آرایشی و زیبایی

آیا ورود مواد اولیه لوازم آرایشی ممنوع شد؟

لوازم آرایش در ایران همواره در میان پرفروش‌ترین کالاها قرار دارند و افراد بسیاری در شهرهای مختلف برای خرید لوازم آرایشی اصل اقدام می‌کنند. اما با شروع تحریم‌ها و تشدید آن‌ها، طرح ممنوعیت واردات لوازم آرایشی اجرایی شد و در پی آن، ورود این کالاها به صورت رسمی امکان پذیر نمی‌باشد.

سوال دیگری که در این زمینه مطرح می‌شود، در مورد واردات مواد اولیه آرایشی و بهداشتی است. در حقیقت ورود این مواد به کشور ممنوع نشده است؛ اما نهادهای دولتی، مراحل سفت و سختی را برای این امر تعبیه کرده‌اند. به این صورت که واردات این نوع کالاها بدون کنترل کیفیت و انجام آزمایش‌هایی برای تشخیص ترکیبات تشکیل دهنده آن‌ها، ممکن نخواهد بود.

 

تاثیرات ممنوعیت واردات لوازم آرایشی بر این صنعت در ایران

ممنوع شدن ورود لوازم آرایش به ایران، با پیامدهای مثبت و منفی بسیاری همراه شد. چند مورد از پیامدهای منفی این امر، افزایش قاچاق لوازم آرایش و ایجاد صدمات مالی به تاجران بوده است. از میان پیامدهای مثبت آن نیز می‌توان به جلوگیری از خروج ارز از کشور و همچنین رونق تولید کنندگان داخلی اشاره کرد.

به این صورت که طرح ممنوعیت واردات لوازم آرایشی به کشور، تولید کنندگان داخلی را بر آن داشت تا به هنگام نبود رقیب خارجی در بازار، روی تولید نمونه‌های مشابه خارجی سرمایه گذاری کنند. این امر رفته رفته شرکت‌های داخلی تولید کننده را به سمت پیشرفت بیشتر سوق داده است.

در پی این اتفاقات و از سال ۹۷ تولید کنندگان داخلی محصولات آرایشی و بهداشتی، افزایش فروش، افزایش کیفیت محصولات و افزایش سودآوری را ثبت کرده‌اند. با این حال صنعت آرایشی و بهداشتی ایران به دلیل دشواری انتقال ارز صادراتی، فرصت کمتری برای حضور در بازار سایر کشورها دارد.

 

ممنوعیت واردات لوازم آرایشی

 

آیا ورود مواد اولیه لوازم آرایشی به کشور ممنوع است؟

با وجود ممنوع شدن ورود لوازم آرایش به ایران، امکان واردات مواد اولیه آرایشی و بهداشتی وجود دارد. اما برای این کار شرایط خاصی تعبیه شده است تا از ورود ترکیبات مضر و بی‌کیفیت جلوگیری شود. بنابراین تنها در شرایطی می‌توان این مواد اولیه را وارد کرد که با استانداردهای بهداشتی کشور همخوانی داشته باشند.

 

مراحل واردات مواد اولیه آرایشی و بهداشتی

برای وارد کردن این ترکیبات به کشور، ابتدا باید گواهی بهداشت تهیه شود. در این گواهی اطلاعاتی از قبیل نام کشور مبدا، شرکت فروشنده، نام شرکت وارد کننده، نام تجاری و شیمیایی مواد اولیه، نتایج تست آلودگی BES و TESTو گواهی سلامت برای مصرف در بدن انسان درج شده است.

پس از دریافت گواهی بهداشت، لازم است مراحل دیگری طی شود تا بتوان برای ورود مواد اولیه لوازم آرایشی به کشور اقدام نمود. ابتدا باید درخواست کتبی به ارگان‌های دولتی مربوطه به همراه لیست کامل از مواد اولیه مورد نظر برای واردات، ارائه شود.

همچنین ارائه نمونه مواد اولیه مورد نظر، تهیه برگه ثبت سفارش و ارائه مشخصات نوشته شده در گواهی بهداشت در این مرحله ضروری است. پس از دریافت تائیدیه می‌توان برای واردات مواد اولیه آرایشی و بهداشتی اقدام کرد.

 

تاثیرات استفاده از مواد اولیه آرایشی و بهداشتی خارجی در محصولات داخلی

در حال حاضر امکان تهیه مواد اولیه محصولات آرایشی از ۳۵ کشور خارجی وجود دارد و از میان آن‌ها، کشورهای امارات، فرانسه، ترکیه، هند، ایتالیا، اسپانیا و لهستان در صدر جدول قرار گرفته‌اند.

باید توجه داشته باشید که تنها با استفاده از مواد اولیه مرغوب نمی‌توان محصول خوبی را به مصرف کنندگان تحویل داد. بلکه سازگاری محصول نهایی با پوست و موی افراد نیز بسیار مهم است. لذا لازم است وارد کنندگان، برای واردات مواد اولیه متناسب با مو و پوست ایرانیان اقدام نمایند؛ زیرا در غیر این صورت بازاریابی و فروش محصول نهایی سخت خواهد بود.

 

کلام آخر

با وجود ممنوعیت واردات لوازم آرایشی ، کمبود آن‌ها در بازار به ندرت احساس می‌شود؛ چرا که شرکت‌های تولید کننده ایرانی عملکرد فوق العاده‌ای در این زمینه دارند. برندهای داخلی با تولید محصولات متنوع و با کیفیت، جایگزین‌های مناسبی را برای مصرف کنندگان به بازار عرضه کرده‌اند. بنابراین شما عزیزان می‌توانید برای خرید اینترنتی لوازم آرایشی مورد نیاز خود، از طریق فروشگاه‌های اینترنتی معتبر نیز اقدام نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا