معرفی انواع قرصهای تاخیری به منظور درمان زود انزالی
ستاره | سرویس سلامت – زود انزالی یا انزال زودرس چیست؟ زود ارضایی یا زود انزالی به مشکلی گفته میشود که در آن مرد قبل از آنچه خود و همسرش میخواهند منی از بدنش خارج شده و به انزال برسد. البته درصورتیکه این مشکل همیشگی نباشد جای نگرانی نیست و فقط زمانیکه زود انزالی همیشگی بوده و قبل از اینکه رابطه جنسی را شروع کنید و یا زمانیکه تازه رابطه جنسی را شروع کردهاید، رخ دهد، میشود به آن زود انزالی گفت. روشهای مختلفی در درمان زودانزالی معرفی شده است که در ادامه به آن میپردازیم.
عوامل تاثیرگذار بر روی زود انزالی
چندین عامل برروی انزال تاثیر می گذارد به همین دلیلبهترین درمان انزال زودرس یا زود ارضایی ترکیبی از درمانهای ذهنی، درمان دارویی و تکنیکهای جنسی میباشد و نباید به استفاده از قرصهای تاخیری اکتفا کرد. در ادامه داروهای خوراکی و غیرخوراکی موثر در درمان انزال زودرس معرفی خواهد شد.
هیچ دارویی به طور خاص از طرف سازمان غذا و دارویی ایالات متحده (FDA) برای درمان زود ارضایی تایید نشده است، با اینحال میتوان از داروهای مختلف برای درمان این مشکل استفاده نمود. داروهای مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (و داروهای ضدافسردگی حاوی تاثیرات مشابه SSRI (SSRI از همه موفقتر میباشند. علاوه بر قرصهای تاخیری از کرمهای بیحسکننده که حاوی بیحس کنندههای موضعی هستند نیز میتوان در بعضی از موارد استفاده نمود.
درمان زود انزالی با استفاده از قرصهای تاخیری
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین
این نوع داروها یکی از انواع قرصهای تاخیری بوده که از آنها برای افزایش طول رابطه جنسی و درمان زود انزالی استفاده میشود. تاثیرات جانبی مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین یک از موارد تاثیرگذار بوده و هنگام انتخاب آنها به عنوان داروی تاخیری باید به این تاثیرات جانبی توجه نمود. این تاثیرات جانبی شامل عوارض روانی و عصبی، واکنشهای پوستی، اثرات آنتی کولینرژیک، نوسان در وزن بدن، تداخلات دارویی و تاثیرات جانبی جنسی بجز انزال زودرس همچون کاهش میل جنسی و یا اختلال نعوظ میباشند. از جمله داروهای مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین موارد زیر میباشند.
داروی پاروکستین یکی از انواع قدرتمند داروهای SSRI بوده که می شود از آن برای درمان زود انزالی استفاده نمود. احتمالا بهبود حاصل از این قرصهای تاخیری تا ۳ هفته بعد از شروع مصرف خود را نشان ندهد. اگر این قرص تاخیری تا شش هفته تاثیر خود بر زود انزالی را نشان نداد و یا تاثیرات جانبی آن مشکل ساز شد، باید با دارویی دیگر جایگزین شود.
داروی سرترالین یکی از انواع قدرتمند داروهای SSRI بوده که میتوان از آن برای درمان زود انزالی استفاده نمود. احتمال دارد، بهبود حاصل از دارو تا ۳ هفته بعد از شروع مصرف خود را نشان ندهد. اگر این قرص تاخیری تا شش هفته در درمان زود انزالی تاثیری نشان نداد و یا تاثیرات جانبی آن مشکل ساز شد، باید با دارویی دیگر جایگزین شود.
همانند داروی سرترالین، داروی سیتالوپرام نیز یکی از انواع قدرتمند داروهای SSRI بوده که از آن برای درمان زود انزالی استفاده میشود. احتمالا بهبود حاصل از این قرصهای تاخیری تا ۳ هفته بعد از شروع مصرف خود را نشان نمیدهد. اگر این قرص تاخیری تا شش هفته تاثیر خود بر زود انزالی را نشان نداد و یا تاثیرات جانبی آن مشکل ساز شد، باید با دارویی دیگر جایگزین شود.
در درمان زودانزالی عملکردی مشابه با قرصهای تاخیری پاروکستین، سرترالین و سیتالوپرام دارد.
- داروهای ضد افسردگی سه حلقهای
داروهایی که علائم مشابهی همچون داروهای SSRIدارند، از قبیل بعضی از انواع خاص داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای ( (TCAsرا میتوان به عنوان داروی درمان زود انزالی استفاده نمود. داروهای ضد افسردگی سه حلقهای که بیشتر از بقیه در زمینه درمان زود انزالی بر روی آن تحقیق شده است کلومیپرامین بوده که شاید بیشتر از خیلی از داروهای SSRI برای این منظور مفید باشد.
- مهارکننده فسفودی استراز نوع ۵
در بعضی از تحقیقات سیلندافیل و سایر مهارکننده هایفسفودی استراز نوع پنج (PDE5) همچون تادالافیل به همراه داروهای SSRI تاثیرات بهتری نسبت به استفاده مطلق از مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین داشتهاند. لازم بذکر است، استفاده از دو دارو عوارض جانبی بیشتری نسبت به مصرف فقط یک دارو می تواند به همراه داشته باشد. یکی از این مهارکننده ها قرص تاخیری سیلدنافیل با نام تجاری ویاگرا ( Sildenafil ,Viagra, Revatio) است که جهت درمان اختلال در نعوظ و افزایش فشار خون شریانی ریوی مورد استفاده قرار میگیرد. این قرص اثر شلکنندگی عضلات کورپوس کارورنوسوس و تجمع خون در سینوزوئیدها و در نهایت erection را در پی دارد.
و اما سوالی که برای اکثر درخواست کنندههای قرصها و داروهای تاخیری به وجود میآید این است که چه قرصهایی در داروخانهها موجود هستند؟ آیا این داروها در دسترس عموم قرار میگیرند؟ برای آشنایی با انواع قرصهای تاخیری موجود در داروخانهها به لینک “قرص های تاخیری موجود در داروخانه ها” مراجعه فرمایید.
درمان زودانزالی با استفاده از داروهای موضعی
- داروهای بیحس کننده موضعی
کرمها و داروهای بیحس کننده موضعی قادر به کاهش حساسیت و تحریکپذیری آلت بوده و باعث تاخیر در انزال میشوند. این کرمها از کم خطرترین داروهایی هستند که برای درمان زود ارضایی مصرف میشوند. در صورتیکه مصرفکننده حساسیت خاصی به این داروها نداشته باشد، عوارض جانبی سیستمیک کمی در پی دارند. لیدوکائین و پریلوکائین ۲.۵ درصد از جمله داروهای بیحس کننده موضعی میباشد..
عوارض مصرف قرص های تاخیری برای درمان زودانزالی
استفاده از قرص های تاخیری برای درمان زود انزالی رفتن سراغ ساده ترین راه برای حل این مشکل است و همیشه ساده ترین راه درمان بهترین راه درمان نیست. بدون شک استفاده از قرص های تاخیری برای درمان مشکلات جنسی عوارض زیادی در پی خواهد داشت و بزرگترین مشکل آن این است که پس از قطع مصرف این داروها مشکل زودانزالی با شدت بیشتر سراغ مصرف کننده خواهد آمد. از عوارض مصرف قرص های تاخیری می توان به اختلال پرپاپیسم یا نعوظ مانا، تغییر در دید و از دست دادن شنوایی اشاره داشت.
قرص تاخیری وگادول چیست؟
به طور کلی توجه داشته باشید که بهترین راه درمان زود انزالی انجام ورزش های مرتبط مثل تمرینات کیگل و درمان های روانشناسی و فکری است و استفاده از قرص های تاخیری درمانی موقتی و نسبتا خطرناک به شمار می رود.