آموزش تصویری رجیستر کردن گوشی موبایل
رجیستری یکی از طرح های اخیر در کشورمان می باشد که از اواخر مهر ماه سال 1396 اجرا شد و بصورت یک قاعده و قانون کلی تبدیل شد. اما اصلا رجیستری گوشی یعنی چی؟! همان گونه که می دانید در طی سال های اخیر میزان قاچاق و ورود غیر مجاز گوشی های مختلف به داخل کشور بسیار زیاد بود که هیچ گارانتی و ضمانتی پشت آنها نبود و با وجود هزینه میلیونی، اگر کوچکترین مشکل رخ میداد، شخص خریدار باید می پرداخت.
با این وجود طرح رجیستری یک طرح هدفمند و قانونمند است که در مقابل قاچاق موبایل و واردات غیر مجاز گوشی ایستاده است و با وجود این طرح دیگر گوشی های غیرقانون هیچ اعتباری ندارد و چه یک عدد و چه هزارات عدد از گوشی ها که بدین طریق وارد کشور می شوند، به واسطه این طرح هیچ گاه فعال نمی شوند و تنها گوشی هایی که بصورت مجاز وارد شده اند، قابل ثبت و فروش خواهند بود.
آموزش رجیستری گوشی
با این حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه گوشی هایی که بصورت قانونی وارد شده اند و ما آنها را از فروشگاه های معتبر خریداری کرده ایم را رجیستر کنیم؟! طرح رجیستری با وجود سختی هایی که برای وارد کنندگان قائل است، بسیار ساده و آسان است چرا که هر یک از ما می توانیم گوشی های رجیستر نشده را رجیستر کنیم.
برای رجیستر کردن گوشی 3 روش وجود دارد که شما به انتخاب می توانید یکی از آنها را انتخاب کرده و اقدام به رجیستر کردن گوشی خود کنید. از این رو در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک قصد داریم شما را با نحوه رجیستر کردن گوشی موبایل آشنا سازیم. همراه ما باشید.
توجه مهم : در هر یک از مراحل زیر با عنوانی به نام «کد فعالسازی» روبرو خواهید شد که شاید برای شما سوال باشید. کد فعالسازی یک کد 6 رقمی می باش که در 3 حالت می توانید آنرا پیدا کنید که عبارتند از موارد زیر؛
- برای دستگاه های آکبند که بصورت قانونی وارد شده اند، بر روی جعبه گوشی یا کارت گارانتی چاپ شده است.
- برای دستگاه های دست دوم که باید انتقال مالکیت انجام گیرد، این کد به مالک گوشی از سامانه HAMTA ارسال خواهد شد.
- برای رجیستری گوشی مسافرتی، کد فعالسازی در پیامک تایید درخواست و کارتابل مسافر وجود دارد.
فهرست مقاله :{روش موردنظر خود را انتخاب کنید}
رجیستر کردن گوشی از طریق وب سایت
اولین روشی که ما قصد آموزش آنرا به شما عزیزان داریم، رجیستری گوشی با وب سایت همتا است که نسبت به روش های دیگر مراحل کمتری دارد. از این رو اگر تصمیم به رجیستری گوشی از طریق این وب سایت دارید، باید طبق مراحل زیر پیش بروید؛
1- ابتدا با کلیک بر روی لینک زیر وارد وب سایت همتا شوید.
2- نحوه ورود را که هم از طریق شماره ملی و هم از طریق شماره تلفن همراه است را به دلخواه انتخاب کنید و سپس برای وارد شدن به وب سایت، اطلاعات خواسته شده را وارد کنید و سپس بر روی ورود کلیک کنید.
3- در مرحله بعدی باید صبر کنید تا پیامکی که حاوی رمز یکبار مصرف است برای شما ارسال شود. سپس باید رمز امنیتی را وارد کنید و در نهایت بر روی کلید آبی رنگ ورود کلیک کنید.
4- اینک گزینه فعال سازی تلفن همراه را انتخاب کنید و سپس در سمت چپ تصویر، اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و در نهایت گزینه فعالسازی را انتخاب نمایید تا گوشی شما رجیستر شود.
رجیستر گوشی با برنامه همتا
دومین روشی که می توانید با استفاده از آن اقدام به فعال سازی گوشی کنید، استفاده از برنامه همتا می باشد که یک برنامه جامع و کلی همانند وب سایت همتا است که کار کردن با آن آسان است. برای استفاده از این روش باید یک سری مراحل را سپری کنید که در این گزارش بصورت قدم به قدم ذکر شده است ؛
1- از طریق لینک های زیر برنامه همتا را برای اندروید دانلود کنید؛
2- در حین ورود با انتخاب یکی از روش ها اقدام به ورود کنید که هم می توانید از طریق شماره تلفن و هم از طریق شماره ملی اقدام کنید. سپس رمز عبور برای شما ارسال خواهد شد و می توانید وارد برنامه شوید.
3- بر روی گزینه فعالسازی کلیک کنید.
4- اطلاعات گوشی جدید را وارد کنید و در نهایت بر روی فعال سازی کلیک کنید تا گوشی شما فعال شود.
رجیستر کردن گوشی با کد دستوری
آخرین روشی که قصد آموزش آنرا به شما داریم، استفاده از کد دستوری است که نسبتا آسان است و در این روش بدون استفاده از اینترنت می توانید اقدام به رجیستر کردن گوشی کنید که باید طبق مراحل زیر پیش بروید؛
1- کد دستوری #7777* را شماره گیری کنید.
2- بعد از وارد شدن به سامانه گزینه 2 که فعال سازی است را انتخاب کنید و Send را بفشارید.
3- شناسه 15 رقمی IMEI گوشی که بر روی کارتن گوشی صبت شده است، را وارد کنید و Send را بفشارید.
4- شماره تلفن را انتخاب یا وارد کنید و Send را بفشارید.
5- کد فعالسازی را وارد کنید تا گوشی فعال شود. به همین سادگی!
کلیات رجیستر کردن گوشی وارداتی
بطور کلی به تمام گوشی هایی که از خارج از کشور چه توسط یک شخص حقیقی و چه توسط هر فردی حقوقی، گوشی مسافرتی گفته می شوند و بنابر قانون رجیستری باید از طریق مراحلی که در ادامه خواهیم گفت، اقدام به رجیستر کردن گوشی مسافرتی خود نمایند. توجه داشته باشید که اگر شما در لیست افرادی قرار دارید که تنها مدت کوتاهی تصمیم به استفاده از گوشی وارد شده دارید، نیازی به رجیستری نیست و تنها گوشی های که برای همیشه ایران خواهند بود، باید رجیستر شوند.
از این رو اگر یک گوشی توسط هر شخصی وارد شده است و برای همیشه در ایران استفاده خواهد شد، بعد از حضور در کشور، گوشی باید توسط شخص وارد کننده به گمرک منتقل شود و سپس رسیدی را دریافت خواهید نمود که بدین معنا می باشد که گوشی بصورت قانونی وارد شده است و باید این رسید را نگهداری نمائید. اما اگر اقدام به دریافت رسید مربوطه نکنید، بدین معنا می باشد که گوشی بصورت قاچاق وارد شده است و دیگر قادر به رجیستر کردن آن نخواهید بود.
اما شاید الان این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه می توانید گوشی را به گمرک ببرید؟ بطور کلی تنها دو روش در این زمینه وجود دارد که روش اول بدین گونه است که شخص خریدار و وارد کننده گوشی، بعد از آنکه از فرودگاه خارج شد، به نزدیک ترین شعب گمرک مراجعه و در خواست پرداخت هزینه گمرک گوشی وارد شده را نماید که این مبلغ 16 درصد از قیمت اصلی گوشی وارد شده می باشد. روش دوم هم بصورت آنلاین است که اخیرا این روش غیر فعال شده بود و مجددا فعال شده است و بدین گونه نیازی به مراجعه به شعب گمرک ندارید و بصورت غیر حضوری می توانید گوشی را از طریق وب سایت epl.irica.gov.ir اقدام به رجیستری کنید.
اما در چند وقت اخیر به گونه ای بود که شما می توانستید بصورت آنلاین اقدام به ثبت و پرداخت هزینه بصورت آنلاین کنید که بنابر دلایلی این روش بسته شده است و تنها راه شما مراجعه به شعب گمرک می باشد. بنابراین تاکنون شما گوشی را وارد کرده اید، به شعب گمرک مراجعه نموده اید و گوشی مورد نظر را بصورت حضوری ثبت و هزینه آنرا پرداخت نموده اید. هم اکنون از طریق آموزشی که در قسمت بالا داده شده است، می توانید گوشی وارداتی خود را رجیستر نمائید. به همین سادگی!