تناسب اندام و تغذیه

استروئید چیست؟ آشنایی با کاربرد و عوارض آن

استروئید چیست؟ در عصر حاضر و با پیشرفت علم داروسازی و پزشکی داروهای مختلفی برای درمان بیماری و حتی تقویت بدن استفاده می‌شود. استروئید باعث رشد و تقویت ماهیچه‌­های اسکلتی و هورمون‌های مردانه خواهد شد. در استفاده از داروها حتما نیاز است با پزشک مشورت کنید و از مصرف خودسرانه هر گونه دارویی خودداری نمایید. همان­طور که می‌­دانید مصرف دارو به روش­‌های مختلف انجام می­‌شود که عبارتند از گوارشی، تزریقی و … که شامل موضعی، استنشاقی و پوستی می‌­شود. از انواع داروهایی که استفاده آنها بسیار شایع است، داروهای استروئیدی هستند که در ادامه به توضیح در مورد این نوع از داروها ­می­‌پردازیم.

استروئید چیست؟

شاید تاکنون در داروخانه‌­ها و یا باشگاه­‌های بدنسازی اسم این نوع دارو را شنیده باشید اما اگر در خصوص آن اطلاعات چندانی ندارید، دعوت می­کنیم ادامه مطلب را بخوانید. اما به راستی استروئید چیست؟ استروئیدها که اغلب به عنوان داروهایی با عنوان­‌های کورتیکواستروئید و کورتوتن شناخته می­شوند، به طور طبیعی یک ماده شیمیایی هستند که در اشکال مختلف در بدن انسان وجود دارند. ساختار شیمیایی استروئیدها مشابه هورمون­‌های جنسی مردانه یا آندروژن­‌ها می­‌باشد. میزان استروئیدها در مردان بیشتر از زنان است.

استروئید به طور کلی باعث رشد و تقویت ماهیچه‌­های اسکلتی و همچنین رشد صفات جنسی مردانه مانند رویش مو در صورت و جاهای دیگر بدن، کلفت شدن صدا و افزایش توانمندی جنسی می­شود. در کل استروئیدها داروهای ضد التهابی هستند که این داروها نسخه ساخته شده از هورمون هایی هستند که به طور معمول توسط غدد فوق کلیوی (دو غده کوچکی که در بالای کلیه ها قرار دارند) تولید می‌شوند.

بیشتر بخوانید: مکمل افزایش تستوسترون در بدنسازی

تزریق استروید چیست؟

پس از این که متوجه شدیم استروئید چیست؟ لازم است نحوه استفاده آن را نیز بدانیم. همان­طور که گفته شد داروها از طریق گوارشی که شامل بلعیدنی، جویدنی، زیرزبانی، شیاف‌های رکتومی است و یا به صورت موضعی، استنشاقی و پوستی استفاده می­شوند اما یکی از راه‌های استعمال دارو، تزریق آن می­‌باشد که به روش وریدی، عضلانی ، زیر جلدی و… انجام می­‌شود. یکی از رایج‌­ترین روش­های استعمال استروئید، تزریق آن می­باشد که بیشتر در بین ورزشکاران مشاهده می­شود.

توصیه می­کنیم قبل از تزریق و خرید مکمل بدنسازی از پزشک مشورت بگیرید تا از خطرات ناشی از عوارض آن در امان بمانید. در خصوص استروئید، پزشکان ممکن است این دارو را به اشکال مختلفی تزریق کنند. نواحی تزریق آن شامل مفاصل، عضلات و بافت‌های اطراف آن، اطراف ستون فقرات و خون می­باشد. برای بهبود آرتروز و یا آسیب دیدگی در نواحی مختلف بدن باید استروئید به مفصل، عضلات و سایر بافت‌های نرم تزریق شود.

استروئید در بدنسازی چیست؟

پس از گذشت مدتی از تمرین در باشگاه­‌های بدنسازی افراد مختلف برای افزایش قدرت و بهبود سریع تناسب اندام خود به دنبال مکمل و داروهای خاصی می­گردند. یکی از شایع­‌ترین­ دارو­ها در بدن­سازی استفاده از داروهای آنابولیک است؛ آنابولیک‌­ها باعث افزایش رشد بافت‌ها از راه افزایش فرآیند سوخت و ساز و عوامل دست اندرکار در ساخته شدن پروتئین در بدن می‌شوند. این نوع داروها معمولا هورمون­‌های جنسی مصنوعی مانند ناندرولون، اکسی متولون، متان دپانون و استانوزلون می‌باشند.

 در نتیجه این نوع داروها در بین بدنسازها برای تقویت گروه­های هورمونی استروئیدی  مورد استفاده قرار می­‌گیرند و ورزشکاران این حوزه فکر می‌­کنند این راه، میانبری برای عضله­‌سازی و و افزایش استقامت است؛ درحالی که از این موضوع غافلند که تاثیر این داروها مقطعی بوده و برای بالا بردن استقامت باید صبر داشت و به صورت اصولی ورزش کرد. رعایت اصول تمرینی مناسب و برنامه غذایی منسجم می­‌تواند به تقویت عضلات سرعت ببخشد.


استروئید در بدنسازی چیست؟

قرص استروئید چیست؟

شاید برایتان پیش آمده باشد که بخواهید بدانید قرص استروئید چیست؟  چه زمان­‌هایی باید از قرص استروئید استفاده کرد؟ پژوهشگران در دهه 30 میلادی در خلال تحقیقات خود متوجه شدند که استروئیدها در رشد عضلانی حیوانات موثر هستند. از آن زمان از این داروها برای درمان بیماری­‌های ناتوان‌­کننده استفاده میکردند. یکی از انواع استروئید که معمولا به صورت قرص در بازار موجود است، فلوکسیمسترون­ها(هالوتستین یا Stenox) هستند. این نوع از استروئیدها حاوی 17 آلفا آلکین می­باشند.

به عبارت دیگر برای این که این داروها در کبد مورد سوخت و ساز قرار نگیرند، یک سری تغییرات عمده روی آنها اعمال شده است. اگر عمل آلکیلاسیون روی این استروئید صورت نمی‌گرفت به میزان بالایی از آن برای مصرف نیاز داشتید. این استروئید به هورمون زنانه استروژن در بدن تبدیل نمی‌شود. میزان مصرف این قرص­ها برای بدنساز­ها 30تا 80 میلی گرم و در شرایط پزشکی 2.5تا 40 میلی­گرم توصیه شده است. مدت تاثیر پایدار آن نیز 9 تا 10 ساعت می‌باشد.


خرید مکمل بدنسازی

برای خرید مکمل بدنسازی در انواع مختلف کلیک کنید.

استروئید خوراکی چیست؟

هر مصرف کننده استروئید ممکن است این سوال برایش پیش بیاید که از استروئید خوراکی استفاده کند یا از انواع دیگر آن؟ پاسخ به این سوال بهتر است توسط متخصصین داده شود اما به نظر شما شکل خوراکی استروئید چیست؟ بسیاری از تازه­‌کارانِ مصرف استروئید از تزریق این دارو به دلیل ترس از سوزن، تزریق ناصحیح یا درد در ناحیه تزریق پرهیز می­‌کنند و سعی دارند این دارو را به صورت خوراکی مصرف نمایند. شکل خوراکی این دارو به صورت قرص رایج است. مصرف استروئید به صورت قرص بسیار ساده می­باشد. به این گونه که همانند سایر قرص­‌ها با یک لیوان آب قرص را می­‌بلعید.

 این نوع قرص­‌ها با تغییراتی که روی آن انجام می­دهند، از تجزیه شدن دارو در کبد جلوگیری می­کنند پس نیازی به نگرانی در خصوص میزان اثرگذاری آن نیست. این تغییرات به این صورت است که استروئید­ها در جایگاه (c17-alpha) آلکیل دار شده‌اند، به این معنی‌ که درصد بالایی از آن استروئید از متابولیسم کبد سالم بیرون می‌­آید.

بیشتر بدانید: مزایای آمپول تستوسترون انانتات ایران هورمون

انواع استروئید

یکی از قابلیت‌­های مهم این دارو این است که انواع مختلفی از آنها تولید شوند تا افراد زیادی با توجه به نظر و دیدگاه پزشکان بتوانند از آن استفاده کنند. شاید این نکته که انواع استروئید چیست؟ برایتان سوال باشد تا بتوانید بعد از مشورت با پزشک از آن استفاده کنید. استروئیدها دارای انواع مختلف و وسیعی هستند که شامل تزریقی، خوراکی و موضعی می­باشند. نام برخی از آنها عبارتند از تستسترون (سیپیونا)، ترنبولون استانات (استات ترنبولون)، کربنات هگزاهیدروبنزیل، ترکیب استرهای تستسترون، بولدنون آندسیلنات (آندوسیلنات)، تستسترون آندکوانات (آندکانوئیت) که مصرف این دسته از استروئیدها به شکل عضلانی و تزریق در عضلات بدن بوده و به این ترتیب وارد بدن شده و بر روی عضلات تاثیر می‌گذارند.

 دسته دوم از استروئیدها، شامل استروئیدهای خوراکی هستند که عبارتند از فلوکسی مسترون، استانازول (استانزولول)، اوکساندرولون، متان دیتون و اوکسی متولون که معمولا به شکل قرص یا انواع داروهای مختلف و شربت به مصرف می‌رسند. به این ترتیب در بدن اثر کرده و سبب عضله سازی و افزایش حجم بدن می‌شوند.


انواع استروئید

کرم استروئید

یکی از راه­‌های مصرف استروئید استعمال آن به صورت موضعی می­‌باشد که در انواع کرم و پماد در دسترس است. کورتیکواستروئیدهای موضعی کرم­های استروئیدی هستند که بر روی پوست مالش داده می­‌شوند. استروئیدهای موضعی به فرم کرم، پماد، لوسیون و ژل به کاهش التهاب پوست کمک می‌کنند. یکی از بیماری­هایی که استروئید­های موضعی برای درمان آن تجویز می­شود، اگزما می­باشد. اگزما یک اصطلاح عمومی برای بیماری­های مختلف پوستی که ناشی از واکنش ایمنی به یک محرک باشند، است. برای رفع التهاب و سوزش در افرادی که دچار اگزما شده­اند، کرم موضعی استروئید پیشنهاد می‌­شود.

فرم داروی موضعی استروئید را با مشورت پزشک انتخاب کنید. بد نیست بدانید استروئیدهای موضعی روی پوست نازک (نسبت به پوست ضخیم) راحت‌تر نفوذ می‌کنند. در اغلب موارد میزان مصرف آن در کمترین دوز موثر تجویز می‌شود. استروئیدهای موضعی روی پوست های مرطوب جذب بهتری نسبت به پوست‌های خشک دارند.

غیر استروئید چیست؟

همان­طور که گفته شد استروئید موضعی در کاهش التهاب و استروئید خوراکی در تقویت توان بدن موثر است اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که استروئید چیست؟ تفاوت آن با داروهای مشابه غیر استروئید چیست؟ داروهای غیر استروئیدی، داروهایی هستند که التهاب، درد و تب را کاهش می‌­دهند. این داروها از پر مصرف‌­ترین داروهایی هستند که در بسیاری از کشورها برای درمان بیماری­‌های مختلف توصیه می‌شوند. مکانیسم این داروها با داروهای استروئیدی متفاوت است و یکی از این تفاوت­ها این است که این گونه داروها حاوی کورتون نیستند. از این نوع داروها می­توان به آسپیرین، ایبوپروفن، ایندومتاسین، نپروکسن و… اشاره کرد.

عوارض استروئید در زنان

استفاده خودسرانه از داروهای مختلف ممکن است عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. داروهای استروئیدی همانند همه داروها دارای عوارضی هستند که این عوارض در زنان ممکن است شدیدتر باشد. اما پاسخ به این پرسش که عوارض استروئید چیست؟ این است که قطعا بر اساس فیزیولوژی بدن هر انسان ممکن است این عوارض متفاوت باشد اما عوارضی که تاکنون در زنان مشاهده شده است شامل بزرگ شدن بیش از حد کلیتوریس، کلفتی صدا، ناباروری، قاعدگی نامنظم، تغییر فرم صورت و رشد مو در صورت است.

جمع­ بندی پایانی

ظاهر زیبا در عصر حاضر بسیار بیش از پیش مورد توجه عموم قرار گرفته است. حساسیت این موضوع در زنان خیلی بیشتر از مردان است؛ به همین دلیل برای برخوداری از تناسب اندام زیبا به مصرف استروئید روی می­‌آورند و حتی ممکن است این موضوع را با کسی مطرح نکنند. استفاده از داروهای استروئیدی ممکن است اعتیادآور نیز می­باشد که رهایی از آن نیز بسیار دشوار است و در این مسیر بدن نیز تحت تاثیر قرار می­گیرد که جبران این عوارض گاهی امکان پذیر نیست. در نتیجه اگر قصد استفاده از این نوع داروها را دارید، بهتر است با متخصصین فعال در مثبت سبز مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا