تناسب اندام و تغذیه

مزایا و معایب ورزش کراس فیت برای بدن

همه چیز در مورد ورزش کراس فیت

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز سعی در بیان مزایا و معایب ورزش کراس فیت برای بدن داریم…

کراس فیت چگونه ورزشی است؟

مزایا و معایب ورزش کراس فیت برای بدن

ورزش کراس فیت ترکیبی از تمرین مقاومت، پلایومتریک انفجاری، تمرین سرعت، وزنه برداری به سبک قدرتی و المپیک، کتل بلز، تمرین وزن بدن، ژیمناستیک و تمرین های استقامتی است.

کراس فیت یکی از برنامه های خوب آمادگی جسمانی و قدرتیه که تعداد طرفداران اون در دنیا رو به افزایشه. تمرینات کراس فیت برای کل بدنه و شامل دویدن، کشیدن، فشار دادن، پارو زدن و وزنه زدن و… است.

شدت تمرینات در ورزش کراس فیت ضروری و قابل اندازه گیریه چرا که کار بر اساس زمان یا قدرت تقسیم می شه و کارهای بیشتر و با قدرت بالایی که در زمان کمتری انجام میدید، نیازمند تلاش شدیدتره.

تاریخچه این ورزش چیست؟

کراس فیت در سال 2000 بنا نهاده شد، ولی نمیشه از گلسمن که یک ژیمناستکار نوجوان بود در سالهای قبل از 2000 چشم پوشی کرد. او مثل همه نوجوانان ورزشکار می خواست قوی تر باشه. اون متوجه شد که با کارکردن با دمبل و وزنه می تونه از تمام ژیمناستکارهای دیگه پیشی بگیره. وی به غیر از ژیمناستیک دوچرخه سواری هم می کرد و دوستان ژیمناستکار گلسمن در وزنه برداری یا دوچرخه سواری توان رقابت با اون رو نداشتن و در عین حال دوستان دوچرخه سوارش هم قادر به اجرای حرکات آکروباتیک گلسمن در ژیمناستیک نبودن.

گلسمن در سال 1995 در کالیفرنیا باشگاهی تاسیس کرد و در همون سال از طرف اداره پلیس شهر سانتاکروز دعوت شد تا نیروهای این اداره رو هم تمرین بده. تا قبل از این بیشتر کار اون برگزاری جلسات تمرینی اختصاصی برای افراد بود. اما به مرور اون برای تمرین نیروهای بزرگ تر مجبور به تمرین دادن شد و این گونه بود که جامعه کراس فیت تشکیل شد.

معنی کراس فیت:

کراس فیت به معنی دستیابی به آمادگی جسمانی در تمامی زمینه هاست. تمرینات کراس فیت به صورت کلی برای ارتقای 10 ویژگی فیزیکی افراد انجام می شه؛ استقامت قلبی- عروقی و تنفس، استقامت بدنی، قدرت، انعطاف پذیری، توان تعادل، سرعت، تناسب اندام، چابکی، دقت و تمرکز!

چگونگی اجرای تمرینات این ورزش:

مزایا و معایب ورزش کراس فیت برای بدن

  • برای انجام تمرینات کراس فیت باید 3 تا 5 جلسه در هفته و هر بار بین 5 تا 15 دقیقه تمرین داشت.
  • مدت زمان این تمرینات کوتاه و شدت اونها بسیار بالاست.

نحو‌ه اجرای تمرینات کراس فیت به صورت دوره‌ایه. به این صورت که ورزشکار یه حرکت انفجاری رو انجام میده و بلافاصله یا با وقفه ای خیلی کوتاه، حرکت بعدی رو اجرا می کنه.

حرکات اصلی کراس فیت شامل تمرینات ترکیبی، پرسی، کشیدنی و دویدنی، پارویی و اسکواته.

صدها حرکت تمرینی برای کراس فیت وجود داره که به تناسب نوع بدن و نیاز بدنی، زیر نظر مربی انجام میشه.

کراس فیت برای چه سنی مناسبه؟

سن، در تمرینات کراس فیت معنایی نداره. افراد، درهر گروه سنی می تونن از این تمرینات استفاده کنن!

تغذیه در کراس فیت باید چگونه باشه؟

در ورزش کراس فیت توصیه میشه که 40 درصد کربوهیدرات، 30 درصد پروتئین و 30 درصد چربی مصرف بشه. شما می‌تونید با مصرف گوشت، سبزیجات، آجیل، میوه، کمی نشاسته و عدم مصرف شکر به این اعداد برسید.

بزرگترین فایده کراس فیت چیست؟

هنگامی که شما وارد یه باشگاه کراس فیت می شید در میا‌‌ن افرادی ورزش خواهید کرد که واقعا عاشق فیتنس و تناسب اندام هستن. اونها نه تنها وقت بیشتری رو نسبت به افراد عادی برای تمرینات صرف می کنن، بلکه اونها تغذیه بهتر، استفاده بهتر از مکمل ها و…رو هم در دستور کار خودشون قرار میدن و همچنین عادات ناسالم کمتری هم مثل سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و کم خوابی‌ دارن.

بیشتر بخوانید: بهترین مکمل های بدنسازی برای ورزش کراس فیت

مضرات ورزش کراس فیت چیست؟

مزایا و معایب ورزش کراس فیت برای بدن

یکی‌ از بارزترین مشکلات افراد بخصوص ورزشکاران تازه کار در این ورزش، پیچ خوردگی، آسیب مفاصل، کشیدگی ماهیچه و حتی پارگی لیگامنت ها در این تمریناته.

تحقیقات نشون داده که به ازای هر 1000 ساعت از تمرینات کراس فیت حدود 2 تا 4 آسیب دیدگی ایجاد میشه.

این میزان آسیب دیدگی برابر با وزنه برداری و پاورلیفتینگ هست.

انجام حرکات این ورزش نه تنها ریسک بالایی دارن، بلکه انجام اونها به صورت پشت سر هم، درحالی که خسته هستید احتمال جراحت رو هم بالاتر می بره.

و اما معرفی چند حرکت اصلی در این ورزش:

  • انگی: 100 مرتبه حرکت بارفیکس، 100 مرتبه حرکت شنا، 100 مرتبه دراز و نشست، 100 مرتبه چمباتمه بدن که در تمام طول ورزش با هم جمع می شن.
  • باربارا: این تمرین شامل 20 مرتبه حرکت بارفیکس، 30 مرتبه حرکت شنا، 40 مرتبه حرکت دراز و نشست و 50 بار حرکت چمباتمه بدن است که به ترتیب انجام می شه و در انتهای هر دوره، تنها یک استراحت 3 دقیقه ای وجود داره.
  • مورف: دوی زمان بندی شده به طول یک مایل به همراه 100 بار حرکت شنا، 100 بار بارفیکس، 300 بار چمباتبه زدن که در پایان هر یک مایل دویدن انجام می شه.

مجله مثبت سبز

یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، crossfit می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا