آیا دارچین به لاغر شدن کمک می کند؟
برای کاهش وزن چه کنیم؟ پاسخ ساده است؛ باید کالری دریافتی از رژیم غذایی خود را کاهش داده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. در کنار اینها گاه راهکارهای ساده دیگری نیز وجود دارند که کاهش وزن را برای شما سادهتر میکنند؛ به عنوان مثال میتوانید برخی از ادویهجات را به غذاهای خود بیفزایید یا از بعضی از دمنوشها کمک بگیرید. موضوعی که این مقاله را به آن اختصاص دادهایم، دارچین و لاغری است. آیا واقعا دارچین در کاهش وزن میتواند موثر واقع شود؟
اگر طالب کاهش وزن و خرید و چک کردن قیمت قرص لاغری هستید، روی لینک ارائه شده کلیک کرده و وارد داروخانه آنلاین مثبت سبز شوید.
خواص دارچین
دارچین یکی از محبوبترین ادویههایی است که در میان ایرانیان و در سفرههای ایرانی طرفداران بسیاری دارد. درخت دارچین بیشتر در هند و چین میروید و از جمله درختان همیشه سبز به شمار میآید. از پوست درختچه این گیاه به عنوان ادویه در غذاها استفاده میکنند زیرا عطری بسیار خوشبو دارد. طبع دارچین گرم و خشک بوده و در طب سنتی نیز از آن برای درمان بیماریها بهره میگیرند. برخی از مهمترین خواص دارچین به شرح زیر است:
- دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.
- حاوی آنتی اکسیدان بوده و خاصیت ضد التهابی دارد.
- خواص پری بیوتیک آن سلامت روده را بهبود میبخشد.
- فشار خون را کاهش میدهد.
- قند خون را کاهش داده و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز کم میکند.
- ناراحتیهای گوارشی و اختلالات معده را تسکین میدهد.
اما آیا مصرف دارچین در کاهش وزن نیز تاثیرگذار است؟
دارچین و لاغری
دارچین از چند طریق میتواند در کاهش وزن موثر واقع شود:
کاهش اثرات منفی خوردن غذاهای چرب
مصرف غذاهای پرچرب یکی از اصلیترین عوامل چاقی محسوب میشود. چربیهای اشباع شده که در بیشتر غذاهای فست فودی و بسیاری از غذاهای دیگر وجود دارند، نه تنها مزیتی برای سلامتی انسان به همراه نمیآورند بلکه ریسک ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله چاقی را نیز افزایش میدهند. تحقیقات نشان میدهند که با افزودن دارچین به رژیم غذایی خود تاثیر منفی چربیهای مضر را تا حدودی میتوانید کاهش دهید. البته بهترین توصیه این است که اصلا از این نوع چربیها استفاده نکرده و به جای آنها از چربیهای مفید مثل روغن زیتون و روغن آووکادو استفاده نمایید.
پایین آوردن سطح قند خون
در قسمت مربوط به فواید دارچین گفتیم که این ادویه به کاهش قند خون کمک میکند. تا کنون تحقیقات اندکی در این زمینه صورت گرفته است و برای تائید تاثیر مثبت دارچین در تعدیل مقدار گلوکز هنوز به بررسیهای بیشتری نیاز است اما آنچه مسلم است این است که افزودن مقداری دارچین به رژیم غذایی هیچگونه ضرری نداشته و احتمال بروز دیابت نوع 2 را نیز کم میکند. از آنجایی که سطوح بالای قند خون خود عاملی برای اضافه وزن است بنابراین میتوان گفت دارچین و لاغری از طریق تاثیر دارچین روی قند خون نیز میتوانند به یکدیگر مرتبط باشند.
بهبود ناراحتی های گوارشی
دارچین به ویژه اگر در قالب دمنوش مورد استفاده قرار گیرد، در برطرف کردن ناراحتیهای معده از جمله نفخ معده میتواند موثر باشد. از طرف دیگر دارچین خواص ضد التهابی دارد. از این رو میتوان گفت که این ادویه با بهبود عملکرد دستگاه گوارش میتواند در حفظ سلامتی بدن مفید بوده و از چاقی نیز پیشگیری نماید.
دارچین حاوی فیبر است
خاصیت فیبر این است که علاوه بر اینکه سبب بهبود گوارش غذا میشود، برای مدت طولانی شما را سیر نیز نگه میدارد. در 100 گرم دارچین 53 گرم فیبر وجود دارد؛ میتوانیم بگوییم که 1 قاشق چایخوری دارچین حاوی 1.6 گرم فیبر است که این مقدار قابل توجه به نظر میرسد. بنابراین ممکن است با مصرف دارچین کمتر احساس گرسنگی کرده و به سراغ خوردن غذا بروید.
نتیجه مطالعات در مورد دارچین و عسل
شاید در مطالب گوناگون و یا از زبان عموم زیاد شنیده باشید که مصرف دارچین و عسل همراه با یکدیگر در لاغری تاثیرگذار است. اجازه دهید ببینیم تحقیقات در این زمینه چه میگویند؟ یک مطالعه در سال 2017 نشان داد ترکیبات موجود در دارچین موجب گرمازایی در بدن شده و ایجاد گرما نیز کالریسوزی را افزایش خواهد داد. مطالعه دیگری در سال 2011 نشان داد که جایگزین کردن ساکاروز با عسل میتواند از افزایش وزن پیشگیری به عمل آورد و در مطالعهای دیگر در سال 2010 مشخص شد که عسل میتواند هورمونهای سرکوبگر اشتها را در بدن فعال نماید. با همه این تفاسیر هیچ مطالعهای به طور قطع تایید نمیکند که عسل و دارچین میتوانند در کاهش وزن موثر واقع شوند. بد نیست با اشتباهات رایج و باورهای غلط برای لاغری بیشتر آشنا شوید.
از دارچین برای لاغری چگونه استفاده کنیم ؟
گفتیم که بر اساس تحقیقات مصرف دارچین و لاغری به یکدیگر مرتبط هستند. به چندین روش میتوانید با هدف لاغر شدن دارچین را به رژیم غذایی خود بیفزایید:
- مصرف عسل و دارچین در کنار یکدیگر
- درست کردن دمنوش دارچین
- جوشاندن یک عدد چوب دارچین در یک لیوان آب و افزودن یک قاشق چایخوری سرکه سیب به آن
- افزودن دارچین به یک فنجان قهوه
- اضافه کردن پودر دارچین روی انواع میوهها
- افزودن ترکیب دارچین و فلفل قرمز به انواع غذاها
عوارض مصرف دارچین برای لاغری
دارچین ادویهای ایمن است که اکثر افراد بدون کوچکترین مشکلی میتوانند هر روز در کنار رژیم غذایی خود از آن استفاده نمایند. اما اگر به این ادویه حساسیت داشته باشید، ممکن است عوارض جانبی نظیر دلدرد، حالت تهوع، واکنشهای آلرژیک پوستی، عطسه و اختلال در تنفس برای شما پیش آید که در این صورت دیگر نباید از دارچین استفاده نمایید.
در مصرف دارچین برای لاغری احتیاط کنید
دارچین انواع مختلفی دارد که دارچین کاسیا و سیلان از جمله معروفترین آنها به حساب میآیند. دارچین کاسیا به مقدار قابل توجهی حاوی ترکیبی به نام کومارین است که در بسیاری دیگر از گیاهان نیز وجود داشته و برای درمان احتباس آب کاربرد دارد. تحقیقات نشان داده است که استفاده بیش از 2 هفته از این ترکیب حتی در دوزهای پایین میتواند سبب آسیبهای کبدی شود. در این میان افرادی که با اختلالات کبد مواجه هستند، بیش از سایرین در معرض خطر خواهند بود. اما این سخن به این معنا نیست که بهتر است از مصرف دارچین اجتناب کنید. اگر قصد دارید، هر روز از دارچین در رژیم غذایی خود بهره بگیرید، در این صورت بهتر است از دارچین سیلان استفاده کنید زیرا غلظت کومارین در آن به مراتب کمتر است.
در پایان باید اضافه کنیم که مصرف دارچین و لاغری در پی آن اگرچه از لحاظ علمی کاملا اثبات شده نیست اما بسیاری از گزارشها اثر مثبت این ادویه در کاهش وزن را تایید میکنند. بنابراین اگر به دارچین حساسیت ندارید، با توجه به عطر و طعم دلپذیر و خواص بینظیر آن بد نیست آن را به رژیم غذایی خود بیفزایید.