استون و اتانول کدام پرکاربرد تر است در صنایع آرایشی – بهداشتی
مواد شیمیایی مورد استفاده در محصولات آرایشی – بهداشتی
برخی از مواد شیمیایی پر استفاده در صنعت آرایشی- بهداشتی در اینجا نوشته شده است.
رنگ
این مواد جهت رنگ کردن پوست و محصولات مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله این مواد میتوان به اکسید آهن قرمز و اکسید کروم سبز اشاره کرد.
مواد ساینده
این دسته از مواد، جهت پاکسازی سلول های پوستی در اسکراپهای بدن استفاده میشوند. سیلیکا، سدیم بی کربنات و واکس هیدروژنه جوجوبا از جمله این مواد هستند.
آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان به منظور افزایش طول عمر محصول و بهبود پوست استفاده میشود. ویتامین E و عصاره های گیاهی از جمله این مواد هستند.
کلاته کننده ها
کلاته کننده ها، باعث پایداری محصول تولیدی میشوند. زیرا، آن ها میتوانند با یون های فلزی موجود در مواد اولیه ترکیب شوند.
وجود کلاته ها در محصولات حاوی کف لازم و ضروری است. کلاته ها میتوانند مشکل عدم کف کردن را به وسیله پیوند با یون های موجود در آب سخت را حل کنند. اسید سیتریک ، ادتا ۲ سدیم و ادتا ۴ سدیم از جمله این مواد هستند.
پایدار کننده های امولسیون
امولسیون ها، از روغن و آب تشکیل میشوند. پایدارکننده ها، امولسیون را تشکیل نمی دهند. ولی باعث پایدار ماندن امولسیون میشوند. زانتان گام ، هیدروکسی اتیل سلولز، اکریلات ها و کاربومر از جمله این مواد هستند.
لایه بردارها
این دسته از ترکیبات، سلول های مرده پوست را به سهولت حذف میکنند. اسید گلیکولیک ، اسید لاکتیک و اسید سالیسیلیک مهم ترین لایه بردارهای موجود هستند. سایر ترکیبات مهمیکه در محصولات آرایشی – بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند. شامل موارد زیر است.
- در صنعت عطر و ادکلن
- نرم کننده های مو – پوست
- ضد آفتاب
- حلال
- تنظیم کننده های pH
- افزایش دهنده های ویسکوزیته
- مات کننده – نگهدارنده
- سورفکتانت
مهمترین مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت مواد آرایشی- بهداشتی در زیر ارائه شده است.
پلی اتیلن گلایکول
پلی اتیلن گلیکول، یکی از مهمترین پلی اترهای تجاری است که به صورت ماده ای بی بو، غیر سمی، غیر فرار در محیط مشاهده میشود. این ترکیب، از پلیمرها از واکنش اتیلن اکساید و آب تشکیل میشود. این ماده، جرم مولکولی و نقطه ذوب متفاوتی دارد. PEG، با جرم مولکولی کمتر از ۷۰۰ به صورت مایعی بی رنگ، بی بو و ویسکوز با نقطه ذوب حدود C ˚۱۰ – در محیط ظاهر میشود. اما، PEG، با جرم مولکولی بالاتر از ۱۰۰۰ به حالت واکسی شکل با نقطه ذوب حدود C˚۶۷ است. به طور کلی میتوان گفت که این ترکیبات با جرم مولکولی متفاوت، خواص فیزیکی متفاوتی دارند. اما خواص شیمیایی آن ها یکسان است. PEG ها، محلول در دی کلرومتان، بنزن، متانول و نامحلول در هگزان و دی اتیل اتر هستند.
کاربرد و مواد استفاده از آن
- در صنعت داروسازی (به عنوان حلال، پایه پماد، عامل پخش کننده و پایه پماد استفاده میشود.)
- قبل از عمل جراحی استفاده میشود. (این ترکیب، جهت تخلیه روده قبل از عمل جراحی استفاده میشود.)
- به عنوان حلال
- به عنوان
- سورفکتانت
- به عنوان عامل مرطوب کننده
- به عنوان عامل پاک کننده
- به عنوان عامل روان ساز در قرص ها استفاده میشود.
مونوپروپیلن گلایکول
این ترکیب، به حالت مایعی بی رنگ و بی بو در محیط مشاهده میشود. مونو پروپیلن گلایکول یکی از مهم ترین و اصلی ترین مواد مورد استفاده در صنعت دارویی و آرایشی است.
کاربرد و موارد استفاده از آن
- به عنوان حلال در رنگ ها، اسانس ها و طعم دهنده ها استفاده میشود.
- در صنعت آرایشی بهداشتی
- به عنوان مرطوب کننده برای صمغ های طبیعی استفاده میشود.
- به عنوان پایدار کننده در آرد و نان استفاده میشود.
دی پروپیلن گلایکول
دی پروپیلن گلیکول، به صورت مایعی بی رنگ، شفاف رو ویسکوز در محیط مشاهده میشود.
کاربرد و موارد استفاده از آن
- به عنوان افزودنی در فرمولاسیون مواد آرایشی و دارویی استفاده میشود.
- به عنوان نرم کننده و مرطوب کننده در لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می گیرند.
سوربیتان استر پلی اتیلن گلایکول اتر
این ترکیبات، از اتوکسیله کردن سوربیتان استری شده با اسیدهای چرب تشکیل میشوند. عددی که بعد از نام پلی سوربات می آید بیانگر نوع اسید چرب استفاده شده در ساختار مولکول می باشد.
کاربرد و موارد استفاده
- در صنعت غذا و دارو
- به عنوان امولسیفایر روغن ها در فرمولاسیون های پایه آبی استفاده میشود.
استون
استون یا همان استن، یک ترکیب شیمیایی است که به طور گسترده به عنوان افزودنی در تهیه لوازم آرایشی و برخی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. سایر کاربردها و موارد استفاده از استن عبارتند از:
- در صنعت تولید نان (جهت سفید شدن نان اضافه میشود.)
- در صنعت آرایشی (به منظور دناتوره کردن الکل اضافه میشود. این ماده میتواند بخشی از ترکیبات لوازم آرایشی باشد. و موجب بوی خوش در ترکیبات میشود.)
اتانول
اتانول، یکی از مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت لوازم آرایشی-بهداشتی است. اما سوالی که اخیرا ذهن تمامی افراد را مشغول کرده است این است که آیا اتانول مورد استفاده در محصولات آرایشی- بهداشتی مفید است یا مضر ؟ قبل از پاسخ به این سؤال لازم است که بدانید که تمامی الکل ها برای پوست مضر نیستند.
الکل های مورد استفاده در صنعت آرایشی و بهداشتی به دو دسته مضر و مفید تقسیم میشوند. نوع الکل های سبک و مضر برای پوست شامل موارد زیر است.
- متانول (methanol)
- ایزوپروپیل الکل (isopropyl alcohol)
- اتانول (Ethanol)
- اتیل الکل (Ethyl alcohol)
- بنزیل الکل (benzyl alcohol)
- Denat alcohol (الکل دناتوره)
- SD alcohol
- Denaturated alcohol
- Alcohol denat
الکل های ذکر شده جهت سبکتر کردن حالت کرمی محصولات و جذب سریع محصول مورد استفاده قرار می گیرند. اما دقت داشته باشید که این الکل ها متفاوت عمل میکنند. و عوارضی همچون خشکی پوست، التهاب و جوش را در پی دارند. لذا توصیه میشود که از مصرف این الکل ها پرهیز کنید. این الکل ها جهت مات کردن پوست و جمع شدن منافذ پوست استفاده میشوند. اما این اثرات کوتاه مدت است. و در نهایت باعث آسیب به پوستتان میشود. استفاده از الکل های سبک یا مضر در دوز بالا، عوارضی مانند خشکی و تیرگی پوست را در پی دارد. بنابراین توصیه میشود که از مصرف آن پرهیز کنید.
خوب حال لازم است که انواع الکل های بی ضرر (چرب- سنگین) نیز آشنا شوید.
- stearyl (Octadecan-1-ol)
- lanolin (لانولین)
- lauryl (سدیم لورت سولفات)
- Fatty alcohols
- Lanolin alcohol
- Cetearyl
- Stearyl
- Cetyl alcohol (ستیل الکل)
- Behenyl alcohol (1-Docosanol)
- Cetostearyl alcohol
- Myristyl alcohol (Tetradecan-1-ol)
الکل های چرب ذکر شده، برای غلظت مواد مورد استفاده قرار می گیرند. و به افزایش رطوبت و کاهش خشکی پوست کمک میکنند. این الکل ها با ایجاد یک نوع لایه محافظ بر روی پوست موجب این عمل میشوند. لازم است که بدانید این دسته از الکل بیشتر از گیاهان تولید و تهیه میشوند.
در این مطلب به معرفی برخی از مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع آرایشی بهداشتی پرداختیم. برای اطلاع از جزئیات بیشتر در مورد این محصولات و سایر محصولات مشابه به سایت ما (nchemicalgroup.com) مراجعه کنید. جهت اطلاع از قیمت استن و شرایط فروش استن – اتانول و سایر مواد شیمیایی با واحد فروش ما (۰۹۱۲۶۵۴۲۳۱۴) در تماس باشید.