آرایشی و زیبایی

چند نکته مهم برای رنگ کردن ریشه موها

ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – رنگ کردن مو‌ها در خانه، راه‌حلی سریع، کم هزینه و آسان است، بنابراین بیشتر افراد ترجیح می‌دهند خودشان دست به کار شوند. از این گذشته امروزه کیت‌های رنگ موی خانگی به وفور در بازار یافت می‌شوند که حاوی مواد و دستورالعمل‌های موثر و ساده است و کار را برای مشتریان خود از همیشه راحت‌تر کرده‌اند. اما باید اذعان کرد هنوز هم تفاوت‌های زیادی میان رنگ کردن مو در خانه و آرایشگاه، زیر نظر متخصص رنگ وجود دارد. برخی از مشکلات عدم هماهنگی رنگ ریشه مو‌ها با ساقه، روشن‌تر شدن موهای نازک، یکدست نبودن رنگ مو، خشک و شکننده شدن مو‌ها و مواردی از این قبیل است. اگر از آن دسته افرادی هستید که ترجیحتان استفاده از کیت‌های رنگ خانگی است، یکی از مهم‌ترین اصول ایجاد یک رنگ موی زیبا را که رنگ کردن ریشه موهاست، در این مقاله خواهید آموخت.

 

رنگگ کردن مو

 

دلایل علمی مو‌های دو رنگ شده

قبل از اینکه بخواهیم به معرفی راهکار‌های صحیح رنگ کردن ریشه‌ها بپردازیم، دلایل علمی که باعث ایجاد تفاوت رنگ مو در قسمت ریشه و ساقه می‌شود را تشریح می‌کنیم. ابتدا لازم است بدانید که بسیاری از رنگ مو‌هایی که از فروشگاه‌ها خریداری می‌کنید در ساختار خود حاوی آمونیاک و پراکسید هیدروژن هستند که هر دوی این مواد باعث تلقیح مولکول‌های رنگ به ساختار مو می‌شوند. پولک‌های ساقه مو (ساختار‌های پولک مانند) در طول فرآیند رنگ کردن مو به طور کامل باز نیستند، بنابراین پس از چندین بار شست و شوی مو‌ها پولک‌ها باز می‌شوند و پراکسید هیدروژن موجود در رنگ مو باعث روشن‌تر شدن رنگ می‌شود. اما چند عامل مختلف موجب می‌شوند که ریشه مو نسبت به ساقه رنگ‌پذیرتر باشد و از همان ابتدای رنگ کردن موها، روشن‌تر دیده شود. در ادامه برخی از این دلایل توضیح داده شده‌اند:

۱- توزیع متفاوت پراکسید: از آنجایی که معمولاً رنگ کردن مو‌ها از ریشه شروع می‌شود و به انتهای ساقه پیش می‌رود، مقدار بیشتری از پراکسید هیدروژن موجود در رنگ مو در این قسمت تجمع می‌کند و باعث بازتر شدن رنگ مو می‌شود.

۲- مدت زمان رنگ گرفتن ریشه‌ها: بیشتر افراد مدت زمان لازم برای رنگ گرفتن ریشه و ساقه مو را یکسان در نظر می‌گیرند که این مسئله هم باعث روشن‌تر شدن ریشه‌ها نسبت به سایر قسمت‌های مو می‌شود. این در حالی است که بسته به جنس مو‌ها و نوع رنگ مورد استفاده، مدت زمان لازم برای رنگ گرفتن ساقه‌ها، تقریباً دو برابر ریشه است.

۳- حرارت پوست سر: از آنجایی که ریشه مو‌ها نزدیک‌ترین بخش مو به پوست سر است، حرارت موجود در رگ‌های خونی پوست باعث گرم نگه داشته شدن این قسمت می‌شود. فعالیت مواد شیمیایی موجود در رنگ موها، تحت تأثیر این حرارت، بیشتر شده و عملکرد متفاوت آن‌ها در قسمت ریشه موجب تفاوت چشمگیر رنگ مو در این قسمت با ساقه می‌شود.

۴- استفاده از تن رنگ یکسان: نکته مهمی که بسیاری از تکنسین‌های رنگ مو در رنگ کردن ریشه‌ها در نظر می‌گیرند، استفاده از دو تن رنگ موی متفاوت برای ریشه‌ها و ساقه‌هاست. بدین ترتیب از رنگ‌های تیره‌تر برای ریشه انتخاب می‌شوند و با استفاده از رنگ‌های روشن برای ساقه، هماهنگی مناسبی ایجاد می‌شود.

علاوه بر موارد ذکر شده، باید توجه داشت که ریشه مو نسبت به ساقه و انتهای مو، جوان‌تر است و این مسئله رنگ‌پذیری بالاتر آن را توجیه می‌کند. از طرفی رنگ ساقه مو‌ها به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید (اشعه ماوراءبنفش)، گرد و غبار، آلودگی‌ها و مواد شیمیایی به خودی خود دستخوش تغییرات متعدد می‌شود.

 

چند نکته مهم برای رنگ کردن ریشه موها!

 

راهکارهای ریشه‌ گیری موهای رنگ شده

در این بخش چند روش موثر برای جلوگیری از روشن شدن ریشه‌ها در هنگام رنگ کردن مو‌ها آورده شده است:

زمان کمتری برای ریشه‌ها در نظر بگیرید

در دستورالعمل بسیاری از رنگ مو‌های خانگی، مدت زمان در نظر گرفته شده برای رنگ گرفتن مو‌ها و رسیدن به رنگ مورد نظر ۲۰ دقیقه است. اما این زمان برای رنگ گرفتن ریشه‌ها زمان زیادی است و بنابراین شما می‌توانید این زمان را به مدت ۱۰ دقیقه کاهش دهید. ابتدا ریشه‌ها را رنگ کرده و پس از ۱۰ دقیقه آبکشی کنید. بعد از این مرحله ساقه‌ها را براساس پروتکل موجود در بروشور رنگ کنید. کاهش زمان رنگ کردن ریشه‌ها، در ایجاد رنگ دلخواه شما تأثیر بسزایی خواهد داشت.

 

 رنگ کردن ریشه مو

 

ریشه‌ها را دوبار رنگ کنید

یکی دیگر از راه‌حل‌های یکسان شدن رنگ ریشه و ساقه، رنگ کردن مجدد ریشه‌هاست؛ بنابراین بیش از مقدار مورد نیاز رنگ درست کنید و مقداری از آن را برای بعد از اتمام رنگ گرفتن ساقه و ریشه‌ها ذخیره کنید. بعد از اینکه ساقه و ریشه کاملاً رنگ گرفتند، یکبار دیگر ریشه‌ها را رنگ کنید، این تکرار شدن رنگ باعث تیره‌تر شدن رنگ ریشه‌ها و هماهنگ شدن رنگ مو می‌شود.

 

رنگ کردن موها

 

کیت‌های دو مرحله‌ای را امتحان کنید

بعضی از کیت‌های رنگ مو‌های خانگی طوری طراحی شده‌اند که رنگ مو با غلظت‌های مختلف را در اختیار شما قرار می‌دهند؛ بنابراین شما ابتدا یک رنگ موی رقیق‌تر برای ریشه‌ها تهیه می‌کنید، بعد از رنگ گرفتن ریشه‌ها، یک سرم مجزا به باقی رنگ مو اضافه می‌شود که برای رنگ کردن ساقه‌ها به کار می‌رود.

 

چند نکته مهم برای رنگ کردن ریشه موها!

 

رنگ کردن ریشه مو سفید

موی سفید مویی است که رنگدانه‌هایش را به طور کامل از دست داده است، بنابراین به طوری متفاوت نسبت به مو‌های طبیعی رنگ می‌گیرد. مثلاً اگر شما قصد تغییر رنگ مو‌ها به رنگ زیتونی دارید و ریشه‌های مویتان سفید است، رنگ مو‌ها در قسمت ریشه‌ها به رنگ بلوند نزدیک می‌شود؛ بنابراین برای رنگ کردن مو‌های سفید، حتما باید روش‌های دیگر را انتخاب کنید. به عنوان مثال از رنگ‌های تیره‌تر استفاده کنید. اگر معمولاً از رنگ‌های نیمه دائمی استفاده کنید، سعی کنید برای رنگ کردن ریشه‌ مو سفید از رنگ‌های دائمی حاوی مقادیر مناسب از پراکسید هیدروژن و آمونیاک استفاده کنید. از آنجایی که مو‌های سفید نسبت به مو‌های طبیعی سخت‌تر رنگ می‌گیرند بهتر است قبل از رنگ کردن، برخی لایه‌های سخت را که مانع از جذب رنگ می‌شوند را از بین ببرید؛ بنابراین ابتدا با یک اکسیدان گیاهی Vol ۲۰ یا Vol ۳۰ مو‌ها را نرم کنید. اجازه دهید اکسیدان به تنهایی برای ۵ تا ۷ دقیقه روی مو‌های سفید بماند و سپس آبکشی نمایید.

 

چند نکته مهم برای رنگ کردن ریشه موها!

 

همانطور که گفته شد، رفتار مو‌ها در قسمت ریشه و ساقه بسیار متفاوت است و نمی‌توان از فرمول‌های رنگی یکسان برای رنگ کردن تمامی قسمت‌های مو استفاده کرد. برای ایجاد یک رنگ مو‌ی دلخواه و زیبا، روش‌های موثر و علمی را براساس جنس موهایتان انتخاب کنید. همچنین می‌توانید از روش‌های طبیعی مانند رنگ کردن موها با دارچین یا رنگ کردن مو با پوست گردو برای ریشه‌گیری‌های متوالی استفاده کنید. شما هم می‌توانید تجربیات خود را در زمینه رنگ کردن ریشه مو‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا