چگونه سرعت گوشی های اندرویدی را افزایش دهیم؟
در سیستم عامل اندروید، همانند هر سیستم عاملی، شاهد بروز برخی کندی ها و همچنین تداخل در عملکرد آن پس از مدتی از شروع به استفاده هستیم که یک اتفاق معمولی می باشد. اما این در حالی است که یکی از اهداف اصلی سیستم عامل این می باشد که نیاز ما را به خوبی برآورده سازد و کاربر آن نیز، شاهد کندی های مکرر نباشد. با این وجود جای نگرانی نیست چرا که شما خیلی ساده و سریع می توانید جان تازه ای را به سیستم عامل اندروید خود بدهید چرا که در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک قصد داریم شما را با ترفندهای مهم برای افزایش سرعت گوشی اندروید آشنا سازیم. همراه ما باشید.
1. با گوشی خودتان آشنا شوید
اولین گام که ما تصمیم به معرفی آن داریم این است که قبل از هر کاری با گوشی خودتان آشنا شوید. این بدین معناست که اگر گوشی شما برای چند سال اخیر می باشد، نباید این انتظار را داشته باشید که همانند گوشی های جدید دارای سرعت بالا در پردازش داشته باشد. از این رو اگر آشنایی بخصوصی با سختافزار گوشی ندارید، لازم به ذکز است که ابتدا کمی در مورد سختافزار و سال معرفی گوشی خود مطالعه کنید تا بیشتر با گوشی خودتان آشنا شوید.
2. آپدیت و نصب آخرین نسخه اندروید
اگر تاکنون سیستم عامل اندروید خود را آپدیت نکرده اید و به پیغام های مبنی بر آپدیت دستگاه بی توجه بوده اید، باید اینک آپدیت های جدید را دانلود و نصب کنید. هر یک از گوشی های اندروید زمانیکه رونمایی می شوند، تا دو الی سه سال آپدیت های جدید را دریافت خواهند کرد. در هر آپدیتی که برای سیستم عامل گوشی شما منتشر می شود، قابلیت های جدید و همچنین باگ های نسخه قبلی رفع خواهد شد که با دانلود و نصب آن می توانید سرعت و عملکرد گوشی را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. با این وجود توصیه می شود که آپدیت جدید را بر روی گوشی نصب کنید.
3. حذف نصب برنامه های غیرضروری
هر یک از ما برحسب عادتی که از گذشته داریم، سعی می کنیم ده ها برنامه را بهصورت همزمان بر روی گوشی نصب کنیم و این در حالی است که شاید از تمام برنامه هایی که خودمان نصب کرده ایم، صرفا دو یا سه مورد را در طول چند وقت اخیر استفاده کرده باشیم. همچنین برخی از برنامه ها هم نیز هستند که شاید بیش از یکسال است که ما حتی آنها را نیز لمس نکرده ایم. از این رو توصیه ای که داریم این است که چند دقیقه وقت بگذارید و سپس برنامه های اضافی را انتخاب و سپس حذف کنید. اینگونه فضای کافی در گوشی شما ایجاد خواهد شد و در مقابل سرعت گوشی شما نیز افزایش خواهد یافت.
4. غیرفعال سازی برنامه های غیرضروری
زمانیکه ما گوشی را برای اولین بار روشن می کنیم، با برنامه های متعددی روبرو خواهیم شد که بهصورت پیش فرض بر روی گوشی ما نصب شده اند. این برنامه ها توسط سیستم عامل بر روی گوشی شما نصب شده اند که برخی از آنها قابلیت حذف نصب را دارند و برخی دیگر نیز چنین قابلیتی ندارند. اما نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد، این است که این برنامه ها گرچه توسط شما تاکنون حتی یکبار هم اجرا نشده اند، اما با روشن کردن گوشی، این برنامه های بهصورت اتوماتیک شروع به همگام سازی می کنند و به همین دلیل می توانند تاثیر منفی در عملکرد گوشی شما بگذارند. از این رو با ورود به تنظیمات گوشی، گزینه برنامه ها یا همان Apps را انتخاب کنید و سپس برنامه های پیش فرض مدنظرتان را Force Stop کنید.
5. آپدیت برنامه های گوشی
یکی دیگر از راه های کاربردی برای افزایش سرعت سیستم عامل گوشی، آپدیت کردن برنامه های گوشی می باشد که اینگونه با سیستم عامل آپدیت شما سازگار خواهد شد. از این رو توصیه ای که برای شما داریم این می باشد که از طریق فروشگاه گوگل پلی اقدام به آپدیت برنامه های گوشی کنید که در بخش ذیل آدرس فروشگاه گوگل پلی را درج کرده ایم؛
6. استفاده از مموری کارت
یکی از دلایل مهم و اصلی برای کند شدن سرعت گوشی اندروید، پر شدن حافظه داخلی گوشی می باشد که وقتی پیغام و اخطار پر شدن حافظه گوشی را دریافت کردید، گوشی شما شروع به کند شدن و کاهش چشمگیر سرعت خواهد کرد. از این رو توصیه می شود که اطلاعات مهم گوشی را ابتدا در هارد، کامپیوتر و لپ تاپ بکاپ بگیرید و سپس موارد اضافی را از گوشی اندرویدی خود حذف کنید. همچنین اگر به هر دلیلی امکان بکاپ گیری از اطلاعات برای شما وجود ندارد، می توانید مموری کارت با حافظه بالایی را فراهم کنید و سپس اطلاعات گوشی را به مموری کارت منتقل کنید.
7. استفاده کمتر از ویجت ها
اگر گوشی شما برای چند سال گذشته می باشد، طبیعتا پردازنده و حاظفه رم قدرتمندی ندارید و سادهترین قابلیت ها نیز حتی می توانند به مرور باعث کند شدن گوشی شما شوند. از این رو توصیه ای که داریم این می باشد که حتی المقدور از ویجت ها کمتر استفاده کنید.
8. عدم اعمال تصویر زمینه زنده
تصاویر زمینه زنده، علیرغم استفاده از باتری، می تواند به مرور باعث کند شدن گوشی شما نیز شود چرا که برای نمایش همیشگی تصویر زمینه زنده، نیاز به CPU بالایی دارید و زمانیکه CPU شما شروع به استفاده شود، در کنار آن هم باتری شروع به خالی شدن خواهد کرد. از این رو توصیه می شود از تصاویر زمینه متحرک در گوشی های اندروید که برای چند سال اخیر هستند، استفاده نکنید.
9. متوقف کردن همگام سازی
همانگونه که گفته شد، برخی از برنامه های گوشی هستند که گرچه شما استفاده بخصوصی از آنها ندارید، اما این در حالی است که بدون آنکه شما آنها را اجرا کنید، بهصورت خودکار شروع به فعالیت می کنند. برای مثال برنامه جیمیل و سایر برنامه هایی که برای گوگل می باشد، با روشن کردن اینترنت، شروع به همگام سازی سرویس های خود خواهند کرد. با این وجود اگر پیغام های مختلفی را در این زمینه دریافت می کنید و هیچ کاربردی برای شما ندارند، توصیه می شود که از داخل این برنامه ها، همگام سازی یا همان Sync را متوقف کنید تا CPU شما صرف اینگونه برنامه ها نشود. همچنین برنامه فیسبوک نیز این چنین می باشد.
10. بستن انیمیشن گوشی
با انتخاب گزینه ها، جابجایی میان برنامه ها و… می توانید نوعی انیمیشن را مشاهده کنید که در تمامی گوشی های امروزی وجود دارند. از این رو این قابلیت جدا از اینکه بسیار زیبا است و احساس بهتری به شما خواهد داد، می تواند باعث کند شدن و همچنین هنگ گوشی شما شود چرا که می تواند به پر شدن CPU کمک کند! از این رو توصیه می شود که این قابلیت را در گوشی خود غیر فعال کنید. برای غیر فعال کردن انیمیشن گوشی اندروید نیز می بایست وارد تنظیمات گوشی شوید و سپس با انتخاب گزینه Developer Options اقدام به غیرفعال کردن آن نمایید.