آرایشی و زیبایی

۵ روش‌ اصلاح طرح لبخند و معایب آن‌ها

ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – داشتن یک لبخند زیبا با داشتن دندان‌هایی مرتب و یک دست امکان پذیر است. اگر به طور طبیعی دندان‌هایی مرتب نداشته باشید، با اصلاح طرح لبخند می‌توانید مشکلات مربوط به فک و دندان خود را از بین ببرید. در این مقاله به معرفی روش‌های مختلف اصلاح طرح لبخند و مزایا و معایب هر کدام پرداخته شده است.

 

اصلاح طرح لبخند چگونه امکان‌پذیر است؟

اصلاح طرح لبخند روشی برای ترمیم و مرتب سازی دندان‌هاست. این عمل بیشتر با هدف زیباسازی دندان‌ها، فک و لثه انجام می‌شود. در واقع این کار زمانی صورت می‌گیرد که معمولاً دندان‌ها در حالت عادی مشکل درمانی خاصی ندارند و تنها به لحاظ زیبایی انجام می‌گیرد. به همین دلیل به آن اصلاحی برای طرح لبخند می‌گویند. به عنوان مثال زمانی که دندان‌ها مشکل نامرتبی داشته و بر روی یکدیگر رشد کرده‌اند ممکن است هیچ گونه درد و ناراحتی برای فرد وجود نداشته باشد، اما از نظر زیبایی این گونه دندان‌ها شکل ظاهری خوبی نداشته و در این صورت فرد می‌تواند با انجام روش اصلاح طرح لبخند از ظاهری مرتب و زیبا برای دندان‌های خود بهره برد.

 

روش‌های اصلی اصلاح طرح لبخند

کلیه مراحل و روش‌های اصلاح طرح لبخند در مطب‌های تخصصی دندانپزشکی انجام می‌پذیرد و بسته به نیاز و درخواست بیمار، پزشک از روش‌های متفاوتی برای بهینه سازی دندان‌ها استفاده خواهد کرد. روش‌های عمده این عمل ترمیمی شامل موارد زیر هستند:

۱. روش سفید کردن دندان‌ها

 

معرفی روش‌های اصلاح طرح لبخند و مزایا و معایب آن‌ها

 

بسیاری از افراد از تیرگی و زردی رنگ دندان‌های خود ناراضی هستند و روش‌های متفاوتی مانند مصرف خمیر دندان‌های سفید کننده را برای سفید کردن دندان‌های خود به کار می‌برند. اما گاهی مشکل تیره بودن دندان‌ها به راحتی و با روش‌های خانگی برطرف نخواهد شد. بدین ترتیب سفید کردن دندان‌ها نیاز به موادی قوی‌تر دارد. بلیچینگ یکی از این مواد قوی و موثر برای سفید کردن دندان‌ها است.

معایب 

  • به دلیل ترکیبات شیمیایی قوی به کار رفته در ماده بلیچینگ ممکن است استفاده مکرر از آن به مینای دندان صدمه زده و به تدریج باعث از بین رفتن مقاومت دندان‌ها شود.
  • همچنین ممکن است دندان‌ها به ماده بلیچینگ به مرور زمان عادت کرده به طوری که هر چند وقت یکبار به استفاده از آن نیاز پیدا خواهند کرد.

 

۲. روش ترمیم دندان‌های پوسیده

 

 روش ترمیم دندان‌های پوسیده

 

برای پر کردن و ترمیم دندان‌های پوسیده معمولاً از دو ماده آمالگام و کامپوزیت استفاده می‌شود. و به وسیله هر کدام از این مواد جاهای خالی و شکسته دندان ترمیم می‌شود. آمالگام ماده قوی‌تر نسبت به کامپوزیت است.

معایب 

اگرچه کامپوزیت نسبت به آمالگام هزینه کمتری دارد، اما ممکن است پس از چند سال دندان پوسیده مجدداً نیاز به ترمیم پیدا کند.

 

۳. روش مرتب کردن دندان‌ها

 

 اصلاح طرح لبخند با ارتودنسی

 

یکدست کردن و مرتب سازی دندان‌ها در مطب‌های تخصصی دندانپزشکی به وسیله دو روش کرادینگ و ارتودنسی انجام می‌شود در صورتی که مشکل به هم ریختگی دندان‌ها بسیار حاد باشد معمولاً از روش کراتین استفاده به همراه ماده کامپوزیتی برای زیبا سازی دندان‌ها استفاده می‌شود. در روش ارتودنسی نیز با قرار دادن وسیله‌ای به نام براکت روی دندان ها، عمل مرتب سازی دندان‌ها انجام می‌پذیرد.

معایب 

  • ممکن است در روش کرادینگ بسته به نیاز دندان‌ها تراش داده شوند؛ که این کار باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود.
  • همچنین در روش ارتودنسی ریشه دندان‌ها حرکت داده می‌شوند که باعث کاهش استحکام دندان‌ها خواهد شد؛ و به دلیل استفاده از براکت بر روی دندان‌ها و دشوار شدن عمل مسواک زدن، امکان ایجاد پلاک بر روی دندان‌ها و پوسیدگی آن‌ها نیز وجود دارد.

 

۴. روش کاشتن دندان

 

اصلاح طرح لبخند با ایمپلنت دندان

 

هنگامی که به هر دلیلی بیمار دندان خود را از دست دهد از روش کاشت دندان در اصلاح طرح لبخند استفاده می‌شود. مهمترین روش کاشت دندان روش ایمپلنت است. در روش ایمپلنت عمل کاشت دندان با قرار دادن یک پایه مخصوص در فک صورت می‌پذیرد.

معایب

  • جراحی ایمپلنت روشی دشوار است و میزان دشواری روش ایمپلنت به جنس استخوان فک بیمار بستگی دارد.
  • اگر جنس استخوان فک بیمار ضعیف باشد ممکن است نتیجه درمان به خوبی انجام نگیرد.

 

۵. روش ونیر لمینت

 

معرفی روش‌های اصلاح طرح لبخند و مزایا و معایب آن‌ها

 

روش لمینت کردن دندان‌ها به این صورت است که با استفاده از لایه‌های نازکی که همرنگ دندان‌ها است، می‌توان دندان‌ها را زیباتر ساخت. در این روش لایه‌ها پس از قالب گیری دقیق مطابق با فرم دندان‌های شما در لابراتوار دندان ساخته می‌شوند عیوبی مانند فاصله، شکستگی، خراشیدگی سطحی، ساییدگی، ترک‌ها و کجی آن‌ها را رفع می‌کند.

معایب 

این روش نیز مانند روش‌های دیگر اصلاح طرح لبخند معایب مخصوص به خود را دارد.

  • از معایب آن می‌توان به تراش خوردن دندان‌ها و در نتیجه از بین رفتن مینای دندان و نیز به وجود آمدن درز‌هایی در میان دندان‌ها شود.
  • همچنین بسته یه جنس روکش‌های استفاده شده ممکن است که در صورت شکستگی دیگر امکان اصلاح آن‌ها وجود نداشته باشد.

 

تاثیر اصلاح طرح لبخند در سلامتی دندان‌ها

همان گونه که اشاره گردید در اصلاح طرح لبخند بیشتر جنبه زیبا سازی دندان مورد توجه قرار می‌گیرد. اما واضح است که درمان مشکلاتی مانند پوسیدگی یا شکستگی علاوه بر از بین بردن شکل طبیعی دندان، به لحاظ سلامت دندان نیز فاکتور مهمی به شمار می‌آید؛ بنابراین به وسیله روش‌های اصلاح طرح لبخند، علاوه بر از بین بردن نواقص و مشکلات ظاهری دندان ها، می‌توان به سلامت و بهداشت دهان و دندان نیز کمک ویژه‌ای نمود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا