دلایل داغ شدن زیادی گوشی
دلایل داغ شدن زیاد گوشی
یکی از مشکلات رایج کار با گوشی ها که از گذشته تا به امروز همواره وجود داشته است، داغ کردن گوشی می باشد خواه خیلی زیاد و خواه خیلی کم. در کل داغ شدن گوشی احساس خوشایندی را به کاربر منتقل نمی کند و گاها نیز می تواند نشانه خطری باشد که پردازنده و باتری گوشی را تهدید می کند. با این وجود اینکه گوشی هر یک از ما داغ می کند، اتفاق متداولی می باشد. از این رو چه عواملی منجر به داغ شدن گوشی می شود؟ در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک قصد داریم شما را با 6 مورد مهم در این زمینه آشنا سازیم. همراه ما باشید.
توجه : موارد زیر مربوط به دلایل داغ شدن گوشی هستند که خیلی ساده می توانید اقدام به رفع مشکل داغ شدن گوشی کنید.
1- استفاده زیادی از گوشی
اشتباه نکنید! منظور ما صرف مدت زمان در دست گرفتن گوشی و کار کردن با آن نیست! گرچه مدت زمان خیلی موثر است، اما عامل اصلی نمی باشد. منظور از این بخش، این می باشد که شما چند برنامه حجیم را بصورت همزمان باز می کنید و در یک زمان میان چند برنامه باز، در حال جابجا شدن می باشید. از این رو برای مثال اگر رم گوشی شما 4 باشد، به احتمال خیلی زیاد شاید 90 درصد آن پر شود و با هنگ و داغ شدن شدید گوشی روبرو شوید که نشان دهنده این مشکل می باشد. بنابراین شما چیزی فراتر از قابلیت گوشی استفاده کرده اید.
با این وجود اگر در این شرایط گوشی شما داغ شد نباید نگران نباشید و توصیه می شود برنامه های متعددی که باز کرده اید را ببندید و گوشی را برای چند دقیقه کنار بگذارید تا به دمای محیط برسد.
2- وجود باگ در سیستم عامل گوشی
گاها ممکن است سیستم عامل گوشی شما به گونه ای طراحی شود که باگ داشته باشد و به دلیل وجود این باگ، با داغ شدن گوشی ممکن است روبرو شوید. به همین دلیل همواره توصیه می شود آپدیت های جدید برای سیستم عامل گوشی را دانلود و نصب کنید تا باگ های این چنینی باعث ورود هکرها به گوشی شما نشود. اما موردی که از چندین سال قبل تا به امروز وجود داشته است و لازم است از آن مطلع شوید، وجود تفاوت امنیتی میان دو سیستم عامل اندروید و iOS می باشد.
سیستم عامل اندروید در مقابل سیستم عامل iOS شرکت اپل، امنیت کمتری دارد و مستعد ورود بدافزارها و هکرها می باشد. اما سیستم عامل iOS اپل، این گونه نیست و امنیت بالایی دارد. به همین اگر توان خرید گوشی با سیستم عامل iOS دارید و امنیت برای شما بیشتر مهم است، توصیه می شود iOS را انتخاب کنید.
3- خرابی باتری، کابل شارژ یا شارژر
این مورد شاید در واقع ساده به نظر برسد، اما در اصل خطرناک تر از چیزی می باشد که فکر می کنید. زمانیکه شارژر یا کابل آن چه خرابی جزئی و چه کلی داشته باشد و اما شما دست از استفاده آن برنمی دارید، نمی تواند طبق گذشته ولتاژ کافی به باتری گوشی برساند. برای مثال اگر باتری گوشی شما نیاز به شارژر 25 ولتی دارد، اما شارژر خراب شما تنها می تواند 5 ولت را به دلیل خرابی از چند قسمت به گوشی منتقل کند و در نهایت ولتاژ کافی به باتری لیتیوم یونی شما نمیرسد و شروع به داغ کردن خواهد نمود.
این داغ شدن در مرحله اول می تواند باعث گرم شدن پردازنده و سایر سخت افزار گوشی شود که نتیجه این داغ شدن در طولانی مدت می تواند تخریب سخت افزار باشد. در مرحله دوم در ابتدا عمر باتری را کاهش میدهد و سپس باعث تخریب باتری خواهد شد و در نهایت باعث باد کردن باتری و غیرقابل استفاده شدن آن می شود. به همین دلیل اگر متوجه این موضوع شدید که شارژر شما به دلیل آسیب های جزئی دیگر قابل استفاده نیست، توصیه می شود شارژر جدیدی را تهیه کنید.
4- آسیب دیدن بخشی از سخت افزار گوشی
همان گونه که در قسمت قبل ذکر شد، داغ شدن مکرر گوشی می تواند به سخت افزار گوشی شما آسیب برساند و زمانیکه سخت افزار شما آسیب ببیند در ابتدا دچار مشکلات فنی جزئی مانند هنگ، کندی شدید دستگاه، داغ شدن مکرر و بی دلیل گوشی حتی زمان هایی که نیز از آن استفاده نمی کنید هم خواهید بود. در همین جهت توصیه می شود به تکنسین هایی که در این زمینه تخصص کافی دارند، مراجعه کنید تا سخت افزار گوشی شما را بررسی کنند.
5- قدیمی بودن گوشی
اما یکی از مهم ترین موردهایی که همواره در این موضوع خیلی تاثیر دارد، قدیمی بودن سخت افزار می باشد که از چیزی که شما تصور می کنید بیشتر تاثیرگذار است. برای مثال شما در حال استفاده از گوشی هستید که در سال 2014 طراحی شده است. از طرفی قابلیت برنامه هایی در آن سال ها مورد استفاده بودند، بر اساس مشخصات گوشی هایی بودند که در آن سال یعنی 2014 طراحی شده بودند. یعنی اینکه اگر گوشی شما رم 2 گیگابایتی داشت، خیلی ساده و سریع می توانستید با برنامه واتساپ کار کنید.
اما امروزه برنامه واتساپ به میزان زیادی پیشرفت کرده است و قابلیت های متعددی هم در آن افزوده شده است و اگر به دنبال سرعت بالا در اجرای این برنامه هستید، لازم به ذکر است که دیگر رم گوشی 2014 در مقابل آن پاسخگو نخواهد بود و برای اجرای چنین برنامه ای شروع به پردازش زیادی می کند و این می تواند منجر به داغ شدن گوشی شما شود (منظور از برنامه واتساپ صرفا یک مثال بود و در حقیقت شاید این گونه نباشد). از این رو اگر گوشی شما قدیمی است و دائما داغ می شود، دلیل بر قدیمی بودن سخت افزارتان است.
6- رخنعه کردن بدافزار به گوشی
اما مورد مهم دیگری که باید از آن اطلاع داشته باشید این است که شاید گوشی شما توسط بدافزارها ویروسی شده باشد. شاید تاکنون با هشدارهایی ناشی از عدم کلیک بر روی لینک های ناشناس، عدم نصب برنامه های ناشناس از فروشگاه های مختلف، عدم دانلود فایل های ناشناس و… روبرو شده باشید و برخلاف آنها عمل کرده باشید. به همین دلیل اگر تاکنون موارد این چنینی را رعایت نکرده اید، به احتمال زیاد گوشی شما ویروسی شده است و توصیه می شود از برنامه های آنتی ویروس اورجینال که باید لایسنس آنها را خریداری کنید، استفاده نمایید.