آرایشی و زیبایی

هر آنچه باید درباره کرم ضد آفتاب بدانید

به نظر شما چه کسانی باید کرم ضد آفتاب بزنند؟ چه زمانی نیاز است که از ضد آفتاب استفاده کنیم؟ آیا کرم‌های ضد آفتاب برای سلامتی مضر هستند؟ آیا استفاده از ضد آفتاب برای نوزادان و کودکان هم لازم است؟ چه زمانی باید کرم‌تان را تجدید کنید؟ اگر به دنبال پاسخ این پرسش‌ها و مسائل دیگری هستید که درباره کرم‌های ضد آفتاب وجود دارد، حتماً این مقاله را بخوانید.

ضد آفتاب های لافارر

چه کسانی به کرم ضد آفتاب نیاز دارند؟

تا به حال از خود پرسیده‌اید که آیا به ضد آفتاب نیاز دارید یا خیر؟ آیا این مسأله را با متخصصان پوست یا کارشناسان زیبایی در میان گذاشته‌اید؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تمامی افراد، به این محصول مراقبت پوستی نیاز دارند. استفاده از کرم ضد آفتاب سبب محافظت از پوست در برابر اشعه مضر فرابنفش خورشید می‌شود و می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست بسیار مؤثر باشد.

خطر ابتلا به سرطان کشنده پوست صرف‌نظر از سن، جنسیت و نژاد برای هر کسی وجود دارد. در حقیقت، برآورد شده است که از هر پنج آمریکایی، یک نفر در طول دوره زندگی خود به سرطان پوست گرفتار می‌شود. به دلیل انجام مطالعات بلندمدت و جمع‌آوری دقیق دیتا، صرف‌نظر از تفاوت‌های نژادی و اقلیمی، می‌توان از نتایج یا پیش‌بینی‌های آماری ایالات متحده در زمینه بسیاری از بیماری‌ها تا حدود قابل قبولی برای آگاهی‌رسانی و حتی تصمیم‌گیری در سایر جمعیت‌ها و نژادها بهره برد.

از چه نوع کرم ضد آفتابی باید استفاده کنیم؟

شاید از خودتان بپرسید در میان انواع و اقسام کرم‌های ضد آفتاب، بهترین نوع کدام است؟ آکادمی درماتولوژی آمریکا یک ضد آفتاب خوب را با ویژگی‌های زیر تعریف می‌کند:

  • طیف گسترده باشد و از پوست در برابر هر دو گروه پرتوهای UVA و UVB محافظت کند.
  • دارای SPF 30 یا بالاتر باشد.
  • در برابر آب مقاوم باشد.

ضدآفتاب‌هایی که ویژگی‌های فوق را داشته باشند، از پوست شما در مقابل آفتاب سوختگی، پیری زودرس و سرطان پوست محافظت می‌کنند. با این حال، بهترین ضد آفتاب هم به تنهایی نمی‌تواند به طور کامل از پوست شما محافظت کند.

علاوه بر استفاده از ضد آفتاب چگونه می‌توانیم از پوست‌مان محافظت کنیم؟

برای همه افراد استفاده از کرم ضد آفتاب قطعاً ضروری است، اما باید هنگام قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش، به هر طریق ممکن از پوست تمام بدن خود محافظت نمائید.

  • در صورت امکان، هنگام بیرون رفتن از خانه در سایه راه بروید؛ به یاد داشته باشید که پرتوهای خورشید بین ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر بسیار قوی هستند. اگر سایه‌تان از قد شما کوتاه‌تر است، حتماً به دنبال سایه‌ باشید.
  • اگر در مکانی هستید که به سایه دسترسی ندارید، می‌توانید از چتر استفاده کنید. ما عادت کرده‌ایم چتر را فقط در روزهای بارانی ببینیم اما اگر دقیق‌تر فکر کنیم، آسیب نور خورشید بسیار بیشتر از آسیب احتمالی ناشی از خیس شدن زیر باران خواهد بود!
  • خودتان را در مقابل نور مضر خورشید با لباس مناسب محافظت کنید. در صورت لزوم از بلوز‌های آستین بلند و سبک وزن، شلوار بلند، کلاه آفتاب‌گیر و عینک آفتابی استفاده کنید.
  • در نزدیکی آب، برف و شن و ماسه احتیاط بیشتری به خرج دهید، زیرا آن‌ها می‌توانند پرتوهای مضر خورشید را منعکس کنند و احتمال بروز خطر آفتاب‌سوختگی را افزایش ‌دهند.
  • ویتامین دی را در برنامه غذایی خود بگنجانید و آن را از طریق مواد غذایی حاوی ویتامین دی دریافت کنید یا با مشورت پزشک یا داروساز از مکمل‌های ویتامین دی استفاده کنید. برای دریافت ویتامین D در مقابل نور خورشید قرار نگیرید.
  • از سولاریوم یا برنزه کردن بدون آفتاب جداً اجتناب کنید. پرتو فرابنفش خورشید و دستگاه‌های برنزه‌کننده می‌توانند باعث ایجاد چین‌ و چروک‌ و حتی سرطان پوست شوند. اگر می‌خواهید پوست خود را برنزه کنید از محصولات آرایشی مخصوص این کار استفاده کنید؛ اما همچنان استفاده از ضد آفتاب را فراموش نکنید؛ پوست برنزه از شما در برابر اثرات منفی پرتوهای خورشیدی محافظت نمی‌کند.

اگر در مکانی هستید که به سایه دسترسی ندارید، می‌توانید از چتر استفاده کنید.

کرم‌های ضد آفتاب طیف گسترده

کرم‌ ضد آفتاب طیف گسترده به محصولی گفته می‌شود که پوست شما را هم در برابر پرتو UVA و هم پرتو UVB محافظت می‌کند. اما تفاوت بین این دو نوع پرتو در چیست؟

نور خورشید دو دسته پرتو مضر فرابنفش UVA و UVB دارد که به زمین می‌رسند و قرار گرفتن بیش از حد در معرض این دو اشعه، باعث سرطان پوست می‌شود. علاوه بر سرطان پوست، این دو نوع پرتو منجر به عوارض دیگری نیز می‌شوند:

  1. پرتو UVA می‌تواند باعث پیری زودرس پوست، چین‌ و چروک و لکه‌های تیره پوستی شود. به خاطر داشته باشید که این اشعه از شیشه عبور می‌کند.
  2. پرتو UVB علت اصلی آفتاب سوختگی است. اما این اشعه نمی‌تواند از شیشه پنجره عبور کند.

اثرات مخرب نور خورشید ممکن است، کار شما را به درمان‌های پوستی، تجویزات پزشکی و حتی عمل‌های جراحی بکشاند. اگر می‌خواهید در برابر خورشید محافظت شوید، باید روی یک کرم ضد آفتاب خوب سرمایه‌گذاری کنید. اگر می‌خواهید کاملاً از پرتوهای فرابنفش خورشید در امان باشید، از کرم ضد آفتابی استفاده کنید که در برابر هر دو نور فرابنفش UVB و UVA از پوستتان محافظت کند.

وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا و مرکز بین‌المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی، پرتو فرابنفش خورشید و دیگر منابع مصنوعی مانند دستگاه‌های برنزه‌‌کننده و لامپ‌های خورشیدی را به عنوان عوامل سرطان‌زا معرفی کرده‌اند.

همیشه به یاد داشته باشید که هیچ راه ایمنی برای برنزه کردن وجود ندارد. هر زمان که شما اقدام به برنزه کردن می‌کنید به پوست خود آسیب زده‌اید. این کار باعث پیری زودرس پوست می‌شود و خطر ابتلا به انواع سرطان پوست را افزایش می‌دهد.

چه زمانی باید از کرم ضد آفتاب استفاده کرد؟

اگر می‌پرسید « چه زمانی باید از ضد آفتاب استفاده کنم؟»، باید بدانید که همیشه در هنگام خروج از منزل باید از یک کرم ضد آفتاب خوب استفاده کنید. در تمام طول سال، خورشید پرتو فرابنفش از خود ساطع می‌کند.

حتی در روزهای ابری، تا 80 درصد از پرتوهای مضر فرابنفش خورشید می‌تواند به پوست شما نفوذ کند. برف، ماسه و آب هم نیاز به کرم ضدآفتاب را افزایش می‌دهند، زیرا پرتوهای خورشیدی را منعکس ‌می‌کنند و از زوایای مختلف آن را به سطح پوست و چشمان شما می‌رسانند.

مقدار کرم ضدآفتاب و فواصل زمانی استفاده از آن

فراموش نکنید که به قسمت‌های بدون پوشش دست، پا، گردن، گوش‌ها و بالای سرتان (در صورتی که مو آن را نمی‌پوشاند) هم کرم ضدآفتاب بزنید.

اگر می‌خواهید بدانید که هر بار از چه مقدار کرم ضد آفتاب باید استفاده کنید و در چه فواصل زمانی باید آن را تجدید کنید، نکات زیر را بخوانید:

  • اغلب افراد 25 تا 50 درصد از مقدار توصیه شده کرم ضدآفتاب را استفاده می‌کنند.
  • برای پوشاندن تمام پوست‌تان که در معرض نور خورشید قرار دارد، از مقدار کافی ضدآفتاب استفاده کنید. اغلب بزرگسالان حدود 30 گرم کرم، معادل پر شدن یک لیوان کوچک، برای پوشاندن تمام بدن‌شان نیاز دارند.
  • فراموش نکنید که به قسمت‌های بدون پوشش دست، پا، گردن، گوش‌ها و بالای سرتان (در صورتی که مو آن را نمی‌پوشاند) هم کرم ضدآفتاب بزنید.
  • 15 دقیقه قبل از خارج شدن از منزل، به پوست خود درحالی که خشک است ضد افتاب بزنید.
  • همچنین لب‌ها هم ممکن است دچار سرطان پوست شوند. به همین دلیل برای محافظت از لب‌هایتان از بالم لب یا رژ لب‌هایی استفاده کنید که حاوی ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر هستند.
  • وقتی که از منزل خارج می‌شوید و در فضای باز هستید، تقریباً هر دو ساعت یک‌بار و بعد از شنا کردن و تعریق، کرم ضدآفتاب خود را مطابق با دستورالعمل روی تیوب کرم تجدید کنید.

کدام بهتر است: کرم ضد آفتاب با SPF بالا یا پایین‌؟

شما از کرم ضدآفتاب با SPF بالا استفاده می‌کنید یا با SPF پایین؟ به نظر شما کدام‌ یک بهتر است‌؟ متخصصان پوست استفاده از ضد آفتاب‌هایی با SPF حداقل 30 را توصیه می‌کنند که مانع نفوذ 97 درصد از پرتو UVB به پوست می‌شود.

هرچه SPF کرم بالاتر باشد درصد بیشتری از پرتوهای خورشید را مهار می‌کند؛ اما توجه کنید که هیچ ضد آفتابی نمی‌تواند 100 درصدِ پرتوهای فرابنفش را مهار کند. (به همین دلیل باید از سایر روش‌های محافظتی هم استفاده کنید.)

همچنین به یاد داشته باشید که کرم ضد آفتاب با SPF بالا، به همان میزان کرم ضدآفتاب با SPF پایین روی پوست دوام می‌آورد. یعنی کرم ضدآفتاب با SPF بالا این امکان را به شما نمی‌دهد که زمان بیشتری را خارج از منزل بدون تجدید کرم ضدآفتاب بگذرانید.

وقتی خارج از منزل هستید، تقریباً هر دو ساعت یک‌بار و بعد از شنا کردن و تعریق، کرم ضد آفتاب خود را طبق دستورالعمل روی بسته کرم تجدید کنید.

ضد آفتاب کودکان و نوزادان

احتمالاً این مسئله برای بیشتر والدین مورد پرسش باشد. توجه کنید که استفاده از کرم ضد آفتاب برای نوزادان کوچک‌تر از 6 ماه ممنوع است. والدین باید از قرار دادن نوزادان زیر 6 ماه در معرض نور خورشید اجتناب کنند. بهترین راه برای محافظت نوزادان از نور خورشید این است که تا آنجا که امکان دارد آن‌ها را در سایه نگهداری کنید.

علاوه بر این، از لباس‌های آستین بلند، شلوار، کلاه‌های لبه‌دار و عینک‌های آفتابی مخصوص برای آن‌ها استفاده کنید. مراقب باشید که کودکان و نوزادان گرمازده نشوند و به مقدار کافی مایعات نوشیده باشند. حتی در سایه اگر کودک شما بی‌قرار بود یا بیش از حد گریه می‌کرد یا روی پوستش آثار قرمزی دیدید، خیلی سریع او را داخل منزل و فضای خنک ببرید.

اگر کودک‌تان 6 ماه دارد یا بزرگ‌تر است، می‌توانید برای او از ضد آفتاب کودکان طیف گسترده با SPF 30 یا بالاتر، طبق دستورالعمل روی تیوب کرم، استفاده کنید. زمانی که کودک خارج از منزل است، کرم ضدآفتاب باید تقریباً هر دو ساعت یک‌بار یا طبق دستورالعمل آن، تجدید شود.

بیشتر در این مورد بدانید…
تمام آنچه که قبل از انتخاب ضد آفتاب کودکان باید بدانید

ضد آفتاب‌هایی که حاوی اکسید زینک و دی‌اکسید تیتانیوم هستند یا ضد آفتاب‌های مخصوص کودکان و نوزادان، برای پوست‌های حساس آن‌ها مناسب‌تر است.

کرم ضد آفتاب کودکان

کرم‌های ضد آفتاب تا چه زمانی قابل استفاده‌اند؟

به نظر شما آیا می‌توان از ضد آفتابی که تابستان گذشته خریدیم، تابستان امسال هم استفاده کنیم یا باید هر سال یک کرم جدید بخریم؟ آیا این کرم قدیمی اثربخشی خود را از دست داده است؟

پاسخ این سوال کمی فراتر از پرسش است؛ اگر از ضدافتاب به درستی استفاده کنید، اصلاً تا سال بعد باقی نمی‌ماند! متخصصان پوست توصیه می‌کنند که نه تنها در تابستان بلکه کل سال و در هنگام خروج از منزل از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید. اگر هر روز و به مقدار کافی از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید، نباید از تیوب کرم شما چیزی باقی بماند. اگر کرم ضد آفتابی داشتید که برای مدتی استفاده نکرده‌اید، دستورالعمل‌هایی که در زیر آمده را دنبال کنید:

  • طبق مصوبه سازمان غذا و داروی آمریکا، کرم‌های ضد آفتاب باید اثربخشی خود را برای حداقل سه سال حفظ ‌کنند.
  • بسیاری از کرم‌های ضدآفتاب دارای تاریخ انقضا هستند. اگر تاریخ انقضای کرم شما گذشته است، از آن استفاده نکنید و آن را دور بریزید.
  • اگر تاریخ انقضای کرم ضد آفتاب گذشته باشد، نشانه‌هایی مانند تغییر رنگ و میزان غلظت کرم قابل مشاهده خواهد بود و شما باید آن را دور انداخته و یک ضدافتاب خوب جدید خریداری کنید.

آیا کرم ضد آفتاب مانع دریافت ویتامین دی می‌شود؟

بسیاری نگرانند که استفاده از کرم‌ ضدآفتاب مانع دریافت ویتامین D شود. اما آیا استفاده از این کرم‌ها میزان دریافت ویتامین D از نور خورشید را محدود می‌کند؟

کرم های ضد آفتاب با SPF بالا طوری ساخته می‌شوند که بیشترین تابش پرتوهای فرابنفش (UVB) خورشید را دفع کنند. این پرتوها عامل اصلی آفتاب سوختگی و سرطان پوست هستند.

این در حالی است که برخورد طول موج پرتو UVB با پوست، منجر به فرایند تولید ویتامین دی در بدن می‌شود. با این وجود، مطالعات بالینی رابطه‌ای بین استفاده روزانه از ضد آفتاب و کمبود ویتامین D گزارش نکرده‌اند.

در واقع، مطالعات اخیر نشان می‌دهند افرادی که روزانه از کرم ضد آفتاب استفاده می‌کنند، می‌توانند سطح مطلوب ویتامین D را در بدن خود حفظ کنند. چون فارغ از استفاده از ضد آفتاب SPF بالا، باز هم بخشی از پرتوهای UV خورشید می‌توانند به پوست برسند.

  • اگر نگران کمبود ویتامین D بدن خود هستید باید در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
  • بسیاری از افراد ویتامین D مورد نیاز خود را از مواد غذایی یا مکمل‌ها دریافت می‌کنند. به این طریق شما می‌توانید بدون اینکه در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار بگیرید، ویتامین D مورد نیاز خود را تامین کنید.

آیا کرم‌های ضد آفتاب می‌توانند برای سلامتی مضر باشند؟

برخی نگرانند که استفاده مداوم از کرم‌های ضدآفتاب، سلامتی‌شان را به خطر بیندازد. اما در حقیقت استفاده منظم از کرم‌های ضد آفتاب و در سایه قرار داشتن، خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد. سازمان غذا و داروی آمریکا تمامی محصولات ضدآفتاب را در رده داروهای بدون نسخه قرار داده است.

استفاده از ضد آفتاب، آسیب‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت ناشی از پرتوهای خورشید به پوست را به حداقل می‌رساند.

شواهد علمی نشان می‌دهد استفاده از ضد آفتاب، آسیب‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت پرتوهای خورشید به پوست را به حداقل می‌رساند. ادعاهایی مبنی بر اینکه مواد مؤثر کرم‌های ضدآفتاب سمی‌اند یا سلامتی انسان را به خطر می‌اندازند، ثابت نشده‌ است. با این حال، در انتخاب مناسب بهترین کرم ضد آفتاب وسواس داشته باشید. یعنی، اولین محصولی را که دیدید، نخرید. در عوض، محصول درست و مناسبی را پیدا کنید. متخصصان می‌گویند باید از مصرف محصولاتی که مواد زیر را دارند خودداری کنید:

  • اکسی بنزون: این ماده می‌تواند وارد جریان خون شود یا واکنش‌های پوستی آلرژیک را تحریک کند.
  • رتینیل‌ پالمیتات: این عنصر ممکن است سرعت رشد تومورها و ضایعات پوستی را افزایش دهد.

در عوض، متخصصان توصیه می‌کنند دنبال محصولاتی باشید که در آن‌ها از «اکسید ‌روی یا همان زینک اکساید» یا «دی ‌اکسید تیتانیوم» استفاده شده است.

اگر در مورد برخی مواد مؤثر کرم‌های ضدآفتاب نگران هستید، می‌توانید فرمولاسیونی را انتخاب کنید که حاوی مواد مؤثر فعال متفاوت باشد. تا زمانی که کرم‌ ضدآفتاب شما طیف گسترده، دارای SPF 30 یا بالاتر و مقاوم در برابر آب است، از پوست شما در مقابل نور خورشید محافظت می‌کند.

اسپری‌های ضد آفتاب

سازمان غذا و داروی امریکا همچنان به بررسی ایمنی و اثربخشی اسپری‌های ضد آفتاب‌ پرداخته است. چالش اصلی در استفاده از این اسپری‌ها این است که به سادگی نمی‌توان تشخیص داد که آیا شما به اندازه کافی از ضد آفتاب برای پوشاندن قسمت‌هایی از بدن که در معرض نور خورشید هستند، استفاده کرده‌اید یا خیر. هنگام استفاده از اسپری ضدآفتاب، مطمئن شوید مقدار کافی از ضدآفتاب را اسپری و روی صورت خود مالیده‌اید.

جهت جلوگیری از استنشاق اسپری ضد آفتاب، هرگز آن را اطراف یا نزدیک صورت یا دهان خود اسپری نکنید. برای جلوگیری از استنشاق، ضد آفتاب را درون دستان خود اسپری کرده و سپس روی صورت پخش کنید. قبل استفاده از اسپری ضدآفتاب برای کودکان، از جهت باد آگاه شوید تا از استنشاق مواد اسپری توسط آن‌ها جلوگیری کنید.

نوبت شما

اگر پرسش دیگری درباره کرم‌ ضد آفتاب دارید که در این مقاله به آن پاسخ داده نشده، آن را در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید. برای ما از نکاتی بنویسید که خودتان تجربه کرده‌اید و فکر می‌کنید برای خوانندگان دیگر هم مفید است.

منابع

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25207381
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33721254
https://www.aad.org/media/stats/prevention-and-care/sunscreen-faqs

Sunscreen: Chemical Ingredients and Summertime Safety


https://www.cancer.net/blog/2022-04/answers-your-questions-about-sunscreen-ingredients

lafarrerr-sunscreens

4.6/5 – (14 امتیاز)

تیم نویسندگان

لافارر
دکتر مهدیه بهشادفر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا