آرایشی و زیبایی

روش رنگ کردن مو با دارچین طبیعی و جذاب

ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – باید اعتراف کرد که رنگ کردن مو‌ها یا  پیوسته تغییر دادن رنگ آن‌ها یکی از مهم‌ترین چالش‌های همیشگی دنیای آرایش و زیبایی بوده، هست و خواهد بود. هر ساله انواع روش‌ها و تکنیک‌های رنگ کردن مو‌ها و انواع محصولات مرتبط با آن معرفی می‌شوند و هر روز افراد بیشماری زمان خود را برای تغییر دادن رنگ موهایشان در سالن‌های آرایشی سپری می‌کنند. اما حقایق مهمی وجود دارد که بسیاری از ما در خصوص رنگ کردن مو‌ها نمی‌دانیم.

در ادامه با چند ترکیب طبیعی با دارچین برای رنگ کردن موها، برخی از حقایق علمی مربوط به رنگ کردن مو‌ها، آنچه در حین رنگ کردن مو اتفاق می‌افتد و روش‌ها و مواد جایگزین مواد شیمیایی را مطالعه خواهید کرد.

 

رنگ کردن موها

 

رنگ کردن مو با دارچین

از هزاران سال پیش تاکنون دارچین به عنوان یک ماده مقوی و ارزشمند برای مو‌ها شناخته می‌شود. قرار گرفتن مقداری دارچین روی پوست باعث افزایش گردش خون در آن ناحیه شده و بنابراین بسیاری از مواد مغذی از جمله اکسیژن از این طریق به فولیکول‌های مو منتقل می‌شود و علاوه بر زیبا و تقویت کردن موها، دارچین با افزایش گردش خون در ناحیه پوست سر موجب تحریک رشد مو‌ها هم خواهد شد. دارچین همچنین باعث براق شدن، خوشبو و روشن شدن مو‌ها بدون از بین بردن پروتئین و چربی مورد نیاز مو‌ها نیز می‌شود. در ادامه با چند روش برای رنگ کردن مو‌ با دارچین آشنا خواهید شد. قبل از انجام هریک از این روش‌ها باید مو‌ها را خوب شانه کنید، بعد از استفاده از ترکیبات گفته شده، مو‌ها با استفاده از یک کیسه نایلونی یا کلاه رنگ بپوشانید و اجازه دهید مواد، تمام شب روی موهایتان باقی بماند.

 

به جای رنگ‌های شیمیایی؛ رنگ کردن مو با دارچین را امتحان کنید!

 

رنگ کردن مو با دارچین و عسل

عسل در این ترکیب نقش هیدروژن پراکسید را ایفا می‌کند و به آرامی مولکول‌های رنگی موجود در دارچین را با ساختار مولکولی مو‌های شما پیوند می‌دهد. اضافه کردن روغن زیتون به این ترکیب باعث می‌شود که مولکول‌های رنگ به آسانی از ساختار مو‌ها خارج نشوند. برای رنگ کردن مو‌ها با این روش از مواد و دستورالعمل زیر پیروی کنید:
  • ۱ قاشق روغن زیتون
  • ۱ قاشق عسل طبیعی
  • ۱ قاشق دارچین

بسته به حجم موهایتان می‌توانید این مقادیر را زیاد یا کم کنید. به خاطر داشته باشید که قبل از استفاده از این ترکیب باید موهایتان را به خوبی بشویید.

 

به جای رنگ‌های شیمیایی؛ رنگ کردن مو با دارچین را امتحان کنید!

 

رنگ کردن مو با چغندر و دارچین

چغندر (لبو) سرشار از کارتنوئید‌ها است و این مواد باعث افزایش گردش خون شده و فولیکو‌های مو را تغذیه می‌کنند؛ بنابراین موجب افزایش رشد مو‌ها شده و کیفیت جنس مو‌ها را هم افزایش می‌دهند. همچنین اگر دچار ریزش مو هستید، توصیه می‌شود حتماً از این ماده به عنوان روشی برای درمان خانگی ریزش مو کمک بگیرید چرا که حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان، آهن، ویتامین C و  B. و فولات است و به براق شدن مو هم کمک بسیاری خواهد کرد.

۲ عدد چغندر را خرد کرده و میکس کنید تا یک مایع قرمز رنگ حاصل شود. مقداری از این مایع را با مقدار کمی‌ آب ترکیب کنید. سپس به این ترکیب ۱ قاشق شامپوی نرم‌کننده اضافه کنید. در آخرین مرحله دارچین را نیز به آن اضافه کنید و اجازه دهید این ترکیب ۳ الی ۴ ساعت در دمای اتاق بماند. این ماسک باید به مدت ۶ یا ۸ ساعت روی مو‌های شما بماند. موهایتان را در این مدت با یک پوشش پلاستکی بپوشانید. برای تغییر رنگ مو‌ها با این ترکیب باید چندین بار آنرا امتحان کنید.

 

به جای رنگ‌های شیمیایی؛ رنگ کردن مو با دارچین را امتحان کنید!

 

رنگ کردن مو با دارچین و آبلیمو

آبلیمو منبع غنی از ویتامین B. و C. بوده و باعث افزایش استحکام مو‌ها می‌شود. از طرفی آبلیمو با داشتن اسیدسیتریک یک روشن‌کننده یا رنگ بر طبیعی به حساب می‌آید، بنابراین باعث می‌شود رنگ مو‌ها به بلوند نزدیک‌تر شود. تحریک رشد مو‌ها و تغذیه فولیکو‌ها از دیگر مزایای استفاده از آبلیمو برای رنگ کردن موهاست. از این ترکیب برای رنگ کردن مو با دارچین و آبلیمو کمک بگیرید:

  • ۴/۱ لیوان آب گرم
  • ۱ فنجان آبلیمو
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین

 

به جای رنگ‌های شیمیایی؛ رنگ کردن مو با دارچین را امتحان کنید!

 

رنگ کردن مو با دارچین و حنا

استفاده از حنا و دارچین برای تغییر رنگ مو‌ها یک روش فوق‌العاده است. حنا به قهوه‌ای شدن مو‌ها کمک می‌کند و ترکیب آن با دارچین باعث ایجاد یک‌ هایلایت طبیعی در مو‌ها می‌شود. به علاوه به درمان شوره سر بسیار کمک کرده و باعث صاف و نرم شدن مو‌ها هم می‌شود. از دیگر حسن ‌ها و خواص حنا کمک به درخشش و سلامت موهاست. از این مواد و دستورالعمل برای رنگ کردن مو‌ها با حنا و دارچین پیروی کنید:
  • ۳ قاشق غذاخوری پودر حنا
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین
  • یک فنجان آب جوش

اجازه دهید این ترکیب ۱۳ ساعت در دمای اتاق قرار بگیرد. می‌توانید روی آن را با یک نایلون بپوشانید. سپس به مدت ۳ الی ۴ ساعت آن را روی مو‌های خود قرار دهید. بعد از گذشت این مدت به خوبی مو‌ها را آبکشی کنید.

 

به جای رنگ‌های شیمیایی؛ رنگ کردن مو با دارچین را امتحان کنید!

 

باید بدانید که دارچین تنها یک ادویه و چاشنی غذایی نیست بلکه یک ماده ارزشمند با ده‌ها ترکیب محافظت‌کننده بدن است. بنابراین شما می‌توانید با خیالی آسوده از آن برای رنگ کردن موهای خود استفاده کنید، بدون آنکه نگران باشید کوچکترین آسیبی به سلامت آنها وارد شود.

 

در فرآیند رنگ کردن مو‌ها چه اتفاقی می‌افتد؟

به طور کلی می‌توان گفت: سه دسته عمده از رنگ مو‌ها وجود دارند: دائمی، نیمه دائمی و موقت. همان طور که از نام تقسیم‌بندی آن‌ها پیداست، مواد به کار رفته در رنگ‌های نیمه دائمی و موقت، نسبت به انواع دائمی از سختی کمتری برخوردار هستند؛ بنابراین رنگ مو‌های نیمه دائمی یا موقت عوامل رنگی یا همان رنگدانه‌های مو‌های شما را حذف نمی‌کنند و فقط رنگدانه‌های بیشتر و متفاوت با رنگ مویتان را به ساختار مو اضافه می‌کنند. حال آنکه رنگ مو‌های دائمی ابتدا باید رنگدانه‌های مو شما را کاملاً حذف کنند، بنابراین ساختار موهایتان در این روش رنگ کردن به کلی عوض خواهد شد. هیدروژن پراکسید و آمونیاک نام علمی برخی عوامل حذف‌کننده یا واسطه است که معمولاً در ساخت رنگ مو‌های دائمی به کار می‌روند.

آناتومی‌ و ساختار مو

پیش از اینکه فرآیند رنگ کردن مو را توضیح دهیم ابتدا باید ساختار و آناتومی‌ مو را تشریح کنیم. هر قطعه مو از دو قسمت اصلی تشکیل شده است: شفت (ساقه) و ریشه. ریشه مو قسمتی از مو است که زیر سطح پوست است و دیده نمی‌شود. این قسمت به فولیکول‌های مو که در پوست سر مستقر هستند متصل شده است. مو به طور عمده از سلول‌های مرده تشکیل شده و تنها بخش زنده مو، چند سلولی هستند که در همان قسمت ریشه یا فولیکول وجود دارند. ساقه مو از نظر مولکولی و ساختاری از پروتئین‌ها ساخته شده است، پروتئین‌هایی که نام‌های علمی‌ آن‌ها «کراتین» و «ملانین» است.

علاوه بر این ساقه مو توسط یک لایه محافظ خارجی به نام کوتیلین حفاظت می‌شود که سلول‌های این لایه وظیفه تولید کراتین مورد نیاز مو را نیز به عهده دارند. این سلول‌ها عموماً بیرنگ و یا نیمه شفاف (مانند شیشه) هستند و به همین دلیل بخش رنگی مو که همان ملانین است از میان این لایه محافظتی به راحتی دیده می‌شود. به طور کلی دو نوع ملانین در افراد وجود دارد. «یوملانین» بیشتر در افراد با مو‌های سیاه یا قهوه‌ای وجود دارد، در حالی که «فئوملانین» در مو‌های قرمز و بلوند شایع‌تر است. پروتئین کراتین موجود در ساقه مو از الیاف محکم و نامحلول ساخته شده و صفاتی مانند صاف یا فر بودن، ضخیم یا نازک بودن و درخشش و استحکام مو به این پروتئین مربوط است.

 

به جای رنگ‌های شیمیایی؛ رنگ کردن مو با دارچین را امتحان کنید!

 

رنگ مو‌های شیمیایی چگونه تغییر ایجاد می‌کنند؟

همان طور که اشاره شد ترکیبات اصلی رنگ مو‌های دائمی دو عنصر هیدروژن پراکسید و آمونیاک هستند که وظایف مجزایی در فرآیند رنگ کردن مو به عهده دارند. هیدروژن پراکسید به زبان ساده وظیفه‌اش متصل کردن مولکول‌های رنگ به ساقه مو است و عملکرد آن در ترکیبات رنگی مختلف، متفاوت است. آمونیاک یک ماده قلیایی بوده و کار اصلی‌اش فراهم کردن شرایط انجام واکنش است؛ به عبارت بهتر آمونیاک محیط مو و پوست را برای انجام واکنش‌های بعدی آماده می‌کند؛ اولین قدم برای فراهم کردن شرایط، از بین بردن لایه محافظتی مو است. بنابراین عملکرد هردوی این مواد تأثیرات مخربی روی ساختار مو داشته و در اکثر موارد موجب ریزش مو هم می‌شود.

از طرفی هیدروژن پراکسید برای آنکه بتواند اتصال موفقی بین مولکول‌های رنگ مو و ساقه مو ایجاد کند، باید به ساختار کراتین و ملانین موجود در ساختار مو‌ها ورود کرده و تغییراتی در آن‌ها بوجود بیاورد. از آنجایی که این مولکول‌های واسطه یعنی هیدروژن پراکسید و آمونیاک، مولکول‌های نسبتاً بزرگی هستند، حالت طبیعی مو‌ها را از بین می‌برند. از طرف دیگر پروتئین‌های کراتین نسبت به تغییرات اسیدی و قلیایی حساس بوده و ممکن است به دلیل این تغییرات ایجاد شده از بین بروند. همانطور که گفته شد این مولکول‌های واسطه مولکول‌های درشتی هستند و با شستشو و شامپو از بین نخواهند رفت؛ بنابراین رنگ مو‌های دائمی تا زمانی که مو‌های جدید رشد کنند، پایدار خواهند بود.

 

کدام رنگ مو‌ها را انتخاب کنیم؟

با توجه به مطالبی که در بخش‌های قبلی توضیح داده شد، می‌توان نتیجه گیری کرد که رنگ مو‌های دائمی برای آن دسته از افرادی که به سلامت و حالت طبیعی موهایشان بیش از هر چیز دیگری اهمیت می‌دهند مناسب نخواهد بود. اما وسوسه همیشگی تغییر دادن رنگ موها، ایجاد تنوع یا اساساً نیاز به ایجاد تغییر در افراد یک حقیقت انکارناپذیر است؛ بنابراین در چنین شرایطی بهتر است به سراغ رنگ مو‌های شیمیایی نیمه دائمی با اثرگذاری کمتر و فاقد آمونیاک، یا رنگ مو‌های طبیعی با مواد ارگانیک برویم. بله درست است، انواعی از رنگ‌ها در مواد ارگانیک مانند حنا، قهوه، زردچوبه، دارچین و موارد بیشمار دیگری وجود دارد که همه ما در طول روز با آن‌ها سر و کار داریم. شما هم می‌توانید تجربیات خود را در استفاده از رنگ‌کننده‌های طبیعی با ما در میان بگذارید.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا