آرایشی و زیبایی

چرا جوش زیر پوستی می زنیم؟

جوش های زیر پوستی یکی از رایج ترین انواع آکنه هستند، که در لایه زیرین پوست ایجاد می شود و شاید کمتر کسی از فاصله دور متوجه وجود این نوع آکنه ها بر روی پوست شما شود؛ اما قطعا برای خود شما آزاردهنده است چرا که پوست شما از حالت صاف و یکدستی خارج می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره دلایل ایجاد جوش زیر پوستی و روش هایی که قاتل جوش صورت هستند، آشنا شوید. 

جوش زیرپوستی

جوش زیر پوستی چیست؟

جوش های زیرپوستی نوعی آکنه هستند که در زیر پوست پنهان هستند و چندان قابل توجه نیستند؛ اما می توانند بسیار دردناک باشند و در صورت بروز این نوع جوش ها محل آکنه کمی ملتهب و قرمز می شود و صورت شما را از حالت صاف و یکدستی خارج می کند.  

دلایل ایجاد جوش های زیر پوستی چیست؟

همان طور که گفتیم جوش زیر پوستی در داخل پوست ایجاد می شود و شاید توسط سایر افراد قابل تشخیص نباشد اما این نوع آکنه دردناک است و امکان دارد ناحیه ایجاد شده کمی قرمز یا ملتهب شود. 

به گفته بهترین دکتر جوش، این نوع آکنه در اثر تشکیل کیست ها و گره هایی که در زیر پوست ایجاد می شود که منافذ آن بسته است و راهی برای آمدن به سطح بالایی پوست ندارد. 

جوش زیر پوستی ممکن است در هر قسمت از صورت و بدن مانند بینی، چانه، پیشانی، گونه، بازو، پا و …. تشکیل شود. دلایل ایجاد جوش زیر پوستی می تواند بسیار متنوع هستند که از جمله رایج ترین این دلایل عبارتند از:

  • استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی بی کیفیت: در صورت استفاده مداوم از لوازم آرایشی (به خصوص لوازم آرایشی غیر استاندارد)، منافذ پوست مسدود می شوند و از گردش هوا به لایه زیرین پوست جلوگیری می کند. در صورتی که منافذ پوست مسدود شوند، سبوم (چربی طبیعی بدن) جایی برای خروج ندارد و این گرفتگی، باعث تجمع سبوم در زیر پوست و ایجاد جوش زیر پوستی می شود.
  • دستکاری کردن مداوم پوست: دستکاری کردن مداوم پوست باعث انتقال آلودگی ها به پوست و ایجاد ضایعات پوستی مانند جوش زیر پوستی می شود.
  • تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی به خصوص در بانوان یکی از دلایل ایجاد جوش های زیر پوستی است.

ماندگاری جوش های زیرپوستی چقدر است؟

به دلیل اینکه این نوع جوش در عمق پوست تشکیل می شود بنابراین برای از بین رفتن کامل آن نیاز است که چند هفته تا چند ماه صبر داشته باشید. در اکثر مواقع این نوع جوش ها به خودی خود از بین می روند اما برخی از آنها مقاوم هستند و نیاز به درمان پزشکی دارند. 

روش های خانگی درمان جوش زیرپوستی

همان طور که گفتیم در اکثر مواقع جوش های زیر پوستی به خودی خود رفع می شوند و نیازی به درمان و مداخله پزشکی ندارند؛ اما در صورتی که قصد دارید سریع تر این مهمان های ناخوانده را از پوستتان بیرون کنید می توانید روش های خانگی زیر را امتحان کنید. 

کمپرس گرم

در صورت استفاده همزمان پمادهای موضعی و کمپرس گرم، جوش های زیرپوستی خیلی سریع تر از بین می روند. کمپرس گرم علاوه بر اینکه در کاهش درد جوش ها موثر است بلکه می تواند روند رشد جوش ها را مختل کند و بهبودی سریع تر حاصل شود. 

خمیر دندان

استفاده از خمیر دندان هم می تواند منجر به کاهش درد و التهاب حاصل از جوش های زیر پوستی شود. قبل از اینکه بخوابید کمی از خمیر دندان را روی جوش های خود بزنید و اجازه دهید تا صبح روی صورتتان بماند و سپس با آب ولرم صورت خود را شستشو دهید. 

درمان جوش زیرپوستی با خمیر دندان

کمپرس یخ

یخ در درمان سریع جوش های زیر پوستی معجزه می کند. برای از بین بردن جوش های زیرپوستی با یخ می توانید آن را درون یک پارچه تمیز بپیچید و سپس چند ثانیه روی جوش های خود قرار دهید، سپس یخ را بردارید و پس از گذشت چند دقیقه باز این کار را تکرار کنید. 

آلوئه ورا

آلوئه ورا به دلیل خاصیت آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانی که دارد می تواند برای درمان التهاب ناشی از انواع جوش موثر باشد. برای درمان جوش زیر پوستی با آلوئه ورا می توانید مقداری از ژل این گیاه را قبل از خواب روی پوست خود بمالید و فردا صبح صورت خود را با آب ولرم بشویید. 

روش های طلایی برای از بین بردن جوش های زیرپوستی

روش های طلایی برای از بین بردن جوش های زیرپوستی

متاسفانه تا به امروز هیچ روش درمانی برای از بین بردن یک روزه جوش معرفی نشده است اما با برخی راهکارها می توان روند درمان جوش زیر پوستی را سریع تر کرد.

لایه برداری شیمیایی

در صورتی که جوش های زیرپوستی شدید باشند و به خودی خود قابل درمان نباشند می توان با لایه برداری های شیمیایی ملایم تا متوسط آنها را درمان کرد. لایه برداری منجر به از بین رفتن سلول های مرده پوست و همچنین بیرون کشیدن ضایعه های زیر پوست می شود که همین موضوع روند درمان جوش های زیر پوستی را تسریع می بخشد. 

تزریق داخل جوش

در صورت تشخیص بهترین دکتر جوش می توان با تزریق برخی از داروها به طور مستقیم در محل جوش زیر پوستی، التهابات ناشی از این نوع جوش ها را کاهش داد. 

لیزر درمانی

لیزر درمانی یکی از روش های درمانی نوین انواع آکنه اعم از جوش زیر پوستی است. پزشک با تاباندن پرتوهای نور در محل ضایعه، روند بهبودی طبیعی را سریع تر می کند. 

پمادهای موضعی

پمادهای موضعی حاوی موادی مانند اسید سالیسیلیک می توانند در درمان جوش زیر پوستی موثر باشند. 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

در صورتی که تعداد جوش های زیرپوستی صورت شما زیاد است و روز به روز بر شدت آنها افزوده می شود و یا تغییری در بهبودی آنها نمی بینید؛ این یک هشدار جدی می تواند باشد و بهتر است هر چه سریع به یک پزشک مراجعه کنید. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا