تاثیر لیزر بر ناباروری؛ آیا لیزر موی زائد باعث نازایی میشود؟
ستاره | سرویس سلامتی – از بین بردن موهای زائد بدن یکی از بزرگترین دغدغهها برای خانمها بوده و هست. از دیرباز تا به امروز خانمها برای خلاصی از شر موهای زائد بدن، به شیوههای مختلفی روی آوردهاند. امروزه یکی از کارآمدترین روشها، استفاده از لیزر موهای زائد است. اما در کنار عملکرد خوب آن، استفاده از لیزر هزینهبر است و به گمان برخیها خطرناک. ما در این مطلب قصد داریم به بررسی موضوع تاثیر لیزر بر ناباروری بپردازیم. با ما همراه باشید.
تاثیر لیزر مو بر ناباروری
اغلب افراد تصور میکنند که لیزر موجب ناباروری و حتی سرطان میشود. برای آگاهی از صحت این امر بهتر است با روند درمانی لیزر آشنا شویم. همانطور که میدانید لیزر یک روش دائمی برای از بین بردن موهای نواحی مختلف بدن محسوب میشود. لیزر اشعهای است که وارد عمق مشخصی از پوست شده و فولیکول و ریشه مو را تحت تاثیر قرار میدهد. یکی از مهمترین سوالاتی که افراد میپرسند این است که آیا لیزر، تخمدانها را تحت تاثیر قرار میدهد و منجر به نازایی میشود؟ در ادامه قصد داریم تاثیر لیزر بر ناباروری را مورد بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید.
آیا لیزر موجب ناباروی میشود؟
بهتر است بدانید که لیزر موهای زائد، منجر به نازایی و ناباروی نمیشود، چراکه نفوذ اشعه لیزر تا حدی نیست که بتواند اندامهای داخل بدن را تحت تاثیر قرار دهد. اشعه لیزر تنها میتواند تا مقدار مشخصی به پوست نفوذ کند و ریشه و رنگدانههای موجود در آن را تحت تاثیر قرار دهد. لیزر الکساندرایت که در حال حاضر محبوب ترین لیزر موی زائد در ایران است فقط در درم (که بخشی از پوست است) تأثیر میگذارد. این قسمت از پوست از اعضاء مولد رحم، تخمدانها، لولههای فالوپ و … دور است و هیچ روش فیزیکی وجود ندارد که نور استفاده شده در آن بتواند به اندامهای تولید مثل برسد و به آنها صدمه ای وارد کند.
اگر قصد دارید برای رفع لیزر موهای زائد خود اقدام نمایید، توجه داشته باشید که خود را در اختیار افراد غیر حرفهای و دستگاههای نامعتبر قرار ندهید. دستگاه لیزر و متخصص باید کاملا معتبر و قابل اطمینان باشند. اما در نهایت باید بدانید که هیچ ادلهای در خصوص تاثیر لیزر بر ناباروری وجود ندارد.
بیشتر بدانید: ناگفتههایی از لیزر پوست صورت و حذف موهای زائد
لیزر موهای زائد در دوران بارداری
در دوران بارداری هورمونهای افراد تغییر میکند و این مسئله موجب رشد موهای بیشتری میشود و پس از دوران بارداری از بین میروند. بنابراین ممکن است در این دوران حساس تصمیم به لیزر موی زائد بگیرید. درست است که تاکنون هیچ گزارشی از تاثیر لیزر بر ناباروری منتشر نشده، اما متخصصان پوست به هیچ عنوان لیزر را برای افراد باردار توصیه نمیکنند. تا به امروز هیچ پژوهشی مشخص نکرده است که لیزر در دوران بارداری بیخطر است یا خیر و در واقع مهمترین دلیل توصیه به پرهیز از لیزر در بارداری عدم اطلاع از نتایج لیزر بر زنان باردار و جنین است.
آیا لیزر منجر به ایجاد سرطان میشود؟
بهتر است بدانید که دستگاههای لیزر تنها برای عبور از سلولهای پوست و فولیکولهای مو طراحی شدهاند. پرتو لیزر مضر نیست و تا به حال هیچ مدرکی مبنی بر اینکه لیزر موهای زائد منجر به سرطان میشود، وجود ندارد.
عوارض لیزر موهای زائد چیست؟
بعد از بررسی تاثیر لیزر بر ناباروری، خوب است با عوارض احتمالی لیزر موهای زائد بدن آشنا شوید. اگر تا به حال لیزر انجام داده باشید، میدانید که بعد از انجام کار پوست به مقدار کمی پوست قرمز میشود. در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک خود مشورت کنید.
اغلب افراد بعد از لیزر دچار سوزش و قرمزی میشوند، حتی در برخی افراد تورم نیز دیده میشود اما به طور معمول بعد از گذشت چند ساعت علائم از بین میروند. متخصصان برای جلوگیری از بروز حساسیت و کاهش واکنش پوست از یک کرم بی حس کننده استفاده میکنند. در صورت بروز قرمزی و تورم میتوانید از یخ یا استفاده از حمام آب سرد استفاده کنید.
- پوسته پوسته شدن
برخی افراد به دلیل داشتن پوست حساس، نواحی لیزر شده خود را پوسته پوسته شده میبینند. این شرایط میتواند منجر به خراش یا زخم شدن پوست شود. برای رفع این مشکل میتوانید از یک مرطوب کننده مناسب استفاده کنید.
برخی افراد که صورت خود را لیزر میکنند، ممکن است دچار جراحت چشم شوند، چراکه استفاده از عینک ایمنی را جدی نمیگیرند. توجه داشته باشید که هنگام لیزر هم فرد تحت معالجه و هم کسی که لیزر را انجام میدهد، باید از عینک ایمنی استفاده کنند.
- تغییر رنگ پوست
کسانی که لیزر میکنند، ممکن است پوست محل لیزر تیرهتر و یا روشن تر شود. کسانی که پوست روشنی دارند، اغلب لکهای تیره روی پوست خود میبینند. همچنین کسانی که پوست روشن دارند، امکان روشن شدن رنگدانههای پوستشان وجود دارد. پس از گذشت مدت زمانی تمامی این لکهها از بین میروند.
- احتمال عفونت پوست
وقتی که لیزر میکنید، پوست دچار التهاب میشود و باید تا زمان بهبود آن از پوست خود به خوبی نگهداری کنید. در صورتی که احساس کردید پوستتان دچار عفونت شده است، حتما با پزشکتان مشورت نمایید. همچنین توجه داشته باشید که بدون نسخه از کرمهای آنتی بیوتیک برای رفع آلرژی پوست استفاده نکنید.
بیشتر بخوانید: موثرترین روش های رفع موهای زائد صورت
میزان تاثیر گذاری لیزر مو چقدر است؟
بهتر است بدانید که اثر لیزر موهای زائد دائمی نیست اما پس از هر بار لیزر، مقدار قابل توجهی از موها از بین میروند. بعد از اولین جلسه درمانی به مدت چند ماه موها بسیار کاهش مییابد ولی بعد از گذشت مدتی موها به حالت قبلی باز میگردند. لازم به ذکر است که ضخامت موها بسیار کم میشود و همچون قبل دیده نمیشود. برای اینکه موهای بدن یا صورت به طور قابل توجهی از بین بروند، باید چندین جلسه تحت درمان قرار گیرید. بعد از ۶ الی ۸ جلسه رشد موها به طور کلی متوقف میشود.
اگر موهای زائد شما تیره باشد، میزان اثر بخشی لیزر افزایش مییابد. به طور کلی اشعه لیزر جذب موهای تیرهتر میشود و موهای روشن قدرت جذب کمتری دارند.
بیشتر بخوانید: از بین بردن موهای زائد بدن با زردچوبه
سخن پایانی
با توجه به آنچه که در بالا گفته شد، تاکید میکنیم که هنوز هیچ شواهدی مبنی بر تاثیر لیزر بر ناباروری منتشر نشده است و امروز لیزر درمانی یکی از موثرترین و بی خطرترین روشها برای از بین بردن موهای زائد محسوب میشود. شما میتوانید در مطلب ” ۱+۷ نکته خیلی مهم برای رفع موهای زائد بدن” در رابطه با رفع موهای زائد بدن بیشتر بخوانید. همچنین از شما دعوت میکنیم تا تجربیات خود را در این زمینه در بخش نظرات همین مطلب با ما و خوانندگانمان به اشتراک بگذارید.