آرایشی و زیبایی

کلاژن سازی پوست در خانه با روش های ساده و طبیعی

در این مقاله، قصد داریم به شما بگوییم کلاژن سازی پوست چیست، چگونه کلاژن باعث می‌شود پوست جوان‌تر به نظر برسد و چه روش‌هایی برای افزایش تولید کلاژن وجود دارد. با ما همراه باشید.

کلاژن چیست؟

کلاژن پروتئینی ساختاری است که به‌عنوان بلوک‌های سازنده استخوان، دندان، عضلات، پوست و سایر بافت‌های همبند عمل می‌کند. همچنین این پروتئین فراوان‌ترین پروتئین در بدن است که بیش از یک‌سوم کل پروتئین‌های بدن را تشکیل می‌دهد. کلاژن غنی از گلی سین، پرولین و هیدروکسی پرولین است؛ اسیدآمینه‌هایی که به تولید کلاژن جدید در بدن کمک می‌کنند.

 

کلاژن سازی پوست صورت

 

تقریبا ۲۸ نوع کلاژن مختلف وجود دارد که شامل نوع I، II و III هستند. کلاژن‌های نوع I و نوع III ساختار پوست، عضلات و رباط‌ها را می‌سازند درحالی‌که کلاژن نوع II در غضروف و چشم یافت می‌شود.

پودر پروتئین کلاژن، کلاژنی است که هیدرولیز شده است. فرآیند هیدرولاسیون، آمینواسیدهای موجود در کلاژن را به مولکول‌های کوچک‌تری تبدیل می‌کند که بدن بتواند به‌راحتی آن‌ها را جذب کند.

 

کلاژن سازی پوست و تاثیر آن در جوانی

کلاژن تقریبا ۸۰ درصد پوست را تشکیل می‌دهد و در لایه میانی پوست که درم نام دارد یافت می‌شود. کلاژن به کمک پروتئین دیگری به نام الاستین، پوست را تقویت کرده و مانع از چروک شدن آن می‌شود.

هر چه سن بالاتر رود، تولید کلاژن کاهش می‌یابد و این اتفاق سریع‌تر ازآنچه فکرش را بکنید رخ می‌دهد. پس از ۲۵ سالگی ما کلاژن بیشتری را از دست می‌دهیم؛ به همین دلیل است که کم‌کم شروع به دیدن چین‌وچروک‌ها می‌کنیم. پس از سن ۲۵ سالگی، سالانه یک درصد از کلاژن بدن خود را از دست می‌دهیم.

 

چه عواملی باعث افت کلاژن در بدن می‌شود؟

به غیر از افزایش سن، قرار گرفتن در معرض نور و سیگار کشیدن در این فرایند موثر هستند. نور اشعه ماورا بنفش (UV) و دود تنباکو، آنزیم‌هایی را فعال می‌کنند که فیبرهای کلاژن را از تخریب می‌کند.

آلن داتنر متخصص پوست و نویسنده کتاب پوست درخشان می‌گوید: این عوامل کلاژن و بافت الاستیک را تخریب می‌کنند. مصرف پپتیدهای کلاژن به‌صورت خوراکی، به شکل قرص کلاژن سازی یا پودر، روشی آسان و ساده برای کلاژن سازی پوست و افزایش کلاژن در بدن شماست.

 تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های کلاژن باعث بهبود حالت الاستیک پوست، کاهش چین‌وچروک پوست، افزایش هیدراتاسیون پوست و افزایش تراکم فیبروبلاست ها می‌شوند.

 

بهترین روش برای کلاژن سازی پوست

۱. خوردن غذاهای حاوی کلاژن سازها

تغذیه عاملی کلیدی برای سلامت پوست و در نتیجه حفظ ظاهر آن است. منابع غنی و مواد غذایی حاوی کلاژن عبارت‌اند از:

  • قلم
  • ماهی سالمون و مرغ
  • زرده تخم‌مرغ

ایده خوبی است که کلاژن خود را از منابع مختلف دریافت کنید. به‌این‌ترتیب می‌دانید که ترکیبی از انواع مختلف را دریافت می‌کنید. برای مثال، گوشت گاو غنی از کلاژن نوع I و نوع III است که پوست، استخوان‌ها و روده را تقویت می‌کند، درحالی‌که ماهی تنها از کلاژن نوع I تشکیل‌شده است. از طرف دیگر، مرغ غنی از کلاژن نوع II است.

 

کلاژن سازی پوست با آب قلم

 

۲. استفاده از مکمل پپتید کلاژن برای کلاژن سازی پوست

پودر پروتئین کلاژن عمدتا از پوست، استخوان و غضروف گاو و ماهی ساخته‌شده است. یک یا دو قاشق پودر را به سوپ یا آب اضافه کنید. پودری را انتخاب کنید که از ماهی آزاد وحشی یا گاوهای بدون هورمون تشکیل‌شده باشد. شما همچنین می‌توانید از ژلاتین نیز استفاده کنید؛ کلاژنی که حرارت داده‌شده است.

 

مکمل پپتید کلاژن برای کلاژن سازی پوست

 

۳. خوردن غذاهای غنی از ویتامین C

ویتامین C نقشی حیاتی در کلاژن سازی پوست ایفا می‌کند. فیبروبلاست‌های پوست برای سنتز کلاژن و برای تنظیم تعادل کلاژن/الاستین در درم، وابستگی مطلقی به ویتامین C دارند.

برای دریافت ویتامین C بیشتر، مقدار زیادی از سبزیجات پخته‌شده مانند سبزیجات، اسفناج و کلم بروکلی را مصرف کنید. در این خصوص می‌توانید در سایت ستاره با طرز تهیه انواع غذا با اسفناج و غذا با کلم بروکلی آشنا شوید. علاوه بر این برای کلاژن سازی پوست می‌توانید  روزانه از مکمل‌های حاوی ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم ویتامین C استفاده کنید.

 

خوردن غذاهای غنی از ویتامین C

 

۴. استفاده از سرم ویتامین C

اعمال ویتامین C به پوست نیز می‌تواند کلاژن ایجاد کند. مطالعه‌ای نشان داد که استفاده از کرم با غلظت ۵٪ ویتامین، پوست را ضخیم‌تر کرده و چین‌وچروک‌های عمیق را کاهش می‌دهد. در مطالعه دیگری نشان داده شد که ترکیب ویتامین C با رتینول، کلاژن بیشتری را به پوست می‌رساند و تا حدودی آسیب خورشید را در زنان یائسه کاهش می‌دهد.

 

خوردن غذاهای غنی از ویتامین C

 

۵. انجام میکرونیدلینگ و کلاژن سازی پوست

میکرونیدلینگ یکی از روش های جوانسازی و ترمیم پوست است که در آن از سوزن‌های کوچک استفاده می‌شود تا حفره‌های کوچکی را در لایه‌های بالایی پوست ایجاد کنند. انجام این عمل کلاژن را مختل کرده و بدن را تحریک می‌کند تا الیاف کلاژن جدیدتر و جوان‌تری تولید کند. در نتیجه این عمل باعث تحریک روند طبیعی درمان زخم در بدن می‌شود و منجر به جابجایی سلول و پیشگیری از علائم پیری می‌شود.

 

انجام میکرونیدلینگ و کلاژن سازی پوست

 

مطالعه‌ای نشان داد که نزدیک به ۱۰۰ درصد از بیماران مبتلا به زخم‌های عمیق صورت، تنها پس از سه جلسه میکرونیدلینگ بهبود قابل‌توجهی داشتند. انتظار می‌رود این روش با مقدار کمی خونریزی و قرمزی در ناحیه موردنظر همراه باشد.

برخی از افراد میکرونیدلینگ را با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) ترکیب می‌کنند که در این روش برای تحریک رشد، خون خودتان را به پوستتان تزریق می‌کنند. دکتر نمونه‌ای از خون شما را برداشته، سپس پلاسما را که غنی از فاکتورهای رشد است جدا می‌کند. پلاسما قبل و بعد از میکرونیدلینگ به پوست شما تزریق می‌شود تا فاکتورهای رشد ناشی از پانکراس را تحریک کند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد که ترکیب میکرونیدلینگ و PRP، زخم‌های آکنه را بیشتر از میکرونیدلینگ به‌تنهایی بهبود می‌بخشد.

شما همچنین می‌توانید با استفاده از یک درمارولر – غلتک کوچکی با سوزن‌های زیبا که روی صورت خود رول می‌دهید، یک رویکرد ملایم‌تر را در خانه امتحان کنید. به خاطر داشته باشید که درمارولرهای بدون نسخه کارایی درمارولرهای حرفه‌ای را در کلاژن سازی پوست ندارند؛ به این معنی که شما نتایج مشابهی نخواهید داشت.

 

۶. استفاده از ماسک های کلاژن ساز

استفاده از برخی ماسک های طبیعی نیز می‌تواند فرایند کلاژن سازی را در پوست شما تسریع کند. از انواع ماسک های کلاژن ساز می‌توان به ماسک انگور، ماسک هویج و… اشاره کرد.

 

سخن آخر

شما از چه روش هایی برای کلاژن سازی پوست خود استفاده کرده اید؟ لطفا تجربیات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

 

برگرفته از: bulletproof.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا