عمل وازکتومی؛ پاسخ به سوالات متداول
ستاره | سرویس زناشویی – عمل وازکتومی یک جراحی برای آقایان است که انجام آن از بارداری جنس مونث جلوگیری میکند. در این روند که در دفتر پزشک و بدون بیهوشی انجام میشود، از خروج اسپرم از طریق بیضهها جلوگیری میشود. اگر اسپرمی وارد بدن زنان نشود، آنها باردار نمیشوند. پزشکان ممکن است از این جراحی با عنوان عقیمسازی مردان یاد کنند. پس از این عمل مردان همچنان قادر به ارگاسم و انزال پس از جراحی خواهند بود.
تأثیر عمل وازکتومی چگونه است؟
تقریبا میتوان گفت این روش صد درصد کارآمد است. در موارد بسیار نادر، رگی در مردان به نام رگ وابران میتواند مجددا وصل شود. در این موارد بسیار نادر، ممکن است بارداری اتفاق بیفتد. فراموش نکنید که اسپرم میتواند همچنان پس از جراحی وازکتومی از بدن خارج شود. از این رو باید تستهای پس از جراحی را حتما پیگیری کنید تا ببینید که چه زمانی میتوانید از شر متدهای دیگر جلوگیری از بارداری خلاص شوید.
وازکتومی چگونه انجام میشود؟
جراح یک برش کوچک در قسمت بالایی کیسه بیضه و زیر آلت تناسلی ایجاد میکند و سپس مجرای وابران را میبرد، گره میزند و یا مسدود میکند.این عمل به صورت سرپایی انجام میشود. پس از بخیه زدن محل برش، به خانه باز میگردید. برخی از مردان روش بدون برش وازکتومی را انتخاب میکنند که در آن حفرههای بسیار کوچک ایجاد شده و نیازی به برش و بخیه ندارد.
پس از جراحی وازکتومی چه میشود؟
احتمالا شما تا چند روز احساس درد خوهید داشت. پس از این جراحی باید حداقل یک روز استراحت کنید اما دوره ریکاوری کامل جراحی شما کمتر از یک هفته خواهد بود. بسیاری از مردانی که به عنوان مثال روز جمعه این جراحی را انجام داده اند میتوانند روز دوشنبه در محل کار باشد.
چه زمانی مردان میتوانند پس از جراحی رابطه جنسی داشته باشند؟
آیا افراد در صورت تغییر نظر میتوانند به حالت قبلی بازگردند؟
در برخی موارد امکانپذیر است. اما برگشت عمل وازوکتومی آسان نیست و همیشه جواب نمیدهد. به همین دلیل شما نباید وارد این روند درمانی شوید مگر آنکه مطمئن باشید که هیچ وقت نمیخواهید زنی را در آینده باردار کنید.
چه اتفاقی برای اسپرم میافتد؟
زمانی که اسپرم نتواند به رگ وابران برود، بیضه شما میزان بسیار کمتری از اسپرم تولید میکند. بدن شما میزان اسپرمی که در این حالت تولید میشود را جذب میکند.
آیا این جراحی عوارض جانبی با خود دارد؟
این روند جراحی بسیار امن است. عوارض جانبی در این جراحی معمول نیستند اما اگر به وجود بیایند شامل تورم، کوفتگی، التهاب و عفونت هستند. این عوارض عموما جدی نیستند اما اگر آن را مشاهده کردید، با پزشکتان مشورت کنید. این جراحی بر روی سطح تستوسترون، نعوظ، به اوج رسیدن شهوت، رابطه جنسی و دیگر موضوعات در رابطه زندگی جنسی شما تأثیری نمیگذارد.
آیا وازکتومی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش میدهد؟
نتایج تحقیقات در این رابطه متفاوت است. جامعه سرطان آمریکا معتقد است مطالعاتی وجود دارد که میگوید مردانی که عمل وازکتومی داشته اند نسبت به دیگران به احتمال بیشتری به سرطان پروستات دچار میشوند، اما مطالعات دیگر چنین چیزی را نشان نمیدهند. با این حال، یافتههای کنونی نشان میدهد که عمل وازکتومی احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان را افزایش نمیدهد و این موضوع نمیتواند مانعی برای انجام این جراحی باشد.
آیا این جراحی از ایجاد بیماریهای آمیزشی نیز جلوگیری میکند؟
پاسخ منفی است. شما همچنان نیازمند استفاده از کاندوم برای بهترین پیشگیری از بیماری ایدز و دیگر بیماریهای آمیزشی هستید.
چگونه باید برای جراحی آماده باشم؟
در روز جراحی، یک بیضهبند با خودتان به همراه داشته باشید و نواحی تناسلی خودتان را تمیز کنید. پزشک شما احتمالا به شما نکات و روشهایی را برای تمیزکردن اندام تناسلی پیش از جراحی خواهد گفت. پزشک شما همچنین به شما توصیه خواهد کرد که یک نفر را در هنگام جراحی همراه خود داشته باشید که شما را پس از آن به خانه ببرد.
پس از جراحی انتظار چه چیزی را باید داشته باشم؟
شما احتمالا کمی درد، ورم، و سوزش را پس از جراحی تجربه خواهید کرد. کبودی این جراحی باید طی دو هفته از بین برود. همچنین شما باید در طی دو الی سه هفته به حالت عادی بازگردید. پزشک شما پس از جراحی دستورالعملهایی را ارائه میکند تا بتوانید از آنها پیروی کنید. این دستورالعملها میتواند شامل این موارد باشد:
- پوشیدن شورت و یا بیضهبند تنگ برای کمک به کیسه بیضه
- استفاده از پک سرد برای التیام درد و سوزش
- استراحت زیاد
- محدود کردن فعالیت تا زمانی که به بهبودی برسید.
آیا استفاده از دارو مجاز است؟
استفاده از از آسپیرین، ایبوپروفن، کتوپروفن و یا ناپروکسن از یک هفته پیش از جراحی ممنوع است. این داروها باعث رقیقشدن خون شما میشوند که نتیجه آن افزایش خونریزی است. همچنین شما میتوانید از استامینوفن برای کاهش درد استفاده کنید.
چه زمانی میتوانم به محل کارم بازگردم؟
اگر کار شما بیشتر پشت میز انجام میشود، تا دو سه روز پس از جراحی میتوانید به محل کار بازگردید. اگر کار شما به صورت فیزیکی است و یا نیاز به پیادهروی و رانندگی زیاد دارید، با پزشک خودتان درباره بازگشت به محل کار صحبت کنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
با پزشک خودتان در صورت مشاهده این موارد صحبت کنید:
-
داشتن تب
-
تورمی که بهبود نیابد و حتی بدتر شود.
-
مشکل در ادرار
-
احساس این که در کیسه بیضه غده ایجاد شده است.
-
اگر از بخیه خود شاهد خونریزی هستید و حتی در صورت استفاده از دو گاز استریل به مدت ۱۰ دقیقه هم بند نمیآید.
آیا با این جراحی موافقید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت “ارسال نظر” با مخاطبان ستاره در میان بگذارید.
برگرفته از: webmd و familydoctor