گلوتامین را با چه چیزی مصرف کنیم؟
گلوتامین یکی از اسیدهای آمینه مهم در بدن است که در ساخت پروتئین عضله و بسیاری از عملکردهای ضروری بدن نقشی کلیدی ایفا میکند. بر اساس گزارش بسیاری از منابع معتبر، گلوتامین در تقویت و ترمیم عضلات موثر بوده و ریکاوری را به طرز بینظیری تسریع میبخشد. گلوتامین را هم میتوان به تنهایی مصرف کرد و هم در کنار دیگر مکملهای بدنسازی. همچنین ممکن است مصرف برخی از مواد غذایی در جذب یا عدم جذب موثر گلوتامین تاثیرگذار باشند. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در این مورد که گلوتامین را با چه چیزی مصرف کنیم داشته باشید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
برای آگاهی از قیمت گلوتامین همین حالا با یک کلیک وارد داروخانه آنلاین مثبت سبز شوید.
فواید مصرف مکمل گلوتامین
گلوتامین خود در بدن ساخته میشود و همچنین از طریق مصرف بسیاری از مواد غذایی مثل تخم مرغ و گوشت گاو نیز میتوان آن را برای بدن تامین کرد. در زیر بخشی از فواید شگفتانگیز گلوتامین را برای شما لیست میکنیم:
- کمک به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
- کمک به بهبود سلامت دستگاه گوارش و حفظ سلامت رودهها
- تقویت و رشد توده عضلانی
- بهبود عملکرد ورزشی
- کمک به بازسازی عضلات بعد از ورزش
- تسریع بهبود آسیب های ورزشی
ذکر این نکته شاید برایتان جالب باشد که گلوتامین فراوانترین اسید آمینه در بدن به شمار میآید. گلوتامین را با چه چیزی مصرف کنیم تا عملکرد ورزشی بهبود یابد؟
مصرف همزمان مکمل های بدنسازی
به دلایل مختلف بسیاری از افراد ترجیح میدهند که از مکمل های بدنسازی به صورت همزمان بهره بگیرند تا کارایی ورزشی آنها بهبود یابد و در مدت زمان کمتری به آنچه که از لحاظ ورزشی در پی آن هستند، دست یابند. اما باید بدانید که همه مکملهای بدنسازی را نمیتوان در ترکیب با یکدیگر مورد مصرف قرار داد زیرا ممکن است عوارض جانبی حاصل کنند و یا با یکدیگر تداخل داشته باشند. در مورد گلوتامین نیز قضیه به همین منوال است. بعضی از مکملها برای مصرف همزمان با این اسید آمینه مناسب هستند و برخی دیگر خیر. به موارد زیر دقت کنید:
مصرف همزمان گلوتامین و کراتین
اگر میپرسید گلوتامین را با چه چیزی مصرف کنیم ، کراتین را میتوانیم به شما پیشنهاد دهیم. گلوتامین و کراتین هر دو از اسیدهای آمینهای هستند که در ساخت پروتئین نقش دارند. بسیاری از ورزشکاران ترجیح میدهند که از گلوتامین در کنار کراتین استفاده کنند. گزارشها نشان میدهند که مصرف همزمان گلوتامین و کراتین معمولا بدون عوارض جانبی بوده و مزایایی را نیز به همراه میآورد. مصرف گلوتامین و کراتین تا یک ساعت بعد از ورزش موجب میشود تا بافتهای عضلانی بعد از انجام تمرینات ترمیم شوند و از تحلیل عضلانی نیز پیشگیری به عمل آید.
روزانه 500 میلیگرم گلوتامین را بین 1 تا 3 بار میتوان مورد استفاده قرار داد. از کراتین نیز معمولا توصیه میشود که بین 3 تا 5 گرم استفاده کنید که این مقدار با توجه به نیاز بدن و شدت تمرینات ورزشی میتواند تا 20 گرم در روز افزایش یابد. از گلوتامین به جز در حالت پودر، در قالب قرص و کپسول نیز میتوان استفاده کرد.
مصرف همزمان گلوتامین و پروتئین وی
گلوتامین یکی از اجزای تشکیل دهنده پروتئین است و پروتئین وی نیز در فرایند تولید پنیر از شیر بدست میآید. کلیه اسیدهای آمینه ضروری برای بدن در پروتئین وی وجود داشته و به عضلهسازی کمک میکنند. تقویت رشد عضلات، تسریع ریکاوری و کمک به بازسازی ماهیچهها از مزایای مصرف پروتئین وی به شمار میآید. تحقیقات نشان داده است که مصرف همزمان گلوتامین و پروتئین whey معمولا بیخطر است و سبب بهبود عملکرد ورزشی خواهد شد اما دوز مصرفی را حتما باید در نظر گرفت. مقدار توصیه شده مصرف روزانه پروتئین برای زنان حدودا 46 گرم و برای مردان تقریبا 56 گرم است. مصرف glutamine نیز چنانچه اشاره کردیم به مقدار 5 گرم در روز 1 تا 3 بار مجاز است.
مصرف همزمان گلوتامین و BCAA
گلوتامین و BCAA هر دو از اسیدهای آمینه موجود در بدن انسان هستند و به طور طبیعی در بدن ساخته میشوند. مصرف همزمان این دو آمینو اسید با هم مشکلی را ایجاد نمیکند و بسیاری از ورزشکاران علاقمند هستند که از این روش جهت افزایش کارایی ورزشی خود در تمرینات قدرتی بهره بگیرند اما باید توجه داشت که به دوز مصرفی حتما دقت شود. صبح پس از بیدار شدن از خواب، قبل از شروع تمرینات ورزشی، بعد از اتمام تمرینات ورزشی و قبل از خواب زمانهای مناسبی برای مصرف همزمان اسیدهای آمینهای مثل گلوتامین و بی سی ای ای به شمار میآید.
به منظور افزایش حجم عضلات و بهرهوری ورزشی مصرف همزمان گلوتامین و گینر نیز مقدور است اما بهتر است دوز مصرفی را مربی ورزشی برای شما تعیین کند.
گلوتامین را با چه چیزی مصرف کنیم ؟ شیر یا آب ؟
اگر از قرص گلوتامین استفاده میکنید بهتر است آن را با معده خالی و 1 تا 2 ساعت بعد از غذا میل نمایید. همچنین اگر از پودر گلوتامین استفاده میکنید، آن را با حداقل 250 میلیلیتر آب ترکیب کرده و مورد مصرف قرار دهید. اگر طعم این محصول را با شیر بیشتر دوست دارید، میتوانید به جای آب از آن استفاده کنید اما دقت کنید که شیر یا آب نباید آنقدر داغ باشد که در جذب گلوتامین اختلال ایجاد کند. همچنین از آبمیوه نیز میتوانید استفاده کنید یا حتی پودر گلوتامین را به هر نوع ماده غذایی دیگر مثل ماست یا پودینگ نیز میتوانید بیفزایید.
گلوتامین را با چه چیزی مصرف نکنیم ؟
در مورد این پرسش که گلوتامین را با چه چیزی مصرف کنیم ، کلیه پاسخهای لازم را ارائه دادیم اما مواد غذایی و همچنین داروهایی نیز وجود دارند که همزمان با گلوتامین نباید مورد استفاده قرار گیرند. مثلا شما جهت آماده کردن پودر گلوتامین هرگز نباید آن را در آب خیلی داغ بریزید زیرا گرمای زیاد اثر ترکیبات موجود در این مکمل را خنثی میکند. گلوتامین همچنین با تاثیر روی مواد شیمیایی مغز ممکن است اثر داروهایی را که برای جلوگیری از تشنج مورد استفاده قرار میگیرند، خنثی نماید. نام تعدادی از این داروها به شرح زیر است: فنوباربیتال، پریمیدون(میسولین)، اسید والپروئیک (دپاکن)، گاباپنتین (نورونتین)، کاربامازپین (تگرتول)، فنی توئین (دیلانتین).
سخن پایانی
یکی از رایجترین پرسشها پیرامون مکمل گلوتامین این است که گلوتامین را با چه چیزی مصرف کنیم ؟ در این مقاله بیشتر مکملهایی را که میتوانید همزمان با گلوتامین مورد مصرف قرار دهید، به شما معرفی کردیم. همچنین برخی از مواد غذایی و داروها نیز نباید با گلوتامین مصرف شوند تا تداخلی ایجاد نشود. در مورد مکمل گلوتامین هر پرسش دیگری که دارید، در انتهای این مطلب درج نمایید تا توسط کارشناسان فعال در مجموعه مثبت سبز در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم.