روش انجام اپیلاسیون در بارداری و خطرات و عوارض جانبی آن
ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – با وارد شدن هر زنی به دوران شیرین بارداری، قوانین و روش زندگی مقداری تغییرات خواهد داشت. این قوانین و روشها به تمامی حوزهها از جمله روش تغذیه در بارداری، مراقبتهای بارداری در تابستان یا هر فصل دیگر، خوابیدن در بارداری، اپیلاسیون در بارداری و … وارد میشود. در این مطلب به شکلی موشکافانهتر به موضوع اپیلاسیون در بارداری میپردازیم.
اصول اپیلاسیون در بارداری
تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث میشوند که بیشتر بانوان موهای زائد ضخیمتر و البته بیشتری داشته باشند. حتی در نقاطی از بدن که پیش از این عاری از هر موی زائدی بوده است، شاهد رویش مو خواهیم بود. به طور نمونه ممکن است در برخی نواحی شکم خود، شاهد رویش موهای زائد باشید. به حتم نخستین عکس العمل، فکر کردن به رفع موهای زائد خواهد بود؛ اما عجله نکنید و با احتیاط در این مورد پیش بروید.
برای انجام اپیلاسیون در بارداری، محدودیت کلی در بخش شکم و حوزه آن دارید. شما اجازه وارد آوردن هیچ گونه فشاری در بخش شکم، رحم و اطراف آن را نخواهید داشت. به یاد داشته باشید که در این دوران پوست شما حساستر بوده و آستانه تحمل دردتان پایینتر خواهد آمد. از آن گذشته، کمترین فشاری به شکم و رحم، موجب آزار جنین شده و به هیچ وجه تائید شده نیست.
البته این موضوع به عدد ماه بارداری نیز بستگی زیادی دارد. بدیهیست که در ماههای اول و دوم و حتی سوم، اوضاع معمولیتر بوده و هر چه به ماههای بالاتر نزدیک شویم، شرایط پیچیدهتر میگردد. اما به طور کلی در تک تک روزهای این ۹ ماه بارداری، باید تمام نکات احتیاطی را لحاظ کرده و برای سلامت خود و جنین، به آنها پایبند باشید.
ممنوعیتهای اپیلاسیون در بارداری
۱. وکس شکم
وکس در دوران بارداری برای ناحیه شکمی ممنوع است، اما شما میتوانید در صورت تحمل درد و نبود حساسیت پوستی؛ این کار را در دیگر نقاط بدن چون پاها انجام دهید. البته از آن جایی که به دلیل بزرگ شدن شکم، خم شدن برایتان مناسب نخواهد بود، بهتر است از شخص دیگری بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.
از وکس نباید بر روی واریس، خال، زگیل، روی بینی، گوش، نوک سینه یا پوست تحریک شده و آفتاب سوخته استفاده کرد. قبل از استفاده از وکس، با پزشک خود در این خصوص مشورت کنید.
۲. اپیلاسیون ناحیه تناسلی
اپیلاسیون ناحیه تناسلی نیز در این دوران توصیه نمیشود. البته منع قطعی پزشکی برای آن وجود ندارد، اما با توجه به ریسک پاره شدن مویرگهای ظریف این ناحیه و بروز عفونتهای مختلف؛ بهتر است در این ۹ ماه قید آن را بزنید.
۳. اپیلاسیون موهای صورت
در خصوص اپیلاسیون موهای زائد صورت نیز توصیه میشود که در دوران بارداری از آن گذشته و به روشهای جایگزینی چون بند انداختن یا به کار بردن موچین، روی بیاورید. اگر چه اپیلاسیون صورت در بارداری، ربطی به جنین نخواهد داشت؛ اما همان حساسیت پوستی در این دوران به عنوان یک عامل بازدارنده مطرح است.
برای اصلاح صورت میتوانید از تیغ یا ماشین ریش تراشی استفاده کنید. به یاد داشته باشید که همیشه از تیغ جدید و نو استفاده کرده و از تیغهای مصرف شده توسط دیگران اجتناب کنید. زیرا این کار میتواند موجب ایجاد عفونت در شما شود. همچنین میتوانید موهای زائد پا را نیز با تیغ بزنید. بهتر است در زمان حمام، اصلاح نکنید. زیرا احتمال لیز خوردن وجود دارد.
۴. ممنوعیت استفاده از مواد موبر
بهتر است سراغ مواد موبر در بارداری هم نروید. زیرا این مواد ممکن است با جذب از طریق پوست، موجب مشکلاتی گردند. هر چند این مورد به اثبات نرسیده است، اما بدیهیست که باید در این دوران حساس هر موضوع به ظاهر کم اهمیتی را جدی گرفته و در مورد آن با دقت عمل کنیم.
این محصولات حاوی پودر سولفید باریم و کلسیم تیوگلیکولات بوده که بر ساختار پروتئین مو اثر گذاشته و آنها را از بین میبرند. این مواد دارای رایحه ناخوشایندی بوده که در موارد نادر ممکن است باعث واکنش آلرژیک شوند. بنابراین اگرچه از لحاظ علمی ضرر این مواد برای جنین ثابت نشده است، اما بهتر است که از آنها در دوران بارداری استفاده نشود.
۵. ممنوعیت لیزر و الکترولیز در بارداری
حتی شما اجازه استفاده از لیزر را نیز در ناحیه شکم نخواهید داشت. زیرا لیزر میتواند موجب گرم شدن مایع آمنیوتیک رحمی شده و آن را تحت تاثیر خود قرار دهد.
اشعه لیزر رنگدانههای مو را هدف قرار داده و با تخریب فولیکولهای مو، رشد آنها را متوقف میکند. الکترولیز از طریق ارسال پالسهای الکتریکی به فولیکول مو باعث از بین رفتن موها میشود. این روش خطرناک بوده، زیرا میتواند مایع آمنیوتیک درون رحم را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه از لحاظ علمی، خطرناک بودن لیزر و الکترولیز برای جنین ثابت نشده است، اما بهتر است که از این روشها برای اپیلاسیون در بارداری استفاده نشود.
۶. دکلره، بلیچینگ یا سفید کردن مو
استفاده از مواد سفید کننده و رنگبر میتواند باعث جذب این مواد در پوست شده و احتمال انتقال آنها به جنین نیز وجود دارد. هرچند از لحاظ علمی این موضوع اثبات نشده است، اما بهتر است که از آنها در دوران بارداری استفاده نشود.
۷. استفاده از اپیلیدی در بارداری (اپیلاتورها)
در دفترچه راهنمای اکثر دستگاههای اپیلاتور توصیه شده است که در زمان بارداری، از این دستگاه استفاده نشود. این توصیه بدین دلیل است که افراد از اپیلاتورها برای از بین بردن موهای زائد در تمام قسمتهای بدن استفاده میکنند. اگرچه این امر طبیعی است، اما در زمان بارداری به هیچ عنوان نباید از این دستگاه برای از بین بردن موهای شکم، شرمگاه (خط بیکینی) و کمر استفاده کرد. استفاده از اپیلاتور بر روی شکم موجب درد بسیار شده که بر روی جنین تاثیر میگذارد. بنابراین، انجام این کار در دوران بارداری ممنوع است.
خطرات اپیلاسیون در بارداری
خطرات اپیلاسیون در بارداری، کاملا بستگی به این دارد که شما کدام ناحیه از بدن را برای انجام اپیلاسیون یا وکس، انتخاب کرده باشید. نواحی مربوط به شکم و رحم، خطر مشترک برای مادر و جنین ایجاد کرده و سایر نواحی تنها وضعیت مادر را تحت ریسک قرار میدهند.
بیشترین خطری که اپیلاسیون در دوران بارداری میتواند ایجاد کند، تحریکات پوستی و عفونتهاییست که بدن بیشتر برای آنها آمادگی دارد. با توجه به تغییرات هورمونی و افزایش مایعات بدن در بارداری، پوست بارها حساستر بوده و احتمال ایجاد عوارض پوستی، پس از اپیلاسیون بیشتر میشود. این عوارض میتوانند کوتاه مدت بوده یا چندین هفته و بیشتر شما را درگیر سازند.
با این حساب اگر تصمیم گرفتهاید از اپیلاسیون در بخشهای کم خطرتری چون پاها یا دستها استفاده کنید، بهتر است این کار را با احتیاط زیاد انجام دهید. همچنین حتما از پمادهای تسکین دهنده، پس از انجام اپیلاسیون استفاده نمایید تا ریسک تحریکات پوستی به حداقل برسد.
بهترین جایگزین
بهترین جایگزین اپیلاسیون در بارداری را باید شیو بدانیم. البته برای شیو کردن پاها نیز حتما باید از دیگری کمک گرفته و خودتان خم نشوید. حتما از ژیلت کاملا نو استفاده کرده و فکر استفاده مجدد از تیغ قبلا استفاده شده (حتی توسط خودتان) را از سر بیرون کنید. از خاطر نبرید که در این دوران، پوست حساسیت بالایی داشته و زمینه برای ایجاد عفونتهای پوستی مزمن، از هر زمان دیگری بیشتر فراهم است.
برای برداشتن موهای زائد ابرو، چانه، صورت و اطراف سینه، بهتر است که از موچین و بند استفاده کنید. استفاده از آنها آسان و بدون درد بوده و میتوانید در خانه، خودتان از موچین استفاده کنید، اما بهتر است که برای بند انداختن از افراد ماهر کمک بگیرید.
جمع بندی
دوران بارداری از حساسترین دورههای زندگی هر زن است که باید مراقبت های ویژه در هر زمینهای داشته باشد. در این دوران اگرچه ممکن است موهای زائد بیشتر شود اما برای اپیلاسیون ممنوعیتهایی خواهد داشت. در ناحیه شکم و تناسلی نباید اپیلاسیون انجام داد و استفاده از مواد موبر و لیزر نیز خطرناک خواهد بود. بهترین جایگزین اپیلاسیون در دوران حاملگی شیو است.
اگر شما در دوران شیرین بارداری خود، روشهای متفاوتی را برای رفع موهای زائد تجربه کرده و نتایج مثبت یا منفی آن را شاهد بودهاید؛ تجربیات خود را در بخش پیامها با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. پیشنهاد می شود مطلب لاک زدن در بارداری را نیز بخوانید تا اطلاعات دقیق تری از این موضوع بیابید.