روش کاشت مو: هر آنچه باید درباره ی کاشت و ترمیم موی سر بدانید
مو همواره نقش تعیین کنندهای در نمود زیبایی شما دارد. تفاوتی ندارد مرد یا زن باشید، موهایی خوش فرم و سالم میتواند شما را در نظر دیگران بهتر جلوه داده و میزان اعتماد به نفستان را تا حد زیادی بالا ببرد. برخی افراد بدلایل موروثی و یا هورمونی دچار ریزش مو میشوند و پس از مدتی برای کاشت و ترمیم مو و انتخاب روش کاشت مو اقدام میکنند.
در این بین آشنایی با انواع کاشت مو به همراه هزینههای درمانی هریک میتواند بهترین اقدام قبل از انجام آن باشد. در ادامه شما را با هر یک از این روشها بیشتر آشنا می کنیم.
تفاوت کاشت مو بهروش FUT ، FUE و DHI چیست ؟
کم پشت شدن مو تأثیرات زیادی روی شما دارد. از دست دادن موها میتواند باعث استرس، اضطراب و از دست دادن اعتمادبهنفس شود. تمام این تأثیرات، شما را بهمرحلهای میرساند که احساس میکنید حاضرید هر کاری برای درمان ریزش مو خود انجام دهید.
اما این نکته را باید در نظر داشت که تصمیمگیری عجولانه برای انتخاب روش کاشت مو، عواقب مخرب و جبرانناپذیری در پی دارد. نتیجه کار ممکن است ظاهری غیرطبیعی برایتان به همراه داشته باشد. یا امکان دارد نسبت فولیکولهای زندهمانده در مو بسیار کم شود.
اما از همه این ها بدتر امکان آسیب دیدگی ناحیه اهداکننده پوست سر است. به نحوی که میزان آسیب میتواند ترمیم پوست با جراحی را هم، امکان پذیر نکند.
در ابتدا مهمترین نکته در کاشت مو، انتخاب درست یک متخصص است. برای داشتن ظاهری طبیعیتر بعد از کاشت مو و آسیب ندیدن ناحیه اهداکننده پوست سر، باید از متخصص پوست و مو و مرکزی که کاشت مو در آن انجام میشود، اطمینان حاصل کنید.
در این مقاله با تفاوت کاشت مو بهروش FUT ، FUE و DHI آشنا میشوید. همچنین توضیح میدهیم که چرا کاشت مو به روش DHI میتواند بهترین روش از جهت عمل کاشت، کیفیت و نتیجه آن باشد.
روشهای مختلف کاشت مو
کاشت مو به تکنیکی گفته میشود که در آن فولیکولهای سالم مو، از ناحیه اهداکننده که در مقابل طاسی مقاومند، برداشتهشده و در ناحیه تحت درمان کاشته میشوند.
هر دو مرحله برداشت و کاشت مو از اهمیت یکسانی برخوردارند. تفاوت کلیدی بین دو تکنیک کاشت بهروش FUT و FUE، تفاوت در چگونگی برداشت فولیکولهای مو است.
تفاوت کاشت مو بهروش FUT و FUE
کاشت بهروش پیوند واحد فولیکولی (FUT)، یکی از تکنیکهای سنتی کاشت موست.
بر اساس این مقاله در این روش یک نوار نازک از پوست سر از قسمت های پایینی پشت آن برداشته میشود و نوار حاوی فولیکولهای مو زیر میکروسکوپ به واحدهای تک فولیکولی تقسیم میشود و در نهایت ناحیه اهداکننده پوست سر را که نوار مو از آن برداشتهشده، بخیه می زنند.
با اینکه این روش به دلیل سرعت بالای برداشت مو، از دیگر روشهای کاشت ارزانتر است. اما در ناحیه اهداکننده سر، جای زخم (اسکار) قابل توجهی باقی میماند که با موهای کوتاه دیده میشود.
اگر مستعد ابتلا به اسکار کلوئید هستید، این روش کاشت میتواند جای زخم بسیار مشخصی روی پوست سرتان ایجاد کند.
کاشت به روش استخراج واحد فولیکولی (FUE) یک روش سنتی دیگر در کاشت موی سر است. در این روش با استفاده از پانچ یک برش کوچک دایرهای در پوست سر، دور یک فولیکول مو یا دسته ای از آن ها ایجاد شده و در ادامه فولیکولها از پوست سر برداشته میشوند.
در این روش ناحیه اهداکننده بدون بخیه و بصورت باز باقی می ماند.
این روند برداشت تا زمانی ادامه دارد که جراح، فولیکول کافی برای کاشت در ناحیه تحت درمان، در اختیار داشته باشد.محل برش در ناحیه اهداکننده سر بدون بخیه بهبود پیدا میکند و تنها جای چند زخم کوچک سفید رنگ در آن باقی می ماند.
غیرقابل تشخیص بودن میکرواسکارهای سفیدی که از محل برش باقی مانده اند، به مهارت جراح بستگی دارد. اسکارهای ناحیه اهداکننده سر در روش FUE، سریعتر از روش FUT بهبود پیدا میکنند و کمتر به چشم می آیند.
برداشت مو بهروش کاشت موی مستقیم (DHI)
برداشت مو بهروش کاشت موی مستقیم (DHI ) را میتوان همان استخراج واحد فولیکولی در اندازه کوچک (micro-FUE) نامید.
در این روش با استفاده از پانچ برشهایی با قطر یک میلیمتر یا کمتر در ناحیه اهداکننده پوست سر ایجاد شده و واحدهای فولیکولی مو یکبهیک استخراج میشوند.
برداشت مو بهروش DHI روشی با حداقل میزان تهاجمی بودن است که در آن تمام مراحل کار توسط یک جراح مورد تائید انجام میشود.
در هر دو تکنیک FUT و FUE کاشت فولیکولهای مو با روشی یکسان انجام میشوند. در این دو روش شکافهایی در ناحیه تحت درمان ایجاد شده و فولیکولهای مو با انبر جراحی در این شکافها کاشته میشوند.
بههمین دلیل میزان کنترل بر روی زاویه، جهت و عمق کاشت کم است. کاشت مو معمولاً توسط جراح انجام نمیشود و بیشتر تکنیسینها این کار را انجام میدهند.
در پیوند مو با روشهای سنتی، بیشترین تمرکز بر روی تعداد فولیکولهای استخراجشده از مو بوده و میزان فولیکولهای زنده مانده ی بعد از کاشت، که موضوعی حیاتی به شمار میرود چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.
ابزار مخصوص کاشت یا ایمپلنتر (DHI implanter)
در روش کاشت موی مستقیم (DHI) هر فولیکول مو بهطور جداگانه در ناحیه تحت درمان توسط ابزار مخصوص کاشت یا ایمپلنتر (DHI implanter) جایگذاری میشود. ایمپلنتر ابزار ویژه طراحیشده برای کاشت مو و درمان طاسی است.
با ایمپلنتر پزشک میتواند عمق، جهت و زاویهای که در آن هر گرافت مو را میکارد، کنترل کند. درنتیجه موهای جدید نمیریزند، گرافتهای مو عمر طولانیتری خواهند داشت و نتیجه کار ظاهری طبیعیتر برای موهای کاشته شده به همراه دارد.
از مزایای روش کاشت موی مستقیم (DHI) با استفاده از ابزار مخصوص ایمپلنتر، می توان به حفظ ظاهر طبیعی موها بدون اسکارهای قابلمشاهده شاره کرد.
تکنیک کاشت DHI، یک روش تستشده و استاندارد برای کاشت مو است. این روش بهترین عملکرد را، در هر قدم از پروسه درمان، برای تضمین رضایتمندی مشتری، باقینماندن اسکار قابلمشاهده و نتیجه ۱۰۰٪ طبیعی کار از خود نشان میدهد.
روش DHI، یک روش بهینهشده
1) کاشت مو در این روش باید توسط یک پزشک متخصص و نه یک تکنیسین انجام شود.
2) این روش به دلیل انتقال فولیکولهای مو با ابزار ویژه و حداقل دخالت دست، بیشترین میزان فولیکولهای زندهمانده را به همراه دارد.
-
- میزان فولیکول زندهمانده در صنعت کاشت مو بین ۶۰٪ تا ۷۵٪ در نوسان است؛ اما در روش DHI این میزان معمولاً بالای ۹۰٪ است.
- اهدای موی کمتری در این روش موردنیاز است.
- در این روش فقط موهایی که زنده میمانند ارزش هزینهکردن دارند.
3) کاشت مو DHI ظریفترین روش کاشت مو است.
-
- در این روش از چاقو استفاده نمیشود.
- در این تکنیک نیاز به بخیه نیست.
- روشی بدون درد با بیحسی موضعی است.
- در این روش جای زخمی که قابلتشخیص باشد، باقی نمیماند.
- زمان بهبودی در این روش کوتاه است. (شما حتی میتوانید روز بعد از کاشت مو به سرکار بروید.)
4) هیپوترموسول (Hypothermosol)
-
- زمانی که فولیکولهای مو خارج از بدن بیمار قرار دارند، در محلول نگهدارنده مخصوص (هیپوترموسول) که معمولاً در عمل پیوند عضو استفاده میشود، نگهداری میشوند. این روند اهمیت زیادی در بالا ماندن درصد موهای زنده مانده در تمام بیماران دارد.
5) موهای کاشته شده در روش DHI با احتمال بیشتری ظاهری طبیعی خواهند داشت.
-
- کاشت فولیکولهای مو در این روش با ایمپلنتر مخصوص DHI انجام میشود. درنتیجه پزشک متخصص برخلاف دیگر تکنیکهای کاشت مو، میتواند زاویه، جهت و عمق کاشت را کنترل کند.
- ظاهر طبیعی موهای کاشته شده در روش DHI تضمینشده است.
البته در مواردی، بهترین روش کاشت مو میتواند بسته به نوع مو و پوست سر برای افراد متفاوت باشد. یک متخصص ماهر میتواند مشاوره خوبی در این زمینه به شما ارائه کند.
هزینه کاشت مو چقدر است؟
بسیاری از مردم در مورد هزینه های کاشت بر این باورند که هزینه باید بر اساس تعداد گرافتهای (فولیکولهای مو) برداشتشده و کاشته شده محاسبه شود.
بنابراین نظر، هرچه تعداد گرافتهای مو بیشتر باشد، هزینه کاشت مو بیشتر میشود. آیا این موضوع صحت دارد؟ خیر.تکنیکهای قدیمیتر برای برداشت، نیاز به تعداد بیشتری از فولیکولهای ارزشمند مو دارند.
با استفاده از تکنیک صحیح میتوان با تعداد کمتر فولیکول مو به نتیجه دلخواه دست پیدا کرد و از ناحیه اهداکننده هم مراقبت لازم را به عمل آورد تا در صورت نیاز برای کاشت موهای بعدی سالم باشند.
در کاشتهای غیراصولی نواحی اهداکننده آنچنان شخم زده میشوند که دیگر حتی از دست یک پزشک حرفه ای کاری ساخته نیست.
کاشت موی ارزان بهدلایل مختلفی میتواند عواقبی بسیار جدی برایتان در پی داشته باشد.
شاید قیمت هر گرافت ارزانتر باشد اما وقتی درصد فولیکولهای زندهمانده را بررسی کنید، متوجه میشوید که درنهایت شما هزینه بیشتری برای کاشت مو پرداخت کردهاید.
کاشت موهای ارزانقیمت معمولاً میزان فولیکولهای زندهمانده پایینتری دارند. بهعنوانمثال اگر در یک مرکز کاشت مو این درصد بین ۲۵٪ تا ۳۰٪ باشد، هزینه تمامشده کاشت بیشتر از مرکزی، با درصد فولیکولهای زندهمانده بالاتر، خواهد بود؛ حتی اگر هزینه هر گرافت ارزانتر باشد.
تجهیزات و مراقبت از بیمار
مرکز کاشت مو باید دارای چه شرایطی باشد.
- باید دارای مرکز مشاوره و تشخیص ریزش مو باشد.
- باید مشاوره قبل از عمل داشته باشد.
- باید دارای اتاق و تجهیزات عمل باشد.
- ویزیت بعد از عمل باید برای یک هفته، یک ماه، سه ماه، شش ماه و یا یک سال انجام شود.
- نتایج اولیه عمل بعد از ۱۲ هفته و نتایج کامل آن بعد از یک سال قابلمشاهده می باشد.
- برای مراقبت بعد از آن از فوم پس از کاشت مو استفاده کنید.
عمل کاشت مو چقدر طول میکشد؟
مدتزمان کاشت مو در هر جلسه معمولاً بین شش تا هفت ساعت است. البته در روشهای مختلف میتواند کمی کوتاهتر یا طولانیتر هم باشد.
تجربه شما
آیا تا بحال عمل کاشت مو انجام دادهاید؟ کدام روش کاشت مو را انتخاب کردید؟ نظرات و پیشنهاداتتان را با ما در میان بگذارید.