موبایل و تبلت

آیا اطلاعات گوشی ریست فکتوری شده ریکاوری می شود؟

آیا اطلاعات گوشی ریست فکتوری شده ریکاوری می شود؟

ریست فکتوری گوشی یا همان تنظیمات کارخانه یکی از قابلیت های گوشی ها می باشند که بیشتر در زمان فروختن گوشی می تواند برای هر یک از ما کاربرد داشته باشد و این بدین معناست که شاید در طول روزهایی که از گوشی استفاده می کنیم اصلا برایمان کاربرد نداشته باشد و مگر آنکه اتفاق سخت افزاری یا نرم افزاری برای گوشی رخ دهد!

با این حال اگر شما تاکنون گوشی فروخته اید، حتما قبل از فروختن گوشی در وهله اول اقدام به تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات گوشی می کنید و سپس تمام اطلاعات گوشی را با استفاده از قابلیت ریست فکتوری “Reset Factory” بصورت کامل حذف می کنید که شاید از دید شما گوشی به حالت اول بازگشته است و دیگر هیچ اطلاعاتی از گوشی شما قابل بازگشت نیست. اما واقعا آیا این گونه است؟ اطلاعات گوشی شما دیگر قابل بازیابی نیستند؟1 اگر این سوال نیز برای شما پیش آمده است، در ادامه این گزارش از نمناک بهتر و بهتر آشنا خواهید شد. همراه ما باشید.

 ریست فکتوری چیست؟

ریست فکتوری “Reset Factory” یا تنظیمات کارخانه فرآیندی است که شما بر روی دیوایس های مختلف می توانید از آن استفاده کنید. این گزینه که در تمام گوشی ها و تبلت ها وجود دارد، بیشتر یک قابلیت مهم و بسیار کاربردی است که با استفاده از این قابلیت می توانید تمام اطلاعات شخصی و غیر شخصی خود را از دستگاه مدنظر حذف کنید و اصطلاحا گوشی را به حالت کارخانه یا همان حالت اولیه ای که از کارخانه عرضه شده است، برگردانید. از این رو به این فرآیند ریست فکتوری می گویند.

چرا باید گوشی را ریست کنیم؟

دلایل زیادی برای انجام فرآیند ریست فکتوری وجود دارد که می توان بر روی دیوایس های مختلف انجام داد. مهم ترین علت اینکه باید ریست فکتوری انجام شود، این است که می خواهید دستگاه خود را بفروشید و تمام اطلاعات شخصی و غیر شخصی شما نیز در گوشی وجود دارد و علاقه چندانی ندارید که اطلاعات دستگاه شما در اختیار شخص خریدار قرار گیرد. از این رو کاری که شما انجام خواهید داد، ریست فکتوری یا تنظیمات کارخانه است که گوشی را به حالت اول باز می گردانید و به شخص خریدار تحویل می دهید.

ریست فکتوری

یکی دیگر از دلایلی ممکن است شما را وادار به ریست فکتوری گوشی کند این است که شما به مدت طولانی از گوشی استفاده کرده اید و در این مدت طولانی گوشی پر از برنامه های مختلف شده است که شاید هیچ نیازی به آنها نداشته باشید و این می تواند بقدری زیاد باشد که باعث پر شدن کامل گوشی شما شده باشد و در نتیجه گوشی شما کند خواهد شد. از این رو شما از قابلیت ریست فکتوری استفاده خواهید کرد تا هم برنامه های اضافی گوشی شما حذف شود و هم سرعت عملکرد گوشی بهبود یابد که تنها و تنها با ریست فکتوری امکان پذیر است.

آیا اطلاعات گوشی ریست شده ریکاوری میشود

اکثر افراد غالبا فکر می کنند که بعد از انجام ریست فکتوری، داده ها و تمام اطلاعات گوشی آنها بصورت کامل از دسترس خارج خواهد شد و دیگر قابل بازیابی نیستند. با این حال، لزوما این گونه نیست و این کاملا حقیقت دارد. ریکاوری اطلاعات بعد از ریست فکتوری امکان پذیر است. از این رو اگر این حقیقت برای شما اثبات نشده است، پیشنهاد می کنیم که بعد از ریست کردن گوشی، اقدام به ریکاوری اطلاعات دستگاه با استفاده از برنامه های مربوطه کنید تا برایتان اثبات شود.

محافظت از داده ها با رمزگذاری داخلی اندروید

سال های گذشته، دستگاه های اندروید بطور پیش فرض رمز گذاری نشده بودند و این بدان معنی است که حتی بعد از ریست فکتوری گوشی نیز تمام اطلاعات قابل ریکاوری و بازگردانی بودند که هر شخصی می توانست با استفاده از برنامه های در این زمینه به آنها دسترسی پیدا کند. این برنامه کاملا حرفه ای هستند که با متصل کردن دستگاه به آن می توان اطلاعاتی همچون مخاطبین، تصاویر، ویدیوها و… را باز گردانند و اگر شما نمی خواهید که اطلاعات گوشی شما بعد از ریست فکتوری به هیچ وجه قابل بازیابی یا ریکاوری نباشند، توصیه ای که ما برای شما داریم این است که باید دستگاه خود را encrypt یا رمزگذاری کنید.

با این حال از اندروید 6 که با نام مارشمالو رونمایی شد، دستگاه های اندروید بطور پیش فرض با قابلیت encrypt یا رمزگذاری معرفی شدند و این بدان معناست که دیگر نیازی نیست شما نگران افرادی باشید که با استفاده از ابزارهای مربوطه بتوانند به تمامی اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. این در حالی است که اگر این برنامه ها قادر به خواندن کامل اطلاعات حذف شده باشند، به علت رمزگذاری شدن آنها توسط اندروید غیرقابل ریکاوری هستند چرا که اصلا توسط این ابزارها خوانده نمی شوند!!

آیا استفاده از فضاهای رایگان ابری درست است؟

با این حال حتی اگر گوشی شما نیز رمزگذاری شده باشد، بدان معنی نیست که داده های شما کاملا از بین رفته اند. بیشتر سرویس ها اکنون نوعی نسخه پشتیبان ابری را در خود جای داده اند که شما با استفاده از این فضاهای ابری رایگان می توانید تمام اطلاعات خود را در آن ها بصورت آنلاین ذخیره کنید. به عنوان مثال اگر شما حساب گوگل داشته باشید، می دانید که برنامه Google photos می تواند تمام تصاویر شما را در حساب گوگل شما ذخیره کند!

ریست فکتوری

علیرغم تصاویر، داده های دیگری نیز مانند برنامه های مختلف، تقویم، تاریخچه مرورگر، مخاطبین و…. نیز در آنها ذخیره می شوند. از این رو اگر شما گوشی خود را ریست فکتوری کردید، می توانید پس از انجام این فرآیند، با استفاده از این حساب ها اطلاعات حذف شده خود را ریکاوری کنید. از این رو توصیه ای که در این زمینه برای شما عزیزان داریم این است که به هیچ وجه اجازه دسترسی افراد دیگر به اطلاعات خود را ندهید تا آنها نتوانند از اطلاعات شما شوء استفاده کنند.

حذف کامل اطلاعات و جلوگیری از ریکاوری فایل ها

اگر می خواهید مطمئن شوید که داده ها و اطلاعات گوشی یا دیوایس های مختلف شما بصورت کامل بعد از ریست فکتوری حذف شده اند، توصیه ای که برای شما داریم این است که بعد از ریست فکتوری کامل، با استفاده از دستگاه های مختلفی که در این زمینه وجود دارند، اقدام به ریکاوری فایل های حذف شده کنید.

این روش در اصل تضمینی برای وجود یا عدم وجود پرونده های شخصی حذف شده شما هستند که در صورت عدم خواندن هر گونه فایلی، این تضمین به شما داده می شود که اصلا فایل های شما توسط هر گونه ماشینی بازنخواهند گشت! برای این کار می توانید از اپلیکیشن هایی مانند Shreddit استفاده کنید چرا که این برنامه می تواند اطلاعات شما را بصورت کامل از حافظه داخلی و خارجی دستگاه حذف کند.

حذف اطلاعات از گوشی

از این رو ابتدا این برنامه را نصب کنید و سپس اطلاعات گوشی را با آن بصورت کامل حذف نمائید. در نهایت اقدام به ریست فکتوری کرده و بعد از تمام شدن این فرآیند، با استفاده از برنامه های ریکاوری اقدام به ریکاوری و بازگردانی فایل های حذف شده کنید. مرحله آخر بیشتر جهت تضمین می باشد و در کل اگر شما قصد فروش دستگاه خود را دارید، این بهترین روش ممکن می باشد.

لینک دانلود نرم افزار حذف کامل اطلاعات بدون امکان ریکاوری

آیا اطلاعات گوشی ریست شده ریکاوری میشود

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا