آرایشی و زیبایی

لیزر پوست، درمانی برای جوان سازی پوست صورت

ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – با افزایش تدریجی سن، پوست تحت تأثیر عوامل بسیاری قرار گرفته و شادابی دوران جوانی خود را از دست می‌دهد. هر چند که برخی افراد با در پیش گرفتن زندگی ناسالم پیری زودرس پوست و افزایش چین و چروک را برای خود رقم می‌زنند. لیزر پوست یکی از روش‌های درمانی و جوان سازی پوست است که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیری زودرس پوست و درمان آن به روش لیزر

فرایند ایجاد چین و چروک در لایه درم یعنی دومین لایه پوست اتفاق می‌افتد. این لایه دربرگیرنده عناصر ساختاری پوست، عمدتاً پروتئین‌هایی مانند کلاژن و الاستین است که پوست را محکم می‌کند و به آن خاصیت ارتجاعی می‌بخشد. عوامل مخرب مانند نور خورشید و یا استفاده از دخانیات فیبرهای کلاژن و الاستین را از بین برده و باعث پیری زودرس می‌گردند. با توجه به موارد گفته شده در سال‌های اخیر برای بازسازی کلاژن از روش‌ها و سیستم‌هایی با حداقل تهاجم مانند لیزر استفاده می‌گردد که مورد استقبال عموم بیماران قرار گرفته است.

 

تاثیر لیزر بر پوست چیست؟

لیزرهای مورد استفاده در درمان با توجه به نوع بیماری پوستی متفاوت هستند. بسته به آن که چه نوع آن استفاده شود، سلول یا مولکول هدف در پوست متفاوت است. نور خارج شده از هر لیزر طول موج متفاوتی دارد. بنابراین در هر طول موج، این انرژی جذب ماده خاصی می‌شود که اصطلاحاً به آن کروموفور گویند. مثلاً اگر هدف درمان، برداشتن ضایعات رنگی از جمله لکه‌های قهوه ای روی پوست باشد، کروموفور آن رنگدانه ملانین است. در گروه دیگری از لیزرها ماده هدف آب داخل و خارج سلولی است. آب نور را جذب می‌کند و تبخیر می‌شود. بنابراین سلول با از دست دادن رطوبت خود از بین می‌رود. در حالی که سلول‌های مجاور سالم باقی می‌مانند.

 

با توجه به انواع بیماری‌های پوستی تشخیص استفاده از کدام لیزر برای پوست بیمار بایستی توسط متخصص مربوطه انجام گیرد.

 

لیزر پوست صورت – عوارض لیزر پوست – لیزر فراکشنال – لیزر جای جوش

 

انواع لیزر پوست صورت

عموماً در درمان بیماری‌های پوستی سه نوع لیزر پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. لیزر دی اکسید کربن CO2، لیزر N-lite و لیزر اربیوم.

 

لیزر دی اکسید کربن

امواج با انرژی بالا و تقویت شده CO2 به سرعت لایه فوقانی پوست ناحیه‌های مورد نظر را به گونه‌ای تبخیر می‌کند که حداقل آسیب به پوست اطراف وارد شود. همچنین پوست به دلیل به جا گذاشتن ناحیه‌های کوچک بین بخش‌های درمان شده سریع‌تر التیام می‌یابد.

روش جوان سازی جزئی پوست با لیزر بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد و زیباسازی پوست با لیزر تا دو ساعت طول می‌کشد.

 

لیزر N-lite

این لیزر نسبت به لیزر دی اکسید کربن چندان مؤثر نبوده و به طور معمول برای از بین بردن عیب‌ها و نقص‌های بسیار کوچک استفاده می‌گردد.

 

لیزر اربیوم

لیزر اربیوم معمولاً برای افرادی که دارای رنگ پوست تیره‌ای هستند کاربرد دارد.

 

نکته:

لیزر پوست به روش CO2 برای ترمیم چروک‌های عمیق، تفاوت‌های بافتی شدید ناشی از نور خورشید، از بین بردن خال‌ها و ناحیه‌های تغییر رنگ داده، رفع جای زخم‌های باقی مانده از عمل‌های جراحی و آسیب دیدگی‌ها و همچنین از بین بردن جای جوش به کار برده می‌شود. این روش را می‌توان برای درمان پوست ظریف اطراف دهان و پلک نیز به کار برد. در نتیجه کاربرد فراوان‌تری نسبت به بقیه روش‌ها از خود نشان داده است.

 

لیزر پوست به روش fractional Co2  (لیزر فراکشنال) برای درمان ترک پوستی

لیزر fractional Co2 یک لیزر Co2 اصلاح شده است که عوارض لیزر Co2 معمولی را ندارد. کشیده شدن سریع پوست در طول بافت هم بند ضعیف منجر به پیشرفت بیماری استریا یا ترک پوستی (Striae distensae) می‌گردد. به تازگی محققان توجه ویژه ای را جهت استفاده از پرتو لیزر فتوترمولیز فراکنشال در درمان استریا آلبا (Striae alba) معطوف داشته‌اند و مطالعات متعددی مؤثر بودن آن را نشان داده است. لیزر فوتوترمولیز فراکشنال تحریک اپیدرمی را باز می‌گرداند و کلاژن پوستی را بازسازی می‌کند که منجر به بهبود قابل توجه در چندین نوع بیماری پوستی می‌شود.

  • لیزر فراکشنال را می‌توان در گردن و پشت دست‌ها و یا قسمت‌های دیگر بدن نیز برای درمان انواع ضایعات پوستی مانند جوانسازی پشت دست‌ها لکه‌های پوستی، ترکهای شکم اسکارهای سوختگی و یا جراحی نیز بکار برد.
  • جلسات درمانی بسته به مشکل پوستی بین ۳ تا ۵ جلسه می‌باشد که بصورت ماهیانه تکرار می‌گردد.

 

انواع لیزر پوست صورت – لیزر صورت – لیزر پوست برای جای جوش

 

بهبودی پس از انجام لیزر پوست چگونه و چه مدت است؟

بهبودی در این روش معمولاً به زمانی در حدود چند هفته نیازمند است. پس از انجام روش جوانسازی پوست با لیزر، زمان بهبودی تقریباً دو هفته می‌باشد، که در طی آن ناحیه درمان شده بهبود پیدا می‌کند و لایه جدیدی از پوست سالم ظاهر می‌شود و باعث می‌شود که ناحیه درمان شده صاف‌تر، سفت‌تر و به طور کلی سالم‌تر به نظر برسد.

 

عوارض انجام لیزر پوست چیست؟

پس از انجام روش جوانسازی پوست با لیزر، عوارض جانبی مشخصی در بین بعضی از بیماران به وجود می‌آید. با این حال، این عوارض معمولاً نسبتاً خفیف هستند و در کوتاه مدت از بین می‌روند. عوارض جانبی شایع شامل قرمزی پوست، ورم ناحیه درمان شده و التهاب (شبیه احساسی است که پس از آفتاب سوختگی خفیف به فرد دست می‌دهد) است.

 

منابع:

مجله دانشکده پزشکی اصفهان – ویژه نامه بیماری‌های پوستی و سالک

www.niazemarkazi.com

drmahdavinia.ir

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا