آرایشی و زیبایی

روش های طبیعی و خانگی برای درمان جوش صورت

ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – هیچ‌کس دوست ندارد صبح که از خواب بیدار می‌شود و رو به روی آینه می‌ایستد شاهد جوش‌های قرمز رنگ بر روی صورتش باشد. ممکن است برای شما هم چنین حالتی پیش آمده باشد. اوضاع زمانی وخیم‌تر می‌شود که شب به یک میهمانی هم دعوت باشید. بنابراین اولین چیزی که به فکرتان می‌رسد پیدا کردن راه حلی برای درمان جوش صورت و خلاص شدن از شر آن‌هاست. می‌توانید روش‌های درمانی و طولانی‌مدت را دنبال کنید اما اگر به دنبال راه‌های آسان‌تر و سریع‌تر می‌گردید ما به شما درمان جوش صورت با روش‌های طبیعی و خانگی را پیشنهاد می‌کنیم.

 

درمان جوش صورت-روش های خانگی درمان سریع جوش

 

جوش صورت یا آکنه چیست؟

آکنه  یا جوش صورت  یک اختلال پوستی است که در سنین نوجوانی شروع می‌شود و تا آخر جوانی ادامه می‌یابد. برای درمان ابتدا باید دید که آیا ضایعات واقعاً جوش صورت هستند؛ چون خیلی از ضایعات پوستی شبیه جوش صورت بروز می‌کنند. جوش صورت بیشتر در نواحی از بدن که دارای غدد سباسه فراوان است مثل اطراف بینی، پیشانی، چانه، قسمت‌های فوقانی پشت و سینه و شانه‌ها دیده می‌شود. جوش‌های غرور به صورت دانه‌های قرمز، جوش‌های سر سیاه و توده‌های سفت زیر پوستی در ناحیه گونه، بینی، پیشانی، پشت گردن، قسمت فوقانی پشت و سینه ظاهر می‌شوند.

 

چرا جوش می‌زنیم؟

عوامل مختلفی در پیدایش و شدت جوش صورت نقش دارند. عوامل ژنتیکی، میکروب‌ها، نوع تغذیه، مشکلات عصبی و روحی، تغییرات غددی هورمونی، نوع پوست، بهداشت صورت، مصرف برخی داروها و بعضی از بیماری‌ها از جمله عواملی است که در ایجاد این بیماری نقش دارد. شستشوی مکرر نواحی جوش به ویژه با صابون‌هایی که اسیدیته می‌باشند و از خود بقایایی به جا نمی‌گذارند در جلوگیری از تشکیل جوش جـدید تا حـد زیادی مؤثر است و در درمان نیز کمک‌کننده می‌باشد.

 

درمان دارویی جوش صورت

اگر برای درمان جوش صورت به پزشک مراجعه کنید احتمالا مصرف داروهای کورتونی یا استروئیدی را برای کوتاه‌مدت به صورت خوراکی یا موضعی یا تزریقی تجویز می‌کند اما باید بدانید با مصرف طولانی‌مدت این داروها آکنه بدتر می‌شود اما در کوتاه‌مدت چنین داروهایی می‌تواند التهاب را از بین ببرد و از آنجا که التهاب نقش زیادی در ایجاد جوش دارد بنابراین جوش‌ها کاهش می‌یابند. باید بدانید مصرف این داروها باید محدود به چند روز یا نهایتا دو هفته باشد تا شدت ضایعات آکنه کم شود البته این بهبودی به طور موقتی است و فرد باید حتما داروهای خوراکی و موضعی آنتی‌آکنه و آنتی‌باکتریال را آغاز کند تا با قطع داروهای کورتونی و استروئیدی ضدالتهاب، جوش‌ها برنگردند.

 

روش‌های خانگی درمان جوش صورت

استفاده از مواد طبیعی و خانگی برای درمان جوش‌های سرسیاه و همچنین جوش‌های قرمز بسیار کاربردی و موثر می‌باشند:

 

درمان جوش صورت با عسل

 

عسل
یکی از خواص قابل توجه عسل که آن را برای درمان جوش صورت مناسب کرده است خاصیت آنتی‌باکتریال بودن آن است. این خوراکی بی‌نظیر ضمن کشتن آکنه‌های پوستی از بروز عفونت هم جلوگیری می‌کند. یک توپ نخی کوچک را به عسل آغشته کنید و سپس سطح پوست خودتان را با آن ماساژ دهید، اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه عسل روی پوست شما بماند. فراموش نکنید برای اینکه نتیجه مطلوب حاصل شود باید این کار را حداقل دو بار در هفته انجام دهید.

 

روش سریع درمان جوش صورت با لیمو ترش

 

لیمو ترش
یکی دیگر از منابع اسیدی که به کشتن باکتری‌های پوستی و خشک‌شدن سریع جوش‌های صورت کمک می‌کند لیمو ترش است.شما برای درمان جوش صورت می‌توانید هر شب پیش از رفتن به تخت خواب یک نیمه از لیمو ترش را روی صورت خود بمالید و صبح بشویید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر پوستی حساس دارید با احتیاط از این خوراکی استفاده کنید.

 

روش های طبیعی برای درمان جوش های صورت-استفاده از پیار برای درمان جوش صورت

 

پیاز
دو سه عدد پیاز متوسط را پس از پوست‌کندن خرد کنید و در مقدار کمی آب بپزید به طوری که پیاز کاملا پخته شود و آب در ته ظرف باقی نماند. پیاز پخته شده را درون یک تکه پارچه نخی نازک تمیز بپیچید و روی جوش‌ها بگذارید و پس از چند دقیقه موضع را بشویید.

 

درمان جوش صورت با استفاده از سیر

 

سیر
احتمالاً سیر یکی از سبزیجات و ادویه‌های مورد علاقه شما در آشپزی است، اما همین خوراکی لذیذ می‌تواند به شما کمک کند تا دیگر جوش‌های صورتتان را نبینید. این خوراکی با خاصیت آنتی‌باکتریال و سولفوری که دارد تأثیر شگفت‌انگیزی در درمان جوش صورت و نابودسازی سریع آکنه‌های پوستی دارد. سیرها را تکه‌ تکه کنید و روی قسمت‌های آسیب دیده پوستتان بگذارید و پس از چند دقیقه آنها را بشویید و تا پوستی روشن و صاف داشته باشید.

 

درمان سریع جوش صورت با روغن چای

 

روغن درخت چای
به دلیل وجود ترکیبات آنتی‌باکتریال و خاصیت تسکین دهندگی، درخت چای به خشک کردن جوش‌های سر سفید و از بین بردن آکنه‌ها کمک قابل توجهی می‌کند. کافی است مقدار کمی از برگ‌های درخت چای را روی نقاط حساس پوست بگذارید و بعد ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را بشویید، پس از چند بار انجام این کار تفاوت را در پوستتان احساس می‌کنید.

 

ماسک های مفید برای درمان سریع جوش صورت

 

ماسک‌های مفید برای درمان جوش صورت

ماسک عسل و دارچین
این ماسک تاثیر فوق‌العاده ای در درمان جوش صورت دارد. برای این منظور مقداری دارچین و عسل را با هم مخلوط کنید تا ماده‌ای چسبی شکل به دست آید. صورتتان را بشویید و بعد مقداری از این مخلوط را قبل ازخواب روی مناطق مورد نظر بمالید و بگذارید تا صبح بماند و بعد صبح صورتتان را کاملا بشویید. اگر معمولا در خواب زیاد تکان می‌‌خورید، توصیه می‌کنم روی بالش خود یک حوله بیندازید تا کثیف نشود.

ماسک ماست
برای استفاده از ماست بهتر است ابتدا پوست صورت خود را با آب ولرم کاملا تمیز کنید و پس از آن ماست کم‌چرب را به مدت ۳۰ دقیقه روی پوست خود قرار دهید. اگر قصد استفاده از این ماسک را دارید، دقت داشته باشید اگر از ماست پرچرب استفاده کنید نه تنها جوش‌های شما برطرف نمی‌شود که باعث تشدید جوش ها نیز خواهد شد.

ماسک جوش‌شیرین
ماسک جوش‌شیرین یکی از معروف‌ترین ماسک‌های ضد جوش است که برای درمان جوش صورت بسیار استفاده می‌شود. برای درست کردن آن کافی است مقداری جوش شیرین را در آب حل کرده و آن را روی صورت خود بگذارید. اجازه دهید این ماسک حدود ۱۵ دقیقه روی پوست شما باقی بماند و پس از آن پوست خود را با آب ولرم شست‌وشو دهید.


ماسک تخم‌مرغ و روغن زیتون

بهترین و موثرترین ماسک صورت برای درمان جوش صورت ، زرده تخم‌مرغ به همراه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و همین میزان عسل است. این ماسک را به مدت ۲۰ دقیقه، یک روز در میان و برای حداقل ۲ ماه استفاده کنید. و آن را با آب ولرم بشویید.

 

توصیه‌هایی برای پیشگیری و درمان جوش صورت

  • یک پاک‌کننده ملایم بدون چربی برای شستن پوست‌های چرب ایده‌آل است.
  • گرما میزان جوش‌های آکنه را بیشتر می‌کند پس زیاد در محیط‌های گرم نمانید.
  • مصرف مواد آرایشی و کرم‌های چرب، آکنه را تشدید می‌کند پس سعی کنید صورت خود را کمتر نقاشی کنید.
  • سعی کنید خواب مرتب داشته باشید. استراحت کافی داشته باشید و حتی الامکان از فشارهای روحی و عصبی بپرهیزید.
  • از دست‌کاری کردن جوش‌ها و فشار دادن آن‌ها خودداری کنید.
  • سبزی و میوه بخصوص سبزی‌های حاوی ویتامین A مثل هویج، اسفناج، شاهی و گوجه فرنگی را زیاد مصرف کنید.
  • ورزش و استحمام کردن را همیشه در نظر بگیرید. ورزش و استحمام باعث باز شدن منافذ پوست، بهبود جریان خون آن و رفع چربی می‌شود.
  • از مصرف غذاهای چرب، سس مایونز، خامه، شکلات، گردو، فندق، موز، تخم‌مرغ و نارگیل، خودداری کنید.
  • با یک لایه‌بردار ملایم سلول‌های مرده سطح پوست را بردارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا