علت زودانزالی مردان چیست؟
عدم آشنایی زوجین و طرفین یک رابطه جنسی از چگونگی روابط جنسی همواره از مشکلاتی بوده که باعث اختلاف بین افراد و در برخی موارد منجر به طلاق زوجهای جوان میگردد. مشکلاتی که میتوان با بررسی علل و استفاده از درمانهای به موقع به برطرف کردن آن کمک شایانی کرد.
یکی از موضوعات شایع در روابط جنسی پدیده زود انزالی است. زود انزالی باعث میشود نه تنها مرد از رابطه جنسی خود لذت کافی را ببرد بلکه باعث نارضایتی شریک جنسی و عدم رسیدن زن به اوج لذت جنسی (ارگاسم) میگردد. دانستن اینکه تعاریف متخصصین از پدیده زود انزالی چیست و دلایل به وجود آمدن آن چه مواردی است میتواند فرد را در پیدا کردن راه درمان مناسب کمک کند.
پدیده زود انزالی چیست؟
روانشناسان و پزشکان متخصص تعاریفی را برای زود انزالی بیان کردهاند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
زود انزالی از دیدگاه علم روانشناسی
انزالی که بر خلاف تمایل شخص و بدون کنترل او انجام میگیرد را انزال زودرس گویند که بر طبق آن فرد از زمان انزال و کیفیت رابطه ناراضی است و این نارضایتی میتواند یک طرفه یا دو طرفه باشد، به طوریکه حتی اگر شریک جنسی فرد از زمان انزال ناراضی باشد، انزال را زودرس گویند.
زود انزالی از دیدگاه پزشکی
انزال کمتر از سه دقیقه که بدون کنترل شخص انجام گیرد را انزال زودرس گویند.
تشخیص انزال زودرس چگونه است؟
معمولاً زود انزالی به دو روش بالینی و گزارش فردی انجام میگیرد.
یعنی شخص احساس ناراحتی، رنج روانی، آزار در خود یا شریک جنسی یا هر دو مورد را گزارش میکند. از اختلال در رضایت و ارضاء روانی، جنسی خود یا شریک جنسی شکایت میکند. دریک رابطه پیشرونده زوج، شریک جنسی نقش وتاثیرمهمی دراین مقوله بازی میکند. ازدواجی که استرس آور باشد، شرایط را بدتر میکند.
متخصص و پزشک مربوطه، سابقهی جنسی و پزشکی شما را بررسی خواهد کرد و آزمایشات کلی را انجام خواهد داد. ممکن است پزشک بخواهد با همسر شما نیز صحبت کند، چون انزال زودرس ممکن است دلایل بسیاری داشته باشد. پزشک مربوطه آزمایشات لازم را انجام میدهد تا مشکلات پزشکی فرد را بررسی کند.
مهمترین علل در به وجود آمدن زود انزالی چیست؟
در بیشتر موارد پزشکان دلایل خاصی را برای زود انزالی بیان نکردهاند و فرد با بالا رفتن تجربه جنسیش میتواند انزال خود را به تأخیر بیندازد. البته مواردی هستند که باعث انزال زودرس در مردان میشوند.
مواردی که بیشتر جنبه روانی داشته مانند سکس در مکانی نامناسب که باعث اضطراب فرد شده و انزال زودرس را در پی دارد. به طور کلی عواملی که باعث انزال زودرس در مردان میگردند به دستههای زیر تقسیم بندی میشوند:
-
تحریک کم جنسی: فعالیت جسمی خوب نیازمند یک مدیریت منطقی احساس در حین مقاربت و تجربه جنسی است. لذا بسیاری از افراد جوان که سابقه تجربه فعالیت جنسی را ندارند در شروع فعالیت جنسی از انزال زودرس رنج میبرند که با کسب تجربه و هماهنگی بیشتر با شریک جنسی این مشکل با گذر زمان بهتر میشود.
-
فواصل زیاد بین روابط جنسی: تعداد روابط جنسی با توجه به سن، وضعیت سلامت جسمی و حالتهای روحی فرد متغییر است. اصولاً با گذر زمان و افزایش سن منحنی فعالیتهای جنسی به طرف پایین حرکت میکند. به عنوان مثال یک فرد در سن ۱۸ سالگی ممکن است هر شب تمایل به فعالیتهای جنسی داشته باشد در حالیکه یک مرد ۵۰ ساله ممکن است ۲-۱ بار در هفته و یا در سن بالای ۶۰ سال یک بار در یک هفته یا دو هفته مقاربت جنسی انجام شود. اصولاً هر چه فاصله بین مقاربتها بیشتر باشد آستانه تحریک پذیری کم شده و باعث انزال زودرس میشود.
-
مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر: وجود مشکلات احساسی و ارتباطی در بین زوجین باعث اختلاف جنسی میشود که عبارتاند از: کاهش میل جنسی به طرف مقابل، عدم نعوظ خوب در انزال زودرس در مرد و انزال دیررس در زن. برخلاف مرد که مبتلا به انزال زودرس میشود خانمها به علت حساس بودنشان اغلب به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمیرسند.
- استرسهای حاد و مزمن زندگی روزمره: امروزه زود انزالی را بیشتر در افرادی میبینیم که دوز استرسهای شغلی و محیطی آنها بالاست که به علت مشغلههای کاری زیاد و استرس ناشی از آنها است.
- افسردگی و اضطراب: افسردگی و اضطراب و داروهای ضد افسردگی از عواملی هستند که اختلال در فعالیت جنسی ایجاد میکنند که عبارتاند از: کاهش میل جنسی، اختلال در شدت نعوظ و انزال زودرس. اصولاً یک ارتباط قوی و مستقیم بین حالتهای روحی فرد و تمایل به سکس وجود دارد. هر چه آرامتر، بانشاط تر، کم استرس تر میل و توان وانزال دیرتر و برعکس استرس، اضطراب و افسردگی از عوامل تخریب کننده فعالیت جنسی هستند.
- بیماریهای جسمی: هر گونه بیماری آزاردهنده جسمی میتواند باعث انزال زودرس در مرد شود. به عنوان مثال اختلال در فعالیت غده تیروئید، فشارخون بالا، دیابت، التهاب مجرای ادراری، تب حاد و مزمن، کمبود سروتونین که توسط مغز ترشح میشود و یا اختلال در عملکرد مواد انتقال دهنده پیامهای عصبی همه موارد فوق به صورت مستقیم فعالیتهای جنسی فرد را تحت تأثیر و باعث انزال زودرس میشود.