لابیاپلاستی چیست و چگونه انجام میشود؟
ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – لابیاپلاستی یا جراحی زیبایی واژن نوعی جراحی پلاستیک بر روی لبه کوچک است. لبه کوچک به لبه درونی عضو فرج گفته میشود که عضوی از دستگاه تناسلی زنانه است. در ادامه نگاه نزدیکتری به این عمل جراحی میاندازیم.
لابیا (لبهای اطراف واژن)، شکل و اندازههای مختلفی دارد. برخی از زنان به علت زیبایی یا کارکردی، ترجیح میدهند که لبهای اطراف واژن خود را جراحی کنند. لوبهای بزرگتر ممکن است به علت پوشیدن لباس، فعالیتهای جسمی یا آمیزش جنسی دچار تحریک یا درد شوند. همچنین، برخی از زنان ترجیح میدهند که ظاهر لبها کوچکتر باشند. در این موارد، لابیاپلاستی گزینه مناسبی است.
در چه مواردی لابیاپلاستی انجام میشود؟
برخی از زنان، ممکن است ظاهر لابیای خود را دوست نداشته باشند، به این علت که بیش از حد بلند یا نامتقارن است. در دیگر موارد، ممکن است ورزش یا مقاربت جنسی باعث بروز درد و ناراحتی در لبها شوند. گاهی اوقات و در موارد نادر ممکن است لبها باعث ایجاد تکرر عفونت، خارش و ترشح شوند. دختران کمتر از ۱۸ سال، قبل از انجام جراحی، باید تحت مشاوره قرار بگیرند. در برخی موارد، ممکن است پزشک برای زنان بالای ۱۸ سال نیز، درخواست مشاوره روانی کند.
روشهای مختلف جراحی لابیاپلاستی
لابیاپلاستی میتواند تحت بیهوشی موضعی در اتاق عمل انجام شود. بدین صورت که نوعی کرم بی حس کننده خاص بر روی منطقه مورد نظر مالیده میشود و پزشک ممکن است نوعی قرص مسکن نیز به شما بدهد.
لابیاپلاستی به روشهای مختلفی انجام میشود. متداولترین روشهای انجام این عمل عبارتند از:
تکنیک برش و ساخت منحنی
در این روش، لبههای بلند لابیا برداشته میشوند. با این تکنیک، اندازه لابیا کاهش پیدا میکند. از آنجایی که انتهای لابیا برداشته میشود، این ناحیه، ظاهر طبیعی خود را از دست داده و ممکن است میزان حساسیت آن نیز کمتر شود. گاهی اوقات، ممکن است بافت بیشتری نسبت به میزان مورد نظر برداشته شود. با این روش، رنگ لبها صورتی خواهد شد که مورد دلخواه برخی از زنان است.
تکنیک برش هفتی
در این روش، ناحیه V شکل در وسط لبها برداشته شده و با بخیه، دوباره شکل میگیرد. اگرچه ظاهر لبها، طبیعی خواهند بود، اما زخم کوچکی در وسط این ناحیه ایجاد خواهد شد. گاهی اوقات، ممکن است بافت کمتری نسبت به میزان مورد نظر برداشته شود.
تکنیک برون پوش
جراحی لابیاپلاستی چقدر طول میکشد؟
این جراحی یک تا دو ساعت طول خواهد کشید.
زمان مرخص شدن پس از جراحی
هنگامی که بیهوشی از بین رود (معمولا یک ساعت پس از عمل)، بیمار میتواند مرخص شود.
شرایط و حالتهای ایجاد شده پس از جراحی
- در هفته اول پس از جراحی، ممکن است نشستن و اجابت مزاج برای بیمار دردآور باشد.
- بروز کبودی، تورم و درد معمولا تا دو هفته پس از جراحی طبیعی است. انتظار میرود که این علائم هر روز بهبود پیدا کنند.
- برای ۱ الی ۲ هفته ممکن است فرد دچار ترشحات خونی شود.
- تا چند ماه پس از عمل، ممکن است پوست به طور موقت بی حس و کرخ باشد. بی حسی دائمی بسیار نادر است.
- گاهی اوقات، ممکن است بیمار از جراحی راضی نبوده و نیاز به عمل دیگری داشته باشد.
در صورت مشاهده علائم زیر، به پزشک مراجعه کنید:
- تب، احساس گرما و سرما
- اگر با خوردن داروهای مسکن، همچنان درد دارید.
- بروز خونریزی
- بروز تورم و قرمزی در اطراف ناحیه جراحی شده
- معمولا احتمال بروز عوارض بعد از جراحی، کم است.
مراقبتهای پس از جراحی
- از نشستن، بلافاصله بعد از عمل اجتناب کنید.
- در طی ۲۴ ساعت اول بعد از به هوش آمدن، هر ۴ تا ۶ ساعت، یک بسته یخ بر روی محل مورد نظر بگذارید. بسته یخ را درون یک پد نازک قرار دهید و آن را به طور مستقیم بر روی پوست خود نگذارید.
- پزشک، داروهای غیر التهابی را برای ۳ تا ۵ روز بعد از عمل تجویز خواهد کرد. دارو به کاهش درد و تورم کمک میکند. داروها سبب خواب آلودگی نخواهند شد.
- در صورت بروز یبوست، از ملین استفاده کنید.
- تا ۶ هفته از مقاربت جنسی اجتناب کنید.
- تا ۶ هفته از تامپون استفاده نکنید.
- محل جراحی شده را تمیز و خشک نگه دارید. بعد از هر اجابت مزاج، خود را کاملا بشویید.
- پزشک ممکن است یک نوع پماد ضد باکتریایی برای شما تجویز کند که دو بار در روز و به مدت ۲ هفته، آن را بر روی محل زخم بمالید. همچنین، ممکن است برای شما آنتی بیوتیک تجویز شود.
- یک هفته پس از جراحی، میتوانید ورزشهای سبک را انجام دهید. دو هفته بعد از جراحی میتوانید ورزشهای روزانه خود را از سر بگیرید.