چهره ها

دلنوشته محسن کیایی در سالروز درگذشت حسین پناهی

سالگرد درگذشت حسین پناهی در اینستاگرام محسن کیایی

حسین پناهی مرد دوست داشتنی و ساده فیلم های و سریال های تلویزیون یا همان سهراب دزدان مادربزرگ علاوه بر بازیگری دستی در شاعری داشت و بیش از ان که غرق در دنیای بازیگری باشد در دنیای شاعرانه اش غرق بود. محسن کیایی با انتشار دلنوشته ای یادی از حسین پناهی کرد.

محسن کیایی با انتشار عکس حسین پناهی در اینستاگرامش نوشت:

 حسین پناهی

زنده یاد حسین پناهی

امروز سالروز مرگ حسین پناهی است که همه اعتقاد دارند گمشده ایست در هیاهوی شهر ولی من فکر میکنم پیداشده ایست در هیاهوی شهر براستی از معدود انسانهای پیداشده روزگار بود که همچنان صدایش ساده و عمیق در گوشم است.

حسین پناهی مرد بی نظیری بود که همه آدم های اطرافش را مجذوب خود میکرد .شهرام حقیقت دوست در برنامه شب گذشته دورهمی از حسین پناهی به عنوان موردی بی نظیر یاد کرد و خاطره ای از همکاری های خوبی که با او داشت گفت.

 حسین پناهی

شاعرانه های زنده یاد حسین پناهی

مروری کوتاه بر زندگی حسین پناهی

آغازش شهریور 1335 بود و انجامش مرداد ماه 1383؛ روستازاده ای که آمد و با سادگی و صفایش در دل ها ماندگار شد. حالا روزهای زیادی از درگذشت سهرابِ «دزدان مادربزرگ» که ملتی را شیفته سادگی اش کرده بود می گذرد، اما در تمام این سال ها یاد و نامش زنده مانده است.

حسین پناهی دژکوه در 6 شهریور 1335 در روستای دژکوه از توابع شهر سوق (شهرستان کهگیلویه) در استان کهکیلویه و بویراحمد متولد شد. پس از اتمام تحصیل در بهبهان به توصیه و خواست پدر برای تحصیل به مدرسه ی آیت الله گلپایگانی رفته بود…

حسین پناهی بازیگر ی را نخست از مجموعه تلویزیونی محله بهداشت آغاز کرد. سپس چند نمایش تلویزیونی با استفاده از نمایشنامه های خودش ساخت که مدت ها در محاق ماند.

با پخش نمایش دو مرغابی درمه از تلویزیون که علاوه بر نوشتن و کارگردانی خودش نیز در آن بازی می کرد، خوش درخشید و با پخش نمایش های تلویزیونی دیگرش، طرف توجه مخاطبان خاص قرار گرفت.
نمایش های دو مرغابی درمه و یک گل و بهار که پناهی آنها را نوشته و کارگردانی کرده بود، بنا به درخواست مردم به دفعات از تلویزیون پخش شد. در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد او یکی از پرکارترین و خلاق ترین نویسندگان و کارگردان ان تلویزیون بود.

حسین پناهی بیشتر شاعربود. و این شاعرانگی در ذره ذره جانش نفوذ داشت. نخستین مجموعه شعر او با نام من و نازی در 1376 منتشرشد،این مجموعه ی شعر تا کنون بیش از شانزده بار تجدید چاپ شد و به شش زبان زنده ی دنیا ترجمه شده است.
حسین پناهی روز چهاردهم مرداد ماه سال 83 در منزل مسکونی اش به دلیل سکته قلبی درگذشت و او در هنگام مرگ، 49 ساله بود.

حسین پناهی

سنگ مزار حسین پناهی

خورشید جاودانه می درخشد بر مدار خویش / ماییم که پا جای پای خود می نهیم وغروب می کنیم هر پسین

پناهی 14 مرداد 83 درگذشت ولی بر روی سنگ قبر او نوشته شده 17 مرداد چرا که گواهی فوت در این روز صادر شده است.

وصیتنامه زیبای حسین پناهی :

قبر مرا نیم متر کمتر عمیق کنید تا پنجاه سانت به خدا نزدیکتر باشم.

بعد از مرگم، انگشتهای مرا به رایگان در اختیار اداره انگشتنگاری قرار دهید.

به پزشک قانونی بگویید روح مرا کالبدشکافی کند، من به آن مشکوکم!

ورثه حق دارند با طلبکاران من کتک کاری کنند.

عبور هرگونه کابل برق، تلفن، لوله آب یا گاز از داخل گور اینجانب اکیدا ممنوع است.

بر قبر من پنجره بگذارید تا هنگام دلتنگی، گورستان را تماشا کنم.

کارت شناسایی مرا لای کفنم بگذارید، شاید آنجا هم نیاز باشد!

مواظب باشید به تابوت من آگهی تبلیغاتی نچسبانند!

روی تابوت و کفن من بنویسید:این عاقبت کسی است که زگهواره تا گور دانش بجست.

دوست ندارم مردم قبرم را لگدمال کنند. در چمنزار خاکم کنید!

کسانی که زیر تابوت مرا میگیرند، باید هم قد باشند.

شماره تلفن گورستان و شماره قبر مرا به طلبکاران ندهید.

گواهینامه رانندگیم را به یک آدم مستحق بدهید، ثواب دارد!

در مجلس ختم من گاز اشکآور پخش کنید تا همه به گریه بیفتند.

از اینکه نمیتوانم در مجلس ختم خودم حضوریابم قبلا پوزش می طلبم.
 
افتخارات حسین پناهی :

«گذرگاه»، «گال»، «تیرباران»، «هی جو»، «نار و نی»، «در مسیر تندباد»، «ارثیه»، «راز کوکب»، «مهاجران»، «چاووش»، «سایه خیال»، «اوینار»، «هنرپیشه»، «مرد ناتمام»، «روز واقعه»، «آرزوی بزرگ»، «قصه های کیش»، «بلوغ»، «مریم مقدس» و «بابا عزیز» از جمله فیلم های سینمایی حسین پناهی است. «گرگها»، «آواز مه»، «محله بهداشت»، «بی بی یون»، «روزی روزگاری»، «مثل یک لبخند»، «ایوان مدائن»، «خوابگردها»، «هشت بهشت»، «قهرمان کیه»، «امام علی»، «همسایه ها»، «آژانس دوستی»، «دزدان مادر بزرگ»، «آئینه خیال»، «کوچک جنگلی»، «آشپزباشی»، «روزگار قریب»، «آقا فرمان»، «یحیی و گلابتون»، «شلیک نهایی»، «رعنا» مجموعهٔ های تلویزیونی است که حسین پناهی در آنها ایفای نقش کرد.

کتاب های حسین پناهی شامل «من و نازی»، «ستاره ها»، «چیزی شبیه زندگی»، «بی بی یون»، «سلام خدا حافظ»، «سالهاست که مرده ام»، «افلاطون کنار بخاری»، «نامه هایی به انا»، «من و نازی»، «دو مرغابی در مه»، «کابوس های روسی»، «به وقت گرینویچ» و «نمیدانم ها» می شود که علاوه بر اینها سه اثر «سلام خداحافظ» و «ستارها». و«راه با رفیق » با شعر و صدای حسین پناهی نیز منتشر شده است.

حسین پناهی

تصویری از دختر حسین پناهی

حسین پناهی مرد بزرگی است که در تاریخ تکرارناشدنی است و یاد و خاطره او همیشه ماندگار است.

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا