نکته های پزشکی و روانشناسی برای نوازندگان (1)
نوازندگان حرفه ای بسیاری بوده اند که بدلیل عدم توجه به بدن و اعضای خود و تمرینات مداوم بعد از سالها دیگر نمیتوانند به نوازندگی ادامه دهند و دچار مشکلات حاد جسمی شده اند. رعایت برخی نکات ساده موجب تضمین بقای نوازندگی شما خواهد شد.
بیشتر بدانید : نکته های پزشکی و روانشناسی برای نوازندگان (2)
محیط خود را از وسایلی که میتواند تمرکز شما را بهم بریزد خالی سازید. کامپیوتر، تلویزیون، عکس و از این قبیل وسایل می توانند موجب شوند تا ناخود آگاه دقت شما کمتر شود. اتاقتان باید تمیز و وسایل در آن منظم چیده شده باشد. محیطی بهم ریخته و نامنظم می تواند کارایی شما را کم نماید.
همیشه قبل از شروع به تمرین صندلی – پایه نت – زیرپایی (در سازهایی گیتار و تار) و کلیه وسایلی که در هنگام تمرین می تواند نقش بازی نماید کنترل نمایید، زیرا که بسیاری از این وسایل اگر شخصی نباشند ممکن است سطح و ارتفاعش برای شما مناسب نباشد.
مطمئن شوید که زمانی که ساز میزنید آیا در راحت ترین حالت ممکن هستید؟ برای این کار بهترین روش این است که نحوه ایستادن و یا طرز قرار گرفتن بر روی صندلی را به وسیله یک آینه تمام قد کنترل نماید. تمرین جلوی آینه یکی از روشهای بسیار مفید است تا شما بتوانید بر مشکلات خود در زمینه استیل نوازندگی غلبه نمایید.
توجه کنید به نقاطی که بدن با ساز شما درگیر می شود و یا وسایلی که هنگام نواختن برای راحتی استفاده مینمایید. آیا همه چیز در حالت طبیعی است یا خیر؟
واقعیت این است که ساز باید با بدن شما بعنوان یکی از اعضایتان هماهنگ شود در غیر این صورت عاملی وجود دارد که ذهن و جسم شما را از انجام این کار باز می دارد، پس بدنبال پیدا کردن مشکل اصلی باشید. در این زمینه میتوانید از معلم خود راهنمایی بخواهید.
سعی کنید تا خود را مجبور نمایید در هنگام شروع هر تمرین برنامه ای برای گرم کردن عضلات و انگشتانتان داشته باشید، تمریناتی بدون ساز. بسیاری تنها به تمریناتی کوتاه برای گرم کردن آن هم توسط ساز اکتفا مینمایند که کار مناسبی نمیباشد.
بیشتر بدانید : نوازندگان به چه بیماری هایی مبتلا می شوند؟
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع: گفتگوی هارمونیک