بدنسازی چیست و چه فوایدی دارد؟
همان طور که به گوش اکثر ما آشناست، بدنسازی ورزشی محبوب و پرطرفدار است که شاید خیلی از ما هرچند کوتاه آن را امتحان کرده باشیم، اما آیا می دانید که به طور اصولی بدنسازی چیست و چه مهارتهایی لازم دارد؟ برای دانستن پاسخ این سؤال میتوانید با این مطلب از مجله داروخانه اینترنتی مثبت سبز همراه باشید.
حفظ سطح بالایی از آمادگی جسمانی چیزی است که همه ما باید از آن پیروی کنیم. اما تعیین اینکه بدنسازی چیست دشوار است. در اینجا ما به این پرسش پاسخ میدهیم که بدنسازی چیست و چه چیزی از لحاظ جسمی مناسب است؟
با توجه به نظر وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، آمادگی جسمانی و بدنسازی به عنوان “مجموعهای از ویژگیهایی که مردم آنها را به دست میآورند و به توانایی انجام فعالیت جسمانی کمک میکند” تعریف شده است.
این توصیف فراتر از آن است که قادر به اجرای سریع و یا افزایش وزن باشد. با وجود داشتن اهمیت، این ویژگیها تنها به مناطق تکاملی مربوط میشوند. این مقاله جزئیات پنج جزء اصلی آمادگی جسمانی را بیان میکند.
حقایقی در مورد تناسب اندام و بدنسازی
- حفظ آمادگی جسمانی میتواند به جلوگیری از برخی بیماریها کمک کند.
- با ورزش، ترکیب بدن میتواند بدون تغییر وزن تغییر کند.
- قلب ورزشکاران تغییراتی را که وابسته به ورزش انتخاب شده نشان میدهند.
- قدرت عضله توسط هیپرتروفی فیبر و تغییرات عصبی افزایش مییابد.
- کشش برای افزایش انعطاف پذیری میتواند تعدادی از شکایات پزشکی را کاهش دهد.
- داشتن جسمی مناسب بستگی به این دارد که چقدر فرد هر کدام از اجزای سلامتی را برآورده می کند.
اصول کلی بدنسازی چیست ؟
- آمادگی جسمانی
- قدرت عضلانی
- استقامت عضلانی
- ترکیب بدنی
- انعطاف پذیری
اهمیت آناتومی بدن در بدنسازی
شکل و فرم پرورش عضلات در این رشته ورزشی از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین دلیل آناتومی برخی افراد ممکن است مستعد پیوستن به این رشته ورزشی نباشد و به بیانی دیگر فرد به دلیل ضعف آناتومی از بدنسازی کنار گذاشته شود.
در بدنسازی با تمرینات سیستماتیک و هدفمند توسعه بیشتر توده عضلانی مورد تمرکز قرار میگیرد. همان طور که احتمالاً می دانید بدنسازی تکیه بر استقامت و سرعت دارد. عضلات یکپارچه و مورد قبول بر اساس استانداردهای فدراسیون جهانی پرورش اندام سنجیده میشوند.
فواید بدنسازی
یکی از بزرگترین فواید بدنسازی کاهش خطر ابتلا به بیماری گرفتگی عروق قلب است و بدنسازان نسبت به دیگران در رابطه با کنترل و اضافه وزن، کلسترول بالا و فشار خون بالا در شرایط بهتری قرار دارند. بدنسازی برای حفظ قدرت ماهیچهها انعطاف پذیری و کمک به دوری از امراضی مثل آرتوروز و دردهای مفصلی مفید است. این ورزش با ایجاد یک تصویر مثبت از فرد باعث افزایش اعتماد به نفس میشود. علاوه بر این، این ورزش به افرادی که دارای نوسانات روانی و هیجانات منفی هستند کمک میکند. مورفین طبیعی تولید شده در بدن بعد از هر روز تمرین با وزنه میتواند بسیار کارآمد و مفید واقع شود.
عملکرد قلب و عروق
استقامت قلب و عروق نشان میدهد چگونه بدن ما میتواند در طول فعالیتهای بدنی از طریق سیستم گردش خون و دستگاه تنفسی بدن تأمین انرژی شود. فعالیتهایی که به بهبود استقامت قلب و عروق کمک میکنند، ورزشهایی هستند که باعث افزایش ضربان قلب برای یک دوره پایدار میشوند.
این فعالیتها عبارتاند از
- شنا کردن
- پیاده روی سریع
- پیاده روی
- دوچرخه سواری
افرادی که به طور مرتب در این فعالیتها شرکت میکنند احتمال بیشتری دارند که از لحاظ استقامت قلب و فشار خون مناسب باشند. مهم است که این فعالیتها را به آرامی و به تدریج افزایش دهید.
ورزش به میزان زیادی باعث افزایش استقامت قلب و عروق میشود. عضله قلب تقویت میشود تا بتواند فشار خون بیشتری را در طول ضربان قلب پشتیبانی کند.
در عین حال، عروق کوچک اضافی در بافت عضله رشد میکنند، به طوری که در صورت نیاز میتوان خون را به عضلات کارآمد تحویل داد.
سلامت قلب چگونه با ورزش تغییر میکند؟
پس از تمرین مداوم، قلب تغییر میکند و کارایی آن بهبود مییابد. با این حال، تحقیقات اخیر نشان میدهند که فعالیتهای مختلف فعالیت قلب را به شیوههای متنوع تغییر میدهد.
تمام انواع ورزشها اندازه کلی قلبی را افزایش میدهند، اما بین ورزشکاران استقامتی مانند بازیکنان فوتبال، اختلاف قابل توجهی وجود دارد. قلب ورزشکاران استقامتی نشان میدهد بطن چپ و راست گسترش یافته است، در حالی که ورزشکاران قدرتی، ضخیم شدن دیواره قلب، بهویژه بطن چپ را نشان میدهند.
سلامت ریه چگونه با ورزش تغییر می کند؟
در حالی که قلب به طور مداوم در طول زمان تقویت میشود، سیستم تنفسی به همان اندازه تنظیم نمیشود. عملکرد ریه به طور قابل توجهی تغییر نمیکند، اما اکسیژن که توسط ریهها گرفته میشود، به طور موثرتری مورد استفاده قرار میگیرد.
به طور کلی، ورزش بدن را تشویق میکند تا در جذب، توزیع و استفاده از اکسیژن کارآمدتر شود. این بهبود در طول زمان، افزایش استقامت و سلامت کلی را افزایش میدهد.
کالج آمریکایی، تمرین هوازی را ۳-۵ بار در هفته برای ۳۰-۶۰ دقیقه توصیه میکند که شدت آن میزان ضربان قلب را در ۶۵ تا ۸۵ درصد حداکثر ضربان قلب نگه میدارد.
برای ساخت عضله، معیارها در بدنسازی چیست ؟
- ماهیچهها به طور منظم ورزش کنند
- فرد پروتئین کافی مصرف کند
مکانیسم دقیق ساخت عضلات به طور کامل درک نمیشود، اما اصول کلی به خوبی شناخته شده است. بدنسازی اصولی باعث میشود سلولهای عضلانی گسترش یابد و افزایش تولید آکتین و میوزین وجود دارد. لازم به ذکر است که یکی از راههای رسیدن به عضله و اندامی زیبا، مصرف اصولی مکملهای بدنسازی است!
تفاوت فیتنس و بدنسازی چیست ؟
بدنسازی یعنی انجام ورزشهای با وزنه که در بازههای زمانی مشخص، عضلات را درگیر میکند. افزایش حجم، قدرت و توان عضلات در استراحت پس از تمرین ایجاد میشود.
بر اثر انجام تمرینات بدنسازی به بهترین شکل، حالتی در بدن ایجاد میشود که علاوه بر افزایش قدرت و تواناییهای بدنی، نمای ظاهری بدن به صورتی موزون و متناسب در میآید که از آن با عنوان زیبایی اندام یاد میشود. عبارت دیگری که برای این فعالیت استفاده میشود پرورشِ اندام است که در هنگام استفاده از این کلمه معمولا منظور افزایش حجم عضلانی و کاهش همزمان چربی برای فرم گیری بهتر بدن است. اکثر ورزشکاران، بدن سازی را به عنوان جزء مکمل به ورزش اضافه میکنند تا رشد عضلات مورد استفاده را بهبود ببخشد. به طور مثال، یک شناگر با تمرکز روی عضلات زیر بغل خود میتواند در مدت کوتاهتری قدرت این عضلات و در نتیجه سرعت خود در شنای قورباغه را بهبود ببخشد.
یک جلسه بدنسازی گاهی بیش از ۲ ساعت طول میکشد، اما یک جلسه فیتنس حدودا ۴۵ دقیقه طول میکشد.
در تمرینهای بدنسازی؛ وزنه برداری برجستهتر است و بدنسازها اغلب تمرینات هوازی انجام نمیدهند، اما در فیتنس ورزشهای هوازی بیشتر است و خیلی کمتر وزنه میزنند.
فیتنس یک راه عالی برای خلاص شدن از استرس بعد از یک روز سخت و پر جنب و جوش است. بدنسازی مستلزم تمرینات طولانی مدت مانند ۴ یا ۵ بار تمرین در هفته است، اما فیتنس تمرینات کمتری را با نیرو و تلاش کم انجام میدهند.