی، بور و در افراد با پوست تیره لیزر به طور معمول توصیه نمی‌شود و اگر بیمار تمایل به انجام داشته باشد لزوماً در ابتدا تست ناحیه کوچکی برای مشاهده نتیجه محتمل، انجام خواهد گرفت .
  • ضمن انجام لیزر موهای زائد از هر روش اپیلاسیون که باعث کنده شدن ریشه مو شود باید خودداری نموده و تنها از تراشیدن مو استفاده نمود .
  • در صورتی که خود را برنزه کرده‌اید یا به علت در معرض تابش آفتاب بودن رنگ پوستتان تیره شده است باید تا زمان برگشت به رنگ پوست طبیعی خود از انجام لیزر موهای زائد خودداری فرمایید .
  • باید توجه داشت که موثر بودن لیزرموهای زائد لزوماً به معنای کاهش تعداد موها نیست بلکه ظریفتر کردن، روشنتر شدن و کند شدن رشد مو هم از تاثیراتی است که نشان دهنده موثر بودن لیزرموهای زائد می‌باشد.
  • در صورت وجود عفونت در محل لیزر معمولاً باید لیزر را به تاخیر انداخت لذا در صورتی که دچار چوش چرکی، تبخال یا عفونت دیگری در محل هستید به پزشک و پرسنل مرکز اطلاع دهید تا ضمن درمان مناسب، تمهیدات بعدی برای شما اندیشیده شود .
  • در صورتی که سابقه اسکار هیپرتروفیک یا کلوئید (گوشت اضافه محل زخمها و اسکار عمل) دارید، حتما به پزشک و پرسنل اطلاع دهید تا احتیاطات لازم مراعات شود .
  • در صورت مصرف ترکیبات حاوی رتینوئیک اسید مثل آکوتان و راکوتان و کرم‌های حاوی ویتامین A و ترکیبات پیلینگ موضوع را به پزشک و پرسنل اطلاع دهید تا لیزر شما به تعویق افتاده یا آمادگی لازم اندیشیده شود .
  • اگر جهت ریزش مو از ترکیبات حاوی مینوکسیدیل استفاده می‌کنید ممکن است علت پر مویی شما این مسئله باشد. این مورد را به پزشک و پرسنل مرکز اطلاع دهید .
  • در مورد مصرف بعضی داروها مثل فنی توئین (داروی صرع) ، سیکلوسپرین (داروی بیماران پیوند کلیه) ، پنی سیلین و کورتون‌ها چون خود می‌توانند سبب پرمویی شوند مراتب را به پزشک خود اطلاع دهید .
  • اگر دچار بیماری پسوریازیس یا ویتلیگو (برص) هستید لیزر موهای زائد ممکن است سبب ایجاد لکه‌های بیماری شود؛ لذا بهتر است لیزر نکنید. قبل از شروع جلسات لیزر موهای زائد و ضمن آن ضد آفتاب‌های قوی استفاده کنید و حتی الامکان در معرض تابش آفتاب قرار نگیرید .
  • توصیه می‌شود تا زمانی که ناحیه لیزر شده ملتهب است از تعریق زیاد (مثلا انجام ورزش سنگین یا قرار گرفتن در محیطهای بسیار گرم) و شنا کردن خودداری شود تا احتمال جوش زدن محل کم شود .
  • اگر در ناحیه‌ای که می‌خواهید لیزر کنید تاتو دارید، بدانید که ممکن است تاتو کم رنگ یا پاک شود. لذا اگر تاتویی دارید که مایل به پاک شدن احتمالی آن نیستید، به پزشک و پرسنل اطلاع دهید .
  • لیزر موهای زائد روی موهای سفید تاثیری ندارد و باید موهای سفید را الکترولیز نمود. در ضمن باید توجه داشت که در فردی که تعدادی موی سفید دارد سایر موهای مجاور هم در آستانه سفید شدن هستند بنابراین صدمه ناشی از لیزر به این موها باعث سفیدتر شدن سریعتر بعضی از آن‌ها می‌شود. اما چون تنها راه از بین بردن موهای زائد در این حالت انجام لیزر موهای زائد قبل از سفید شدن است؛ توصیه می‌شود هر چه سریعتر لیزر موهای زائد را شروع کنید.

 

الکترولیز موهای زائد چییست؟

الکترولیز، روشی برای از بین بردن موهای زاید است که در آن، ریشه مو به وسیله جریان الکتریکی تخریب می‌ شود. در این روش، سوزن خیلی نازکی به مجرای فولیکول مو وارد می ‌شود و به سمت فولیکول پیش می ‌رود تا به ریشه ی مو برسد. سپس جریان الکتریکی از طریق سوزن عبور و ریشه را تخریب می ‌کند و مو را از بین می ‌برد و به این ترتیب، مو به راحتی برداشته می ‌شود.

باید توجه داشت که سرعت جواب نقاط مختلف بدن به لیزر موهای زائد متفاوت است لذا ممکن است در بعضی نواحی سریعتر به نتیجه رسید؛ اما درمان بعضی نقاط دیگر طولانی‌تر باشد. در عین حال در هر منطقه هم چون همه موها در یک فاز (اعم از رشد، سکون یا ریزش) نیستند ممکن است یک تکه بریزد اما ناحیه درست مجاور آن باقی بماند.

این به معنی انجام نشدن لیزر در ناحیه باقیمانده نیست بلکه به علت آنکه موها در آن زمان در فاز رشد نبودهاند، تحت تاثیر لیزر قرار نگرفته‌اند و در جلسات بعدی به تدریج درمان خواهند شد .نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که نباید تابش مستقیم به چشم‌ها در حین لیزر موهای زائد وجود داشته باشد و بیمار و پزشک هر دو باید از عینک مخصوص استفاده کنند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا